Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία και Καναδάς συμφώνησαν να στείλουν πυραύλους και Patriot στην Ουκρανία

Ολλανδία και Καναδάς συμφώνησαν να στείλουν πυραύλους και Patriot στην Ουκρανία
Δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας μετά τη σύνοδο του Ramstein
H Ολλανδία θα παράσχει πυραύλους και συστήματα αεράμυνας Patriot αμερικανικής κατασκευής στο Κίεβο και πρόκειται να εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες στη χρήση τους, ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/1/2023) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Aystin μετά από τη σύνοδο των δυτικών υπουργών στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία.
«Πολλές χώρες έχουν υποβάλει σημαντικές προσφορές εξοπλισμού που θα βοηθήσει στην προστασία του ουρανού, των πόλεων και των πολιτών της Ουκρανίας.
Η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν παράσχει όλα τα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Και αυτό περιλαμβάνει μια συστοιχία Patriot από τη Γερμανία.
Και η Ολλανδία επίσης δίνει πυραύλους και εκτοξευτές Patriot και εκπαιδευτές.
Εν τω μεταξύ, ο Καναδάς έχει προμηθεύσει ένα σύστημα NASAM και συναφή πυρομαχικά για την Ουκρανία», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Austin είπε επίσης ότι η Δύση παρέχει στην Ουκρανία όπλα που χρειάζεται για να πετύχει στο πεδίο της μάχης αυτή τη στιγμή.
Αυτό στο οποίο είμαστε πραγματικά επικεντρωμένοι είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει την ικανότητα που χρειάζεται για να πετύχει αυτή τη στιγμή.
Έχουμε λοιπόν ένα παράθυρο ευκαιρίας από τώρα μέχρι την άνοιξη.
Δεν είναι πολύς καιρός και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό τον στόχο» είπε.
Σύμφωνα με τον Austin, η Δύση δεν θα καθυστερήσει στην παροχή βοήθειας στο Κίεβο.
«Όπως είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden αυτή είναι μια αποφασιστική δεκαετία για τον κόσμο και αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή για τον αγώνα της Ουκρανίας να αμυνθεί.
Επομένως, αυτή η ομάδα επαφής δεν θα καθυστερήσει» είπε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης