Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία κερδίζει και…στο Ramstein της Γερμανίας αποφασίζουν να πλημμυρίσουν με όπλα τους Ουκρανούς που έχασαν 40.000 στρατιώτες σε Soledar και Bakhmut

Η Ρωσία κερδίζει και…στο Ramstein της Γερμανίας αποφασίζουν να πλημμυρίσουν με όπλα τους Ουκρανούς που έχασαν 40.000 στρατιώτες σε Soledar και Bakhmut
Στις 20 Ιανουαρίου 2023 στο Ramstein της Γερμανίας εκπρόσωποι από πάνω από 50 κράτη θα συναποφασίσουν πως θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την Ουκρανία… στρατιωτικά
(upd3) Η Ρωσία κερδίζει στο Ουκρανικό μέτωπο και η απόδειξη δεν είναι μόνο η νικηφόρα προέλαση σε Soledar και προσεχώς και Bakhmut… αλλά και η αγωνία της Δύσης… να πλημμυρίσει με νέα όπλα την Ουκρανία…
Στις 20 Ιανουαρίου 2023 στο Ramstein της Γερμανίας - εκεί βρίσκεται η αμερικανική βάση στην Γερμανία - εκπρόσωποι από πάνω από 50 κράτη θα συναποφασίσουν πως θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την Ουκρανία… στρατιωτικά.
Εάν η Ουκρανία κέρδιζε και η Ρωσία έχανε… δεν θα αποφάσιζαν να πλημμυρίσουν με όπλα την Ουκρανία οι δυτικές χώρες…
Στο στρατιωτικό μέτωπο οι ρώσοι αποκάλυψαν ότι για την υπεράσπιση των Soledar και Bakhmut οι Ουκρανοί έχασαν το 70% της δύναμης 14 Ταξιαρχιών…
Οι 14 Ταξιαρχίες αθροίζουν έως 56.000 στρατιώτες
Κάθε Ταξιαρχία έχει 3.000 με 4.000 στρατιώτες οπότε σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 30.000 με 40.000 Ουκρανοί στρατιώτες… για δύο πόλεις που τώρα οι Ουκρανοί που χάνουν… τις υποβαθμίζουν ως μη σημαντικές…
Ταυτόχρονα οι Αμερικανοί πιέζουν την Ουκρανία να χτυπήσει την Κριμαία και από ότι φαίνεται… τα όπλα που θα δοθούν θα αφορούν και την Κριμαία ως στόχο της Ουκρανίας…

Ο πόλεμος στην Ουκρανία περνάει σε νέο επίπεδο

Εάν η Ρωσία σκοπεύει να κάνει μια σημαντική κίνηση για να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, πρέπει να το κάνει πολύ σύντομα… αναφέρουν ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης…
Εκπρόσωποι από περισσότερα από 50 διαφορετικά έθνη συγκεντρώνονται σήμερα στις 20 Ιανουαρίου 2023 για μια ιστορική συνάντηση στο Ramstein της Γερμανίας.
Ο στόχος αυτής της συνάντησης θα είναι να εφαρμόσουν ένα σχέδιο για να πλημμυρίσουν την Ουκρανία με άρματα μάχης και πυραυλικά συστήματα σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την παλίρροια του πολέμου που είναι υπέρ της Ρωσίας.

Αυτή τη στιγμή, οι Ρώσοι έχουν ανακτήσει την πρωτοβουλία και οι Ουκρανοί χάνουν σταθερά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί ελπίζουν να αγοράσουν αρκετό χρόνο για να φτάσει η επόμενη μαζική εισροή στρατιωτικής βοήθειας, γιατί θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει τα πάντα.

Εκπρόσωποι περισσότερων από 50 χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία πρόκειται να συγκεντρωθούν στο Ramstein της Γερμανίας, για να δεσμευτούν για νέες στρατιωτικές προμήθειες προς την Ουκρανία… σύντομα.
Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνέλευση, η ομάδα επαφής, περιλαμβάνει όλες τις χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Αυστραλίας, που προσφέρουν οπλικά συστήματα για να σκοτώσουν Ρώσους…

Η Ουκρανία αναμένεται να λάβει πυραυλικά συστήματα Patriot, τα οποία Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι θα περιορίσουν τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας που έχουν προκαλέσει όλεθρο στις υποδομές ενέργειας της Ουκρανίας.
Ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι η πρώτη αποστολή κύριων αρμάτων μάχης δυτικής κατασκευής θα μπορούσε επίσης να ανακοινωθεί στη συνάντηση στο Ramstein.

Παροξυσμός ΗΠΑ, θέλουν κλιμάκωση – Να μην κάνουμε πίσω τώρα - Οι Ρώσοι αναδιοργανώνονται

Στην κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία επιμένουν οι ΗΠΑ, οι οποίες αφού κάνουν λόγο για κρίσιμες στιγμές καθώς οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανασυντάσσονται, υποστηρίζουν πως τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή που η συμμαχία της Δύσης δεν θα πρέπει να κάνει πίσω στη στήριξη της στο Κίεβο.
Στην παρέμβαση του στη συνάντηση της ομάδας επαφής για την Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin κάλεσε τους συμμάχους να ενισχύσουν τη βοήθεια τους προς την Ουκρανία, επικαλούμενος μάλιστα το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθεια ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο.
«Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή.
Η Ρωσία ανασυντάσσεται, στρατολογεί ανθρώπους και προσπαθεί να επανεξοπλιστεί.
Δεν είναι στιγμή να επιβραδύνουμε τώρα.
Πρέπει να πάμε ακόμα πιο βαθιά» υποστήριξε ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας.

Η ιστορία μας παρακολουθεί

«Οι Ουκρανοί μας παρακολουθούν.
Το Κρεμλίνο μας παρακολουθεί, η ιστορία μας παρακολουθεί.
Συνεπώς, δεν πρέπει να τα παρατήσουμε.
Δεν θα αμφιταλαντευτούμε στην αποφασιστικότητα μας να βοηθήσουμε την Ουκρανία να προστατευθεί από την αυτοκρατορική επιθετικότητα της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας.

Πακέτο 2,5 δις δολαρίων

Αναφερόμενος στη νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκριναν οι ΗΠΑ, ο Austin εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι αυτό παρέχει περισσότερες δυνατότητες αεράμυνας στην Ουκρανία προκειμένου να προστατεύσει τις πόλεις και τον ουρανό τους.
«Περίπου 50 κράτη έχουν προθυμοποιηθεί για να βοηθήσουν την Ουκρανία να προστατευτεί και να αποτρέψουν μελλοντικές απειλές.
Όταν ο Putin, πριν 11 μήνες, εξαπέλυσε την απερίσκεπτη και απρόκλητη εισβολή του, νόμιζε ότι η Ουκρανία απλά θα κατέρρεε, και πίστευε ότι ο κόσμος θα κοίταζε αλλού.
Όμως ο Putin δεν υπολόγισε στο θάρρος του ουκρανικού λαού» είπε ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας.

Μένει από πυρομαχικά η Ρωσία

«Η Ουκρανία έχει εμπνεύσει τον κόσμο ενώ την ίδια στιγμή η Ρωσία ξεμένει από πυρομαχικά.
Υπέστη σημαντικές απώλειες στο πεδίο της μάχης.
Και στρέφεται στους λίγους εναπομείναντες εταίρους της για να ανεφοδιάσει την τραγική και αχρείαστη εισβολή της.
Ακόμη και το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δεν θα παραδεχτούν ότι προμηθεύουν τη Ρωσία.
Απλώς συγκρίνετε αυτό με την άφθονη υποστήριξη για την ελεύθερη και κυρίαρχη Ουκρανία που εκπροσωπείται σε αυτό το χώρο» είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.
Στη συνάντηση στο Ramstein, παρών είναι και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky.

Πως μπορούν να απαντήσουν οι Ρώσοι… στην πλημμύρα των νέων όπλων;

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Ρώσοι θα μπορέσουν να σταματήσουν όλο αυτό τον εξοπλισμό από το να φτάσει στην Ουκρανία θα ήταν να εισβάλλουν… στην Ουκρανία από τον Βορρά καταστρέφοντας τις γραμμές προμηθειών οπλικών συστημάτων…. αναφέρουν ορισμένοι αμερικανοί εμπειρογνώμονες…
Η εισβολή μπορεί να είναι χερσαία αλλά μπορεί να είναι και αεροπορική ή πυραυλική από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Η Ρωσία μεταφέρει στρατεύματα και εξοπλισμό στη Λευκορωσία εδώ και μήνες, και πολλοί πιστεύουν ότι μια τέτοια επίθεση από τον Βορά.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία μόλις ξεκίνησαν «μια σειρά ασκήσεων στρατηγικής σημασίας με επίκεντρο την αεροπορία»…
Η Ρωσία και η σύμμαχός της Λευκορωσία ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη συνεργασία εν όψει αυτού που ουκρανοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι μια νέα προσπάθεια της Ρωσίας τους επόμενους μήνες να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο στο πεδίο της μάχης.

Σε όλη την ιστορία, οι στρατιωτικές ασκήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά ως κάλυμμα για μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ρώσοι όντως σχεδιάζουν να εισβάλουν στρατιωτικά μέσω της Λευκορωσίας.
Ίσως οι Ρώσοι απλώς μπλοφάρουν και απλώς προσπαθούν να κρατήσουν έναν μεγάλο αριθμό ουκρανικών δυνάμεων κατά μήκος των βόρειων συνόρων, καθώς οι μεγάλες μάχες διεξάνονται… στα ανατολικά.

«Η Ρωσία πιθανότατα σχεδιάζει μια αποφασιστική στρατηγική δράση τους επόμενους έξι μήνες με σκοπό να ανακτήσει την πρωτοβουλία», ανέφερε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα τις ΗΠΑ που δημοσιεύει καθημερινές εκθέσεις για τον πόλεμο στο Ουκρανία.
Για άλλους η κίνηση της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί πολύ πιο άμεσα…

Όταν η λάσπη επιστρέψει την άνοιξη, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τα ρωσικά τανκς να κινηθούν αποτελεσματικά.
Έτσι, εάν πρόκειται να λάβει χώρα μια μεγάλη επίθεση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Πλημμύρα από όπλα

Η Βρετανία είναι έτοιμη να προμηθεύσει τα κύρια άρματα μάχης Challenger II στην Ουκρανία και αποτελεί την πρώτη τέτοια κίνηση του πολέμου.
Η Γαλλία στέλνει γαλλικά οχήματα αναγνώρισης AMX-10, η Γερμανία στέλνει 40 οχήματα μάχης πεζικού Marder και οι ΗΠΑ θα δώσουν 50 οχήματα μάχης M2 Bradley.

Το νέο πακέτο όπλων των ΗΠΑ ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει συνολική αξία περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου 2023.
Το πακέτο περιλαμβάνει για πρώτη φορά οχήματα μάχης Stryker.
Το νέο πακέτο βοήθειας δεν περιλαμβάνει τα άρματα μάχης M1 Abrams, το άρμα μάχης 60 τόνων του αμερικανικού στρατού.

Δημοσκόπηση… οι περισσότεροι Γερμανοί τάσσονται κατά της αποστολής Leopard στην Ουκρανία

Οι περισσότεροι Γερμανοί, το 43%, είναι κατά της αποστολής αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov.
Μόνο το 39% των ερωτηθέντων είναι υπέρ και το 16% δεν έχει γνώμη.
Η Γερμανία έχει μεταφέρει όπλα αξίας άνω των 2,2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.
Το 33% των Γερμανών πιστεύει ότι αυτό είναι ήδη πάρα πολύ.
Το 24% πιστεύει ότι είναι το σωστό επίπεδο και το 25% ζητά περισσότερη υλική υποστήριξη.

Η Ρωσία… μεταφέρει στην Ουκρανία το T-14

Η Ρωσία πιθανότατα εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός μικρού αριθμού των νέων κύριων αρμάτων μάχης T-14 Armata στην Ουκρανία.
Το T-14, είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο από άλλα ρωσικά άρματα μάχης» και θεωρείται το πιο εξελιγμένο άρμα μάχης της Ρωσίας…

Σοκ και δέος… οι Ουκρανοί έχασαν το 70% 14 Ταξιαρχιών σε Soledar και Bakhmut

Ο στρατός της Ουκρανίας χρησιμοποίησε 14 ταξιαρχίες στις περιοχές Bakhmut και Soledar και έχασε το 60%-70% των στρατιωτών του...
Κάθε Ταξιαρχία αποτελείται από 3.000 με 4.000 στρατιώτες οπότε το 70% απωλειών σημαίνει 30.000 με 40.000 στρατιώτες…
Οι Ουκρανοί έστειλαν περίπου 14 ταξιαρχίες, επανδρωμένες από προσωπικό εδαφικής άμυνας, στο Bakhmut και το Soledar σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τον έλεγχο των τοποθεσιών.
Μία ταξιαρχία αποτελείται από περίπου τέσσερις χιλιάδες άνδρες. Αυτές οι ταξιαρχίες έχουν χάσει περίπου το 60-70% των στρατιωτών τους…

Οι Wagner… κατέλαβαν το Kleshcheevka κοντά στο Bakhmut

Η Klescheevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) ελέγχεται πλήρως από μονάδες των Wagner PMC.
«Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η περιοχή Klescheevka, που είναι ένα από τα σημαντικά προάστια του Bakhmut έχει τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο των μονάδων Wagner PMC»
Σε αντίθεση με διάφορες απόψεις ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) φεύγουν από το Bakhmut, αυτό δεν συμβαίνει»

Οι Wagner κατέστρεψαν τα σχέδια των Ουκρανών στο Donbass

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Bakhmut με τις ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν.
Ταυτόχρονα οι Wagner επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου κοντά στο Soledar.

Στις 16 Ιανουαρίου, ρωσικά αποσπάσματα επίθεσης ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Sol που βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια του Soledar.
Η κατάληψη ενός στρατηγικά σημαντικού σιδηροδρομικού σταθμού επέτρεψε στις ρωσικές δυνάμεις να διακόψουν τις επικοινωνίες του ουκρανικού στρατού μεταξύ Seversk και Bakhmut.
Οι μάχες συνεχίζονται επίσης στα περίχωρα των Blagodatnoye και Paraskovievka.

Στα νότια του Bakhmut, μαχητές Wagner κατέλαβαν τις οχυρωμένες ουκρανικές θέσεις στην Kleshcheyevka.
Η ταχεία προέλαση των μονάδων Wagner στην περιοχή Bakhmut προφανώς διέκοψε τα σχέδια της ουκρανικής διοίκησης να επιχειρήσει μια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση στην περιοχή Zaporizhia.
Σφοδρές μάχες συνεχίζονται για οικισμούς δυτικά της περιφερειακής οδού του Donetsk.
Οι μονάδες της Ρωσίας, του DPR και του LPR προσπαθούν να μετακινήσουν τη γραμμή του μετώπου πιο μακριά από το Donetsk, προκειμένου να στερήσουν από τον ουκρανικό στρατό την δυνατότητα να βομβαρδίζουν το Donetsk.
Οι ρωσικές μονάδες ωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις βόρεια από τις θέσεις τους στο Opytnoe και στο Vodianoe.
H πόλη Maryinka σύντομα θα τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Luhansk: Οι Ουκρανοί υποχωρούν από το Donetsk

Τα ουκρανικά στρατεύματα υποχωρούν σταδιακά από την πρώτη γραμμή του Donetsk η οποία αποτελεί σημείο καμπής για τη Ρωσία, δήλωσε o Apty Alaudinov, αναπληρωτής διοικητής του 2ου σώματος στρατού της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Luhansk.

«Αν ο εχθρός μας λέει ότι αυτό το τμήμα είναι σημείο καμπής σε αυτόν τον πόλεμο, τότε όντως έχει δίκιο, μόνο που πρέπει να το δουν από την άλλη πλευρά.
Σημείο καμπής για εμάς, για τη ρωσική πλευρά, γιατί ο εχθρός ήδη έχει αρχίσει να υποχωρεί από το Donetsk και φυσικά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα για εμάς», είπε ο Alaudinov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η υποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από την κατεύθυνση του Donetsk καθιστά δυνατή την απελευθέρωση περιοχών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της ουκρανικής πλευράς.

Το Soledar είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Ρωσίας
1378447.jpg

Ρωσικό βομβαριδιστικό
EgGzi6WXYAEBBK__1.jpg

Οι προμήθειες όπλων των Δυτικών... στην Ουκρανία
1378407_1.jpg

Οι αμερικανοί έχουν βάλει στόχο την... Κριμαία
Krimaia_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης