Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η WSJ ξεμπροστιάζει τις φαρμακευτικές: «Παραπλανητική» η εκστρατεία των εμβολίων - Η ανεμβολίαστη Αφρική νίκησε τον covid

Η WSJ ξεμπροστιάζει τις φαρμακευτικές: «Παραπλανητική» η εκστρατεία των εμβολίων - Η ανεμβολίαστη Αφρική νίκησε τον covid
Η Αφρική χρησιμοποιούσε ήδη τα φάρμακα: ιβερμεκτίνη και υδροξυχλωροκίνη
Σχετικά Άρθρα
Η Wall Street Journal με τη δημοσιογράφο Allysia Finley, εκτόξευσε πυρά κατά των κατασκευαστών εμβολίων για την "παραπλανητική" καμπάνια τους περί των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου κατά της Covid.
Η εφημερίδα επικρίνει επίσης αρκετούς ομοσπονδιακούς φορείς των ΗΠΑ ότι έκαναν «το άνευ προηγουμένου βήμα να διατάξουν τους κατασκευαστές εμβολίων να τα παράγουν και να τα προτείνουν χωρίς να υπάρχουν σαφή δεδομένα για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητά τους» γράφει.
«Μπορεί να έχετε ακούσει μια ραδιοφωνική διαφήμιση που προειδοποιεί ότι αν είχατε Covid, θα μπορούσατε να τον ξανακολλήσετε και να αντιμετωπίσετε ακόμη χειρότερα συμπτώματα. Το μήνυμα, που χρηματοδοτείται από το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, υποστηρίζει ότι τα ενημερωμένα δισθενή εμβόλια θα βελτιώσουν την προστασία σας.
Αυτή είναι παραπλανητική διαφήμιση» γράφει η WSJ.
Η αφήγηση πίσω από την εκστρατεία ήταν απλή:
Οι λήψεις mRNA Covid θα μπορούσαν απλώς να «προσαρμοστούν» για να στοχεύουν νέες παραλλαγές - σε αυτήν την περίπτωση, τα εμβόλια υποστηρίζεται ότι παρέχουν προστασία έναντι των παραλλαγών BA.4 και BA.5 Omicron, μαζί με το αρχικό στέλεχος από την Wuhan.
Θα ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρο να αποκαλούμε αυτές τις διαφημίσεις ως «ευσεβή πόθο» που δεν έχουν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Τα δεδομένα που άλλαξαν το αφήγημα....

Όπως γράφει η Finley, έχουν προκύψει τρία επιστημονικά προβλήματα.
Ο ιός μεταλλάσσεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν να ενημερωθούν τα εμβόλια.
Τα εμβόλια έχουν «καλωδιώσει» το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να ανταποκρίνεται στο αρχικό στέλεχος της Γουχάν, «έτσι παράγουμε λιγότερα αντισώματα που εξουδετερώνουν τις παραλλαγές που στοχεύουν τα ενημερωμένα εμβόλια».
Η προστασία των αντισωμάτων μειώνεται μετά από λίγους μήνες .
Η Finley ανέφερε και σχετικές αποδείξεις...
Δύο μελέτες στο New England Journal of Medicine αυτόν τον μήνα έδειξαν ότι οι ενισχυτικές δόσεις αυξάνουν τα εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι των παραλλαγών BA.4 και BA.5, αλλά όχι σημαντικά περισσότερο από τα αρχικά εμβόλια.
Σε μια μελέτη, τα επίπεδα αντισωμάτων μετά τους δισθενείς ενισχυτές ήταν 11 φορές υψηλότερα έναντι της παραλλαγής Wuhan από το BA.5.
Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η ανοσολογική αποτύπωση «μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερη πρόκληση από ό,τι εκτιμάται επί του παρόντος για την πρόκληση ισχυρής ανοσίας έναντι των παραλλαγών του SARS-CoV-2». Αυτό δεν είναι μοναδικό για τα εμβόλια Covid ή mRNA, αν και οι ενισχυτές μπορεί να ενισχύσουν το αποτέλεσμα.
Η πρώτη μας έκθεση ως παιδιά στη γρίπη —είτε με μόλυνση είτε με εμβολιασμό— επηρεάζει τη μελλοντική μας απόκριση σε διαφορετικά στελέχη. -WSJ
Για όσους έλαβαν (ή αναγκάστηκαν να λάβουν) το αρχικό εμβόλιο, τα Β-κύτταρα της μνήμης μας εκπαιδεύτηκαν να παράγουν αντισώματα κατά του αρχικού στελέχους που εμφανίστηκε αρχικά στην Wuhan.
Και όπως σημειώνει ένα άρθρο του New England Journal of Medicine , οι άνθρωποι που έλαβαν το εν λόγω αρχικό εμβόλιο «προετοιμάστηκαν» για να ανταποκριθούν στο στέλεχος της Γουχάν και «η οποία ήταν κατώτερη των περιστάσεων».
"Οι κατασκευαστές εμβολίων σχεδίασαν τις μελέτες τους για να πάρουν τα αποτελέσματα που ήθελαν. Οι αρχές δημόσιας υγείας δεν έκαναν το χατίρι, αλλά γιατί να το έκαναν; Έχουν συμφέρον να προωθήσουν τα δισθενή εμβόλια".
Η Finley σημειώνει περαιτέρω ότι οι κατασκευαστές εμβολίων θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιήσει μικρές, τυχαιοποιημένες δοκιμές το περασμένο καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου στα δισθενή - με τα αποτελέσματα να είναι διαθέσιμα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αλλά η κυβέρνηση Biden δεν ήθελε να περιμένει (και τώρα ξέρουμε γιατί).
Το CDC δημοσίευσε μια μελέτη τον Νοέμβριο που υπολόγισε ότι τα δισθενή ήταν μόνο 22% έως 43% αποτελεσματικά έναντι της μόλυνσης κατά τη διάρκεια του κύματος BA.5 —της μέγιστης αποτελεσματικότητάς τους. Καθώς τα αντισώματα εξασθενούσαν και νέες παραλλαγές ανέλαβαν αργότερα το φθινόπωρο, η προστασία τους από τη μόλυνση πιθανότατα έπεσε στο μηδέν.

Η Αφρική είναι εντελώς ανεμβολίαστη αλλά τα κατάφερε....

Την ίδια ώρα, η ανεμβολίαστη Αφρική τα καταφέρνει εναντίον του κορωνοϊού όπως δείχνουν και τα νέα επιστημονικά δεδομένα και δημοσιεύει το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ακολουθεί το σχετικό μερίδιο της Αφρικής σε περιπτώσεις COVID από την αρχή της πανδημίας:

https://coronavirus.jhu.edu/map.html

Εύλογα θα περίμενε κανείς ότι μια παγκόσμια πανδημία που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια θα είχε καταγραφεί με αρκετή ακρίβεια σε μετρήσεις κρουσμάτων και δεδομένα νοσηρότητας και θνησιμότητας σε όλο τον κόσμο μέχρι τώρα, καθώς έχουν ήδη περάσει τρεις χειμώνες. 
Θα περίμενε κανείς επίσης ότι μια παγκόσμια εκστρατεία εμβολίων που κορυφώθηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο θα είχε ως αποτέλεσμα αξιόπιστους χάρτες πρόσληψης εμβολίων.
Θα περίμενε κανείς μια γενική συναίνεση σχετικά με τέτοια δεδομένα. Ας δεχτούμε λοιπόν τους παραπάνω χάρτες ως μη (ή όχι ακόμη) αμφισβητούμενους και ως αξιόπιστη τεκμηρίωση ιστορικών γεγονότων κορυφαίας σημασίας, γεγονότα που πρέπει η ανθρωπότητα να κατανοήσει καλά και να κατανοήσει τόσο καλά σαν να εξαρτάται η μελλοντική μας ευημερία.
Κάποιος που πιστεύει στην πρακτική του εμβολιασμού θα περίμενε επίσης ότι τα εμβόλια που φέρουν το όνομα της πανδημίας θα είχαν μετριάσει τον αριθμό των κρουσμάτων της ίδιας ασθένειας. 
Πώς λοιπόν εξηγείται η συνολική εμπειρία της αφρικανικής ηπείρου;
Η Αφρική δεν ήταν το μόνο μέρος του κόσμου όπου τα αναφερόμενα κρούσματα COVID ήταν χαμηλά.
Πριν από τον εμβολιασμό, πολλές χώρες μετά βίας επηρεάστηκαν από τον COVID. 
Ο πρώην σύμβουλος του Τμήματος Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Gavin de Becker, έγραψε ένα άρθρο για την Προστασία της Υγείας των Παιδιών που εμφανίζεται επίσης σε ένα βιβλίο του Edward Dowd,  Cause Unknown ; σε αυτό εξετάζει τη θνησιμότητα από τον COVID σε διάφορα έθνη, κυρίως στην Ασία, αλλά και στην Αφρική, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, μετά την έναρξη του COVID, καθώς και πριν και μετά την έναρξη των εκστρατειών εμβολιασμού τους. Τρία από τα χρονοδιαγράμματα του de Becker είναι τα εξής. Ο De Becker υποδεικνύει με έναν δείκτη την ημερομηνία κατά την οποία καθεμία από τις ακόλουθες χώρες ξεκίνησε τις εκστρατείες εμβολίων κατά του COVID.

e0fdacc2-a080-4d16-9cd5-68564226da73_624x359-600x345.jpeg4667178b-c254-4e6e-bf9b-8dc76ab53c0c_624x360-600x346.jpega0adf65a-dbe0-4131-bc6f-1a8cf27a121d_624x358-600x344.jpeg

Πώς η Αφρική νίκησε τον COVID τόσο αποφασιστικά χωρίς εμβόλια

Μέρος της επιτυχίας της αφρικανικής ηπείρου οφείλεται αναμφίβολα σε ένα σύνολο μικροβιολογίας, μολυσματικών ασθενειών, φαρμακολογίας και ανοσολογίας.  
Συμβαίνει καθώς δύο από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τον COVID, η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη, προτείνονται ως φάρμακα σε όλη την ισημερινή Αφρική, επειδή τυχαίνει να είναι γνωστά εδώ και μισό αιώνα ως τα πιο αποτελεσματικά, εφαρμόσιμα και ασφαλέστερα.
Η υδροξυχλωροκίνη χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε τουλάχιστον ισημερινές περιοχές της Αφρικής ως πρόληψη κατά των παρασίτων, αλλά η οποία ευτυχώς έχει πλέον μελετηθεί εκτενώς και χρησιμοποιείται με επιτυχία τόσο ως πρόληψη και θεραπεία της νόσου COVID, όσο και ως αναστολέας της αναπαραγωγής και δραστηριότητας του SARS-CoV-2 . Αυτό φαίνεται σε περισσότερες από 380 μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε 55 χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης