Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ένα ζοφερό επενδυτικά 2022... ένα fund είναι απόδοση 170% - Από τις short θέσεις

Σε ένα ζοφερό επενδυτικά 2022... ένα fund είναι απόδοση 170% - Από τις short θέσεις
"Οι επιδόσεις μας το 2022 ήταν όμορφες μέσα στην απλότητά τους να είμαστε long στην ενέργεια και short στην τεχνολογία", έγραψε η Seawolf Master Fund
Ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου που εργαζόταν στην FrontPoint, ο Porter Collins ήταν ένα από τα θέματα του βιβλίου "The Big Short" - και αργότερα της ταινίας για το κραχ της αγοράς του 2008.
Του αρέσει να λέει ότι από τότε ψάχνει για το επόμενο μεγάλο short.
Πέρυσι, το Seawolf Master Fund του βρήκε πολλές από αυτές - και έκλεισε το έτος με άνοδο 168,6%.
"Οι επιδόσεις μας το 2022 ήταν όμορφες μέσα στην απλότητά τους να είμαστε long στην ενέργεια και short στην τεχνολογία", έγραψε σε μια ετήσια ανασκόπηση που απέκτησε το Institutional Investor.
Ο Collins, μαζί με τους συναδέλφους του FrontPoint και τους βετεράνους του "Big Short" Danny Moses και Vincent Daniel, ξεκίνησαν το Seawolf ως μετοχικό long-short hedge fund το 2011, χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους στην ανάλυση του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Μετά από 12 χρόνια, έκλεισαν το ταμείο, και οι Daniel και Collins ξεκίνησαν το Seawolf Master Fund, ένα οικογενειακό γραφείο που επενδύει σε άλλες εταιρείες καθώς και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
"Κατά τη στιγμή της ίδρυσης, ο στόχος μας ήταν να ζήσουμε για διασκέδαση και σύμφωνα με την παροιμία του Κομφούκιου, "επιλέξτε μια δουλειά που αγαπάτε και δεν θα χρειαστεί να δουλέψετε ούτε μια μέρα στη ζωή σας"", έγραψαν.

Οι επιτυχείς θέσεις

Πέρυσι, περίπου το 60% των κερδών της Seawolf ήταν στην πλευρά των short, παρά το γεγονός ότι το ταμείο είχε καθαρή θέση αγοράς 80%, ανέφεραν οι Collins και Daniel.
Η κορυφαία απόδοση της Seawolf ήταν μια θέση long στον παραγωγό άνθρακα Peabody Energy.
Οι Collins και Daniel δήλωσαν ότι ο άνθρακας αντιπροσώπευε το 31,5% των συνολικών κερδών, ενώ η ενέργεια αντιπροσώπευε το 100% των κερδών στην πλευρά της αγοράς (long).
"Στην πλευρά των βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων ήταν μια χρονιά ορόσημο", ανέφεραν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
"Ήμασταν κερδοφόροι σε κάθε τομέα (ακόμη και στην ενέργεια), εκτός από την υγειονομική περίθαλψη, όπου αποχωρήσαμε από τη Moderna με μια μικρή ζημία.
Καταφέραμε ακόμη και να ξεπεράσουμε τον Elon στην Tesla φέτος, παρά το γεγονός ότι η μετοχή άντεξε μέχρι την ατυχή αγορά του Twitter".
Άλλα shorts που κατατάχθηκαν μεταξύ των πέντε κορυφαίων νικητών της ήταν το ARKK Innovation ETF και η Blackstone.

Στον αγώνα των στόχων μείωσης του άνθρακα

Τα shorts των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών παρείχαν επίσης κέρδη για το δίδυμο.
"Στην αρχή της χρονιάς, είδαμε μια ευκαιρία να σορτάρουμε αυτό που είναι πιθανώς η πέμπτη γενιά εταιρειών καταναλωτικού δανεισμού που μεταμφιέζονται σε μετοχές τεχνολογίας με ελαφρύ κεφάλαιο", ανέφεραν, σημειώνοντας τις "τρελές αποτιμήσεις" που είχαν σε "λεγόμενες καινοτόμες" εταιρείες όπως η Carvana, η Affirm και η Upstart.
Αργότερα μέσα στο έτος, η Seawolf έστρεψε την προσοχή της σε δημόσια διαπραγματεύσιμες μετοχές που συνδέονται με την καταρρέουσα βιομηχανία κρυπτογράφησης και σορτάρισε τις Coinbase, Robinhood, Silvergate και MicroStrategy.
"Εξακολουθούμε να έχουμε μια υγιή θέση short σε αυτό το θέμα", δήλωσαν οι Collins και Daniel.
Το άλλο θέμα short για τη Seawolf αφορούσε διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που εξαρτώνται από τα χαμηλά επιτόκια.
Εκτός από την Blackstone και την ARKK, σορτάρισε την T. Rowe Price και την TPG.
Στην πλευρά των μακροχρόνιων θέσεων βρίσκονται τα ενεργειακά παιχνίδια της Seawolf.
"Είμαστε υπέρμαχοι της θέσης ότι ο ενεργειακός κύκλος βρίσκεται στην αρχή ενός ανοδικού κύκλου αγοράς πέντε έως δέκα ετών", έγραψαν οι Collins και Daniel.
"Χρειάζεται περισσότερη παροχή ενέργειας και, για μια σειρά από λόγους, οι κεφαλαιακές δαπάνες έχουν στραφεί προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εις βάρος των πιο αξιόπιστων πηγών ενέργειας άνθρακα".
Υποστήριξαν ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού σημαίνει ότι από τα είδη ενέργειας που ευνοεί η Seawolf, μόνο η πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά.
"Αν οι επενδυτικές αποφάσεις βασίζονταν αποκλειστικά στην έννοια των πολιτικών κατευθύνσεων, το χαρτοφυλάκιό μας θα ήταν γεμάτο με μετοχές που σχετίζονται με την ηλιακή ενέργεια, την αιολική ενέργεια και την υδροηλεκτρική ενέργεια", ανέφεραν.
Υποστήριξαν όμως ότι "χωρίς ουσιαστικές ανακαλύψεις στην τεχνολογία μπαταριών και αποθήκευσης, η οικονομία καθαρού μηδενικού άνθρακα που οραματίζονται οι αρχιτέκτονες του IRA αυξάνει το συνολικό κόστος της ενέργειας".
Παρά την άποψη αυτή, ήταν επιφυλακτικοί: "Ο σεβασμός μας για τη δύναμη του να είσαι Juiced In μας κρατά μακριά από μετοχές που κανονικά θα επιχειρούσαμε να σορτάρουμε".
Η Seawolf επενδύει σε μετοχές άνθρακα, υπηρεσίες πετρελαίου, υποδομές φυσικού αερίου και ουρανίου.
Εκτός από την Peabody Energy, άλλες ενεργειακές μετοχές που κατέχει είναι η εταιρεία ουρανίου Cameo, η Golar LNG, η Petrobas, η Schlumberger, η KLX Energy Services, η Profrac Holding Corp, η Transocean και η Tidewater.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης