Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ – Επτά νεκροί από πυρά ενόπλου στην Καλιφόρνια

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ – Επτά νεκροί από πυρά ενόπλου στην Καλιφόρνια
Άγνωστα μέχρι τώρα τα κίνητρα του δράστη που έχει τεθεί υπό κράτηση
Σχετικά Άρθρα
Ένα ακόμα μακελειό καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Καλιφόρνια – το δεύτερο μέσα σε λίγα 24ωρα μετά τους 10 νεκρούς στο Μοντερέι Πάρκ στη νότια Καλιφόρνια – καθώς επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατόπιν πυρών ένοπλου δράστη σε δύο αγροκτήματα.
Οι πυροβολισμοί έγιναν στην πόλη Χαφ Μουν Μπέι (περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο) και βάσει των τελευταίων πληροφοριών από την αστυνομία ο δράστης, του οποίου τα κίνητρα της επίθεσης είναι άγνωστα, έχει τεθεί υπό κράτηση.

Ο δράστης

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είναι 67χρονος Chunli Zhao, ασιατικής καταγωγής, ο οποίος παραδόθηκε στην αστυνομία, χωρίς την χρήση βίας.
Μέσα στο αυτοκίνητο του βρέθηκε και το όπλο των επιθέσεων.
Όπως αναφέρεται, ο 67χρονος ήταν εργάτης σε ένα από τα αγροκτήματα όπου επιτέθηκε.
Η σύλληψη του μεταδόθηκε ζωντανά από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Από τις επιθέσεις αυτές, εκτιμάται πως ένα όγδοο άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Διαδοχικές τραγωδίες

«Η μια τραγωδία πίσω στην άλλη» υποστήριξε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, ο οποίος την ώρα της επίθεσης στη Χαφ Μουν Μπέι, πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Μοντερέι Πάρκ, εκεί όπου έλαβε χώρα ένα ακόμα μακελειό το περασμένο Σάββατο.
«Είμαι στο νοσοκομείο για να συναντήσω θύματα ενός mass shooting όταν με απομακρύνουν για να με ενημερώσουν για ακόμα ένα.
Αυτή τη φορά στη Χαφ Μουν Μπέι.
Η μια τραγωδία πίσω από την άλλη» έγραψε στο twitter ο Newsom.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ζήτησε «από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να προσφέρουν όποια βοήθεια χρειάζονται οι τοπικές αρχές», συμπλήρωσε.
Το 2021, κάπου 49.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες στις ΗΠΑ, δηλαδή καταγράφονταν πάνω από 130 θάνατοι την ημέρα, οι μισοί και πλέον από τους οποίους χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης