Τελευταία Νέα
Διεθνή

Allianz: Το 2022 καταρρίφθηκαν όλες οι οικονομικές θεωρίες - Κανείς δεν το φανταζόταν

tags :
Allianz: Το 2022 καταρρίφθηκαν όλες οι οικονομικές θεωρίες - Κανείς δεν το φανταζόταν
Επωφελούμαστε τρομερά από την αύξηση των επιτοκίων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις... αλλά δεν έχει τιμολογηθεί ακόμη, ανέφερε ο CEO της Allianz
Η Allianz αποδείχθηκε "πολύ ανθεκτική" μέσα σε ένα από τα χειρότερα περιβάλλοντα της αγοράς που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς το 2022.
Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας, διαβεβαιώνοντας ότι η Allianz σημείωσε ρεκόρ ικανοποίησης πελατών και υποστήριξε ότι η ικανοποίηση των εργαζομένων της "ξεπερνά σχεδόν κάθε εταιρεία στον κόσμο".
"Τα πάμε πολύ καλά σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, οπότε αυτό είναι πολύ καλό, αλλά δεν το μετράω αυτό στα οικονομικά μεγέθη", δήλωσε ο Oliver Bäte, διευθύνων σύμβουλος της Allianz.
Ερωτηθείς πόσο δύσκολο είναι για την εταιρεία να επενδύσει, ο Bäte απάντησε: "Το 2022 ήταν ένα από τα χειρότερα, όσον αφορά το περιβάλλον, που μπορείτε να φανταστείτε.
Οι μετοχές και τα ομόλογα έπεφταν, και ξέρετε ότι όλες οι κλασικές θεωρίες δεν λειτούργησαν πραγματικά - και ήταν τεράστια πρόκληση για τους συναδέλφους μας στην Pimco".
Η Allianz είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως, διαχειριζόμενη περίπου 706 δισεκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό των ασφαλιστικών πελατών της από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο γίγαντας των ομολόγων Pimco είναι μονάδα της Allianz.
"Τώρα επωφελούμαστε τρομερά από την αύξηση των επιτοκίων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις... αλλά δεν έχει τιμολογηθεί ακόμη.
Πρόσφατα ο κόσμος κατάλαβε ότι τα υψηλότερα επιτόκια είναι πραγματικά, πραγματικά καλά για εμάς ως ασφαλιστής ζωής", δήλωσε ο Bäte.
"Καθώς τα επιτόκια εξομαλύνονται, οι ροές ομολόγων θα επανέλθουν και, σε αυτό το περιβάλλον, θέλετε πραγματικά να βρίσκεστε με κάποιον που ξέρει τι κάνει, οπότε είμαι πολύ αισιόδοξος για τις δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων μας", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης