Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεσολάβηση μεταξύ Putin – Zelensky θέλει ο Lula (Βραζιλία) – Τι προτείνει

Μεσολάβηση μεταξύ Putin – Zelensky θέλει ο Lula (Βραζιλία) – Τι προτείνει
Πρέπει να συγκεντρωθεί μια ομάδα ισχυρών ανθρώπων αναφέρει ο πρόεδρος της Βραζιλίας
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμος να μεσολαβήσει μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky έτσι ώστε να υπάρξει μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης δηλώνει ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva.
«Εάν μπορώ να βοηθήσω, θα βοηθήσω.
Αλλά εάν προκύψει ανάγκη να γίνουν συνομιλίες μεταξύ του Putin και του Zelensky θα είμαι έτοιμος να συζητήσω τις προσπάθειες διευθέτησης της ειρήνης, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι να φέρουμε μαζί μια ομάδα αρκετά ισχυρών ανθρώπων έτσι ώστε να απολαμβάνουν το σεβασμό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» υποστήριξε ο Lula κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz.
O Lula πρότεινε τη δημιουργία ενός διεθνούς φόρουμ συνομιλιών για την Ουκρανία που θα μπορούσε να παραπέμπει στη Σύνοδο της G – 20.
Σύμφωνα με το Lula, την ιδέα αυτή την έχει ήδη συζητήσει με τον Scholz αλλά και με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, ενώ σκοπεύει να το θέσει υπόψη του Αμερικάνου προέδρου, Joe Biden στη συνάντηση που θα έχουν τον Φεβρουάριο αλλά και στον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης