Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή επίθεση στη Baerbock για τον... «πόλεμο με Ρωσία» από Γερμανούς βουλευτές: Δεν κάνει για υπουργός Εξωτερικών

Σκληρή επίθεση στη Baerbock για τον... «πόλεμο με Ρωσία» από Γερμανούς βουλευτές: Δεν κάνει για υπουργός Εξωτερικών
Η δήλωση της Baerbock ότι η Γερμανία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία δείχνει ότι δεν ανταποκρίνεται στη δουλειά της, δήλωσε Γερμανίδα βουλευτής
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρές επικρίσεις και εντός των τειχών δέχεται η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock για τη δήλωση, περί πολέμου με τη Ρωσία.
Η Sahra Wagenknecht, μέλος της γερμανικής Βουλής της Bundestag με το κόμμα Die Linke, επέκρινε την υπουργό Εξωτερικών.
Η δήλωση της Baerbock ότι η Γερμανία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία δείχνει ότι δεν ανταποκρίνεται στη δουλειά της.
Η υπουργός Εξωτερικών πρέπει να είναι κορυφαία διπλωμάτης και να μην συμπεριφέρεται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και να προσβάλλει το όνομα της χώρας μας», έγραψε η βουλευτής στο Twitter.
Η Baerbock είπε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο την Τρίτη (24/1) ότι οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία και όχι μεταξύ τους. Κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να ενισχύσουν την υποστήριξη προς το Κίεβο και είπε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Διευκρινίσεις ζητά η Ρωσία


Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε αργότερα στην εφημερίδα Bild ότι η παροχή βοήθειας στο Κίεβο δεν έκανε το Βερολίνο μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova προέτρεψε τον Γερμανό πρεσβευτή στη Ρωσία να αποσαφηνίσει το καθεστώς του Βερολίνου στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χώρα της πολεμούσε μαζί με άλλα κράτη εναντίον της Ρωσίας.
Το υπουργείο της, ωστόσο, δεν θεωρεί τη χώρα συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση.
Δεδομένων αυτών των αντιφατικών δηλώσεων, ο γερμανός πρεσβευτής στη Ρωσία θα πρέπει να τις διευκρινίσει», σημείωσε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης