Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επένδυση - μαμούθ Bill Gates για να περιορίσει το... ρέψιμο και τα αέρια των αγελάδων: 25 εκατ. δολ και πως θα... σώσει τον κόσμο

Επένδυση - μαμούθ Bill Gates για να περιορίσει το... ρέψιμο και τα αέρια των αγελάδων: 25 εκατ. δολ και πως θα... σώσει τον κόσμο
Η παροχή φυκιών στα ζώα στις ζωοτροφές τους θα μπορούσε να μειώσει το 98% των εκπομπών τους μεθανίου
Σχετικά Άρθρα

Ο Bill Gates εντάχθηκε στους δισεκατομμυριούχους που επενδύουν σε μια νεοσύστατη αυστραλιανή startup τεχνολογίας για τον περιορισμό του μεθανίου.
Η Breakthrough Energy Ventures LLC συμμετείχε σε ένα γύρο χρηματοδότησης 12 εκατομμυρίων δολαρίων Phase 2 για το Rumin8 Pty.
Η Rumin8, μια αυστραλιανή startup, σχεδιάζει να διαταράξει τη βιομηχανία ζωοτροφών που εκπέμπει μεθάνιο με μια πρόσθετη ύλη ζωοτροφών που καλλιεργείται στο εργαστήριο, ανέφερε το Bloomberg.
Η startup με έδρα το Περθ αναπτύσσει ένα συμπλήρωμα για αγελάδες που παρασκευάζεται από συνθετικά αναδιπλασιασμένο βρωμοφόρμιο, το δραστικό συστατικό που βρίσκεται στα κόκκινα φύκια. 
Η έκθεση σημείωσε ότι οι αγελάδες ευθύνονται για σχεδόν το ένα τρίτο των εκπομπών μεθανίου.

c39697b5a5fe48a276b99d1d8a804768_L.jpg
Η παροχή φυκιών στα ζώα στις ζωοτροφές τους θα μπορούσε να μειώσει το 98% των εκπομπών τους μεθανίου. 
Η επένδυση από την Gates - η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε εμπορικές δοκιμές - έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τον αντίκτυπο της κτηνοτροφίας που εκπέμπει αέρια θερμοκηπίου.
Ο Gates υπήρξε ένθερμος επικριτής του κλάδου και έχει υποστηρίξει άλλες εταιρείες όπως η Beyond Meat Inc.
BYND και Impossible Foods Inc.
Άλλοι επενδυτές στο Rumin8 περιλαμβάνουν το Aware Super Sentient WA Growth Fund με έδρα την Αυστραλία και την Prelude Ventures με έδρα τις ΗΠΑ.
Πέρυσι, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας πρότεινε τη φορολόγηση των αγροτών για τα ρέψιμο και τα αέρια των αγελάδων ως μέρος ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η εταιρεία Breakthrough Energy Ventures (BEV), της οποίας ηγείται ο Gates και η οποία διαθέτει επίσης υποστηρικτές όπως ο Jeff Bezos της Amazon και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin, επένδυσε σε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης ύψους 17,24 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ποια χώρα... φορολογεί τα αέρια των ζώων 

Η Νέα Ζηλανδία παρουσίασε τον Νοέμβριο του 2022 ένα σχέδιο για τη φορολόγηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από ζώα κτηνοτροφίας σε μια μάλλον... αμφιλεγόμενη πρόταση που έρχεται να δώσει μια πρόσθετη λύση στην κλιματική κρίση.
Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον φόρο που θα είναι ο πρώτος του είδους στον κόσμο, υπογραμμίζοντας πως θα μείωνε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τη γεωργία, ενώ θα έκανε τις σοδειές πιο βιώσιμες.
Σημειώνεται πως ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα της Νέας Ζηλανδίας είναι τα αέρια που εκπέμπονται από τις 6,2 εκατομμύρια αγελάδες της χώρας.
Με βάση το σχέδιο, οι κτηνοτρόφοι θα πληρώνουν φόρο για τις εκπομπές αερίων των ζώων τους, ενώ προβλέπεται πως θα πρέπει να μπορούν να αναπληρώσουν το κόστος χρεώνοντας περισσότερο για τα φιλικά προς το κλίμα προϊόντα.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί να ολοκληρώσει την πρόταση μέχρι τον επόμενο χρόνο, με σκοπό να επιβάλλει τον φόρο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης