Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ διοικούν την Ουκρανία…σφοδρή επίθεση της Κροατίας στην Γερμανία - Οι ρώσοι μπαίνουν στο Ugledar και το απίστευτο Lancet

Οι ΗΠΑ διοικούν την Ουκρανία…σφοδρή επίθεση της Κροατίας στην Γερμανία - Οι ρώσοι μπαίνουν στο Ugledar και το απίστευτο Lancet
Ο ρωσικός στρατός μετά την νικηφόρα προέλαση στο Soledar συνεχίζει προς το Ugledar…
(upd 2) Η απόφαση του ΝΑΤΟ και κυρίως των αμερικανών να στείλουν τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, αποτελεί για την Ρωσία επικίνδυνη κλιμάκωση, η Δύση εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο με την Ρωσία και αυτό θα έχει συνέπειες…
Το βασικό θύμα της σύγκρουσης θα είναι η Ουκρανία…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο ρωσικός στρατός μετά την νικηφόρα προέλαση στο Soledar συνεχίζει προς το Ugledar…
Το τελευταίο διάστημα η δυναμική του ρωσικού στρατού έχει εντυπωσιακά αυξηθεί…
Ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις του Trump του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος τόνισε ότι είναι λάθος η αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία…

Υπουργείο Εξωτερικών Ρωσίας: Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο

Οι πολίτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η συμμαχία εμπλέκεται πλήρως σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και αυτή η αντιπαράθεση επιδεινώνεται.
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι… η Γερμανία είναι σε πόλεμο με την Ρωσία… μια δήλωση τουλάχιστον ανόητη αφού η κλιμάκωση θα επιδεινώσει την κατάσταση…

Οι ΗΠΑ διοικούν τον Ουκρανικό στρατό…

«Η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στη διοίκηση του ουκρανικού στρατού αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden.
O αμερικανός Πρόεδρος, ανακοίνωσε ότι όταν μπει η άνοιξη, θα ακολουθήσει μια αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού.
Για τους ρώσους οι αμερικανοί… αποφασίζουν για τον Ουκρανικό στρατό.
Η Ρωσία επέκρινε την παρατήρηση του αρχηγού του ΝΑΤΟ ότι δεν είναι μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία
Για τους ρώσους το ΝΑΤΟ και η συλλογική Δύση διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας το καθεστώς της Ουκρανίας, επειδή χειραγωγούν τις ειρηνευτικές συνομιλίες
«Αυτό είναι καθαρή, εγκληματική υποκρισία και όχι απλώς η αποφυγή μιας άβολης ερώτησης ή ενός άβολου θέματος, αυτά είναι καθαρά ψέματα.
Ακούμε αυτές τις δηλώσεις από την αρχή… στην Ουκρανία, αλλά οι πραγματικές ενέργειες της Δύσης υποδηλώνουν το αντίθετο».
Η Δύση παρέχει στο Κίεβο «όπλα και στρατιωτικό υλικό, εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες και διοχετεύει χρήματα στην Ουκρανία», ώστε να συνεχίσει να πολεμά εναντίον της Ρωσίας.

Η πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην αμερικανική βάση Ramstein στη Γερμανία επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της Δύσης να κλιμακώσει περαιτέρω τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Η Ομάδα Άμυνας Επαφής της Ουκρανίας πραγματοποίησε την όγδοη συνάντησή της σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ramstein της Γερμανίας στις 20 Ιανουαρίου.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη της απόλυτης ανευθυνότητας και της αποφασιστικότητας της Δύσης να κλιμακώσει περαιτέρω τη σύγκρουση.
Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ επανέλαβαν ότι θα ενισχύσουν τις προμήθειες βαρέων επιθετικών όπλων στην Ουκρανία για να χτυπήσει την Ρωσία.

Ρωσία: «Ο Trump έχει δίκιο, τα τανκς επιδεινώνουν την κλιμάκωση»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump έχει κατά μία έννοια δίκιο όταν, αναφερόμενος στις προμήθειες δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία δηλώνοντας ότι «πρώτα φτάνουν τα τανκς και μετά οι πυρηνικές κεφαλές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου Putin.
O Trump τάχθηκε κατά της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία ειδικά των τεθωρακισμένων γιατί θα κλιμακώσουν την σύγκρουση με θύμα την Ουκρανία.
Κατά τον Trump εάν ήταν Πρόεδρος θα τελείωνε ο πόλεμος σε 24 ώρες…

Γάλλος διπλωμάτης διαφωνεί με την αποστολή τανκς στην Ουκρανία και ζητάει συμβιβασμό Ρωσίας – Ουκρανίας

Ο σύμβουλος του πρώην Γάλλου Προέδρου Sarkozy ο Arno Klarsfeld προέτρεψε τη Γαλλία και τη Γερμανία να πιέσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Ουκρανία να βρουν συμβιβασμό
Παράλληλα, όπως σημείωσε δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία από την Ευρώπη
Η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να πιέσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να βρουν έναν συμβιβασμό, αλλά δεν υπάρχει πρωτοβουλία από την Ευρώπη.

«Οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι μπορούν να καταλήξουν σε συμβιβασμό, το καθήκον της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι να τους ωθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση…
Αλλά δεν υπάρχει πρωτοβουλία από την Ευρώπη όλο και περισσότερα όπλα στέλνονται στην Ουκρανία, αλλά αυτά τα όπλα δεν θα οδηγήσουν στη νίκη την Ουκρανία».
«Αυτή η νίκη είναι εξαιρετικά απίθανη, αφού υπάρχουν τρεις φορές περισσότεροι Ρώσοι».

Επεσήμανε επίσης τους δεσμούς που έδειξαν οι ουκρανικές αρχές με τους υπεύθυνους για τη γενοκτονία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ο Stepan Bandera και ο Roman Shukhevych.
Μιλάμε για «μια κυβέρνηση που από το 2014 αποφάσισε να οικοδομήσει την ταυτότητά της στο μίσος προς τη Ρωσία και στην αποκατάσταση των εθνικιστών της που ευθύνονται για τη γενοκτονία».
Ο Klarsfeld στη Γαλλία συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι γονείς του Serge και Beata Klarsfeld είναι γνωστοί για τον αγώνα τους να αποκαλύψουν τους εγκληματίες Ναζί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δημοσίευσαν επίσης μια σειρά βιβλίων, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας με 80.000 εβραϊκά ονόματα και περισσότερες από 11.000 φωτογραφίες Εβραίων παιδιών που απελάθηκαν από τη Γαλλία κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron απένειμε στους συζύγους Klarsfeld το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής (το υψηλότερο βραβείο της δημοκρατίας).

Orban: «Η αποστολή τανκς είναι άμεση συμμετοχή, η Ουγγαρία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, V. Orban, ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει βέτο στις κυρώσεις της ΕΕ κατά του ρωσικού πυρηνικού τομέα και διευκρίνισε επίσης ότι η αποστολή τανκς από δυτικές χώρες συνεπάγεται την «άμεση συμμετοχή» τους στον πόλεμο.
Ο Orban επεσήμανε επίσης τον πόλεμο ως την αιτία για την άνοδο του πληθωρισμού.
«Για εμάς η Ουγγαρία έρχεται πρώτη, γι' αυτό δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν.
Είναι προς το συμφέρον της χώρας να μείνει εκτός πολέμου.
Δεν χρειάζεται να διεθνοποιήσεις τον πόλεμο.
Η κυβέρνησή μας λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει την εμπλοκή της Ουγγαρίας στον πόλεμο», ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Πρόεδρος Κροατίας: Τρελή η Γερμανία, εμείς δεν μπαίνουμε στον πόλεμο

Σφοδρότατη επίθεση στη Γερμανία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κροατίας για τα σχόλια της υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock περί πολέμου με τη Ρωσία.
Η επίθεση αυτή εντυπωσιάζει καθότι Γερμανία και Κροατία είναι δύο χώρες με παραδοσιακά καλές σχέσεις.
Ο Κροάτης πρόεδρος Zoran Milanovic απάντησε στη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, που δήλωσε κυνικά, πως «κάνουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας».
Ο Milanovic έκανε λόγο για καθαρή «τρέλα» και ευχήθηκε στη Γερμανία καλύτερη τύχη από ό,τι στον τελευταίο πόλεμο που είχε με τη Ρωσία πριν από 70 χρόνια.
«Ναι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα και στα τανκς, αλλά το πιο σημαντικό και κρίσιμο μέρος είναι να το κάνουμε μαζί και να μην ακολουθήσουμε το παιχνίδι ευθυνών στην Ευρώπη επειδή κάνουμε πόλεμο ενάντια στη Ρωσία και όχι ο ένας εναντίον του άλλου.», σημείωσε η Baerbock.
Ο Milanovic αντιμετώπισε σκωπτικά το σχόλιο, λέγοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι είδηση για τον ίδιο.
«Τώρα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών λέει ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν το ήξερα αυτό», είπε ο Milanovic.
«Ίσως η Γερμανία να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά τότε, καλή τύχη, ίσως αυτή τη φορά να αποδειχθεί πιο τυχερή από ό,τι πριν από 70 χρόνια».
«Θέλετε να μπούμε στον πόλεμο;» ρώτησε ρητορικά ο Milanovic κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο λιμάνι του Σπλιτ, προσθέτοντας ότι η Κροατία «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βοηθήσει» την Ουκρανία στρατιωτικά.

Γερμανίδα βουλευτής για Baerbock: Δεν κάνει για υπουργός Εξωτερικών

Σφοδρές επικρίσεις και εντός των τειχών δέχεται η Baerbock για τη δήλωση, περί πολέμου με τη Ρωσία.
Η Sahra Wagenknecht, μέλος της γερμανικής Βουλής της Bundestag με το κόμμα Die Linke, επέκρινε την υπουργό Εξωτερικών.
Η δήλωση της Baerbock ότι η Γερμανία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία δείχνει ότι δεν ανταποκρίνεται στη δουλειά της.
Η υπουργός Εξωτερικών πρέπει να είναι κορυφαία διπλωμάτης και να μην συμπεριφέρεται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και να προσβάλλει το όνομα της χώρας μας», έγραψε η βουλευτής στο Twitter.

Η Ρωσία προελαύνει προς το Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον έλεγχο του Ugledar στην περιοχή του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος επίθεσης Su-25 κοντά στο Ugledar.
Ο ρωσικός στρατός συνέχισε την επίθεσή τους στις νότιες περιοχές του Donetsk και την Zaporizhia, σφίγγοντας τον έλεγχο στο Ugledar.

«Στις νότιες κατευθύνσεις μονάδες της ομάδας μάχης συνέχισαν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις, καταλαμβάνοντας νέες πλεονεκτικές τοποθεσίες και προκαλώντας ζημιές από δύναμη πυρός στα στρατεύματα της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Ugledar, καθώς και 108η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας κοντά στις κοινότητες Prechistovka και Novosyolka.

Κατάληψη ολόκληρου του Donetsk τον Μάρτιο 2023

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να απελευθερώσουν το έδαφος ολόκληρου του Donetsk μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2023, δήλωσε στο Russia 1 ο Apty Alaudinov, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat και αναπληρωτής διοικητής του 2ου σώματος στρατού της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Lugansk.
«Νομίζω ότι τον επόμενο ενάμιση μήνα το πολύ θα δούμε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk απελευθερωμένη», είπε.
Σύμφωνα με τον Alaudinov, ρωσικές μονάδες προχωρούν τώρα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Την ίδια στιγμή, το Κίεβο υφίσταται σοβαρές απώλειες.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού σε αυτές τις περιοχές το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 65 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ένα οβιδοφόρο D-20, τρία μηχανοκίνητα οχήματα και δύο ραντάρ AN/TPQ-37 αμερικανικής κατασκευής.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζικό πλήγμα στις 26 Ιανουαρίου σε ουκρανικές ενεργειακές τοποθεσίες που σχετίζονται με τον στρατιωτικό-βιομηχανικό τομέα και το σύστημα μεταφορών της Ουκρανίας.
«Στις 26 Ιανουαρίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια μαζική πυραυλική επίθεση με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, με βάση τον αέρα και τη θάλασσα, καθώς και με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, εναντίον του ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού τομέα αλλά και υποδομών μεταφορών.
Το μαζικό χτύπημα διέκοψε τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων όπλων που προμήθευσε το ΝΑΤΟ, στον ουκρανικό στρατό.
Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε μονάδες ουκρανικού στρατού στην περιοχή Kupyansk, εξολοθρεύοντας 30 Ουκρανούς στρατιώτες.

«Στην κατεύθυνση του Kupyansk, το πυροβολικό της δυτικής ομάδας μάχης προκάλεσε ζημιές στην 103ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας του ουκρανικού στρατού κοντά στο Peschanoye και στην 14η μηχανοκίνητη ταξιαρχία κοντά στον οικισμό Sinkovka στην περιοχή Kharkiv», σκοτώνοντας πάνω από 30 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δύο μηχανοκίνητα οχήματα, ένα αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777 και ένα οβιδοβόλο D-20.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Krasny Lyman, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας περίπου 40 στρατιώτες της 24ης και 92ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Ostrovskoye στην περιοχή Kharkiv και Stelmakhovka στο Lugansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης ένα ουκρανικό άρμα μάχης, τρία οχήματα μάχης πεζικού, τρία φορτηγά, ένα οβιδοβόλο D-20, δύο οβίδες D-30, ένα οβιδοβόλο Msta-B, καθώς και ένα αμερικανικής κατασκευής M109 Paladin self. -προωθητικό πυροβόλο όπλο και ένα αμερικανικής κατασκευής ραντάρ AN/TPQ-50.
«Στην κατεύθυνση της Kherson, ένα Grad MLRS, ένα αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777 και μια ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών πυροβολικού καταστράφηκαν.
Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 380 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη, 204 ελικόπτερα, 2.967 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 402 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 7.644 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 991 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και 3.932 όπλα και 8.191 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής
επιχείρησης.

Ο ρωσικός πύραυλος Lancet κάνει απίστευτη δουλειά

Ο Ρωσικός στρατός έχει καταφέρει να καταστρέψει τα αμερικανικά οβιδοβόλα M-777 με περιπλανώμενα πυρομαχικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Τουλάχιστον M-777 καταστράφηκαν από χτυπήματα Lancet στις 26 Ιανουαρίου.
Από τον Φεβρουάριο του 2022, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν παραδώσει 210 οπλικά συστήματα M-777 στην Ουκρανία. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, μεταξύ 65% και 85% αυτών των συστημάτων πυροβολικού έχουν πλέον καταστραφεί ή καταστεί ανενεργά.
Από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες έχουν παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα από 4.000 τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πυροβολικού, αεροσκάφη και άλλα οπλικά συστήματα…

Ο όμιλος ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού κατασκευαστή όπλων Kalashnikov Concern, παράγει δύο εκδόσεις των περιπλανώμενων πυρομαχικών, το Izdeliye-52 με αντοχή 40 λεπτών και κεφαλή τριών κιλών και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή 1 ώρα και είναι οπλισμένος με κεφαλή βάρους πέντε κιλών.

Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρο-οπτικό σύστημα που τους επιτρέπει να ανιχνεύουν, να παρακολουθούν και να κλειδώνουν στατικούς και κινούμενους στόχους.
Ο ρωσικός στρατός επέκτεινε τη χρήση πυρομαχικών περιπλανώμενων Lancet εναντίον εξοπλισμού υψηλής αξίας των δυνάμεων της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες.
Ως αποτέλεσμα, δεκάδες ουκρανικά αυτοκινούμενα και ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.
Η Ουκρανία αγωνίζεται - χωρίς αποτέλεσμα - να αντιμετωπίσει το Lancet και άλλους τύπους ρωσικών πυρομαχικών, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει πολλά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αεράμυνας από τους δυτικούς συμμάχους της.

Lantset-UAV.jpg

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο:



 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης