Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεύτερο πρόβλημα για τα τεθωρακισμένα Puma μετά τις βλάβες - Συγκρούστηκαν σε άσκηση, 12 τραυματίες

Γερμανία: Δεύτερο πρόβλημα για τα τεθωρακισμένα Puma μετά τις βλάβες - Συγκρούστηκαν σε άσκηση, 12 τραυματίες
Το ατύχημα συνέβη νωρίτερα σήμερα σε κέντρο εκπαίδευσης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στη Σαξονία - 'Ανχαλτ
Σχετικά Άρθρα
Δώδεκα στρατιώτες τραυματίστηκαν - ένας εκ των οποίων σοβαρά - όταν συγκρούστηκαν δύο τεθωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού Puma, κατά τη διάρκεια άσκησης.
Το ατύχημα συνέβη νωρίτερα σήμερα στο κέντρο εκπαίδευσης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων του Γκαρντελέγκεν, στη Σαξονία - 'Ανχαλτ, κατά τη διάρκεια άσκησης της 9ης Ταξιαρχίας Εκπαίδευσης Αρμάτων.
Τα δύο άρματα συγκρούστηκαν ενώ έκαναν όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δώδεκα στρατιώτες. Ένας από αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Το συγκεκριμένο ατύχημα δεν αποτελεί το πρώτο πρόβλημα που συνδέεται με τη χρήση των τεθωρακισμένων Puma κατά τη διάρκεια γυμνασίων από το γερμανικό στρατό. .
Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα μήνα 18 άρματα μάχης Puma έπαψαν να είναι επιχειρησιακά μετά τη χρήση τους σε άσκηση με πυρά. 
Η τότε γερμανίδα υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht είχε συνομιλίες με αξιωματούχους και εκπροσώπους της βιομηχανίας Rheinmetall που κατασκευάζει τα Puma και είχε αναφέρει σε δήλωσή της πως είχε ζητήσει μια έκθεση για τα προβλήματα των τεθωρακισμένων Puma εντός 10 ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης