Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης για τις ταραχές – Πιθανώς ένταλμα και για τον Bolsonaro

Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης για τις ταραχές – Πιθανώς ένταλμα και για τον Bolsonaro
H νομική υπόθεση που χτίζεται εναντίον του Bolsonaro θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στη σύλληψή του εάν επέστρεφε στην πατρίδα του στη Βραζιλία
Σχετικά Άρθρα
Σε μια κίνηση που ήταν απολύτως αναμενόμενη, δεδομένου ότι η νέα αριστερή ηγεσία της Βραζιλίας έχει κατηγορήσει τους διαδηλωτές του Bolsonaro ως «τρομοκράτες», το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας διέταξε επίσημη έρευνα κατά του πρώην προέδρου ο οποίος ζει εκτός της χώρας, στο Ορλάντο της Φλόριντα.
Αν και ο Λευκός Οίκος μετά από μέρες εικασιών έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα έκδοσης για τον Bolsonaro υπήρξαν αυξανόμενες εκκλήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών βουλευτών των ΗΠΑ να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον απομακρύνουν από τις ΗΠΑ.
Ο νέος αριστερός πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva και οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του έδειξαν τον άνδρα, που αποκαλείται ως ο «Βραζιλιάνος Trump», ως υπεύθυνο για τις τελευταίες ταραχές, επειδή αρνήθηκε να παραδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.
Οι υποστηρικτές του Bolsonaro οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στις εκλογές έγινε εκτεταμένη εκλογική νοθεία, πραγματοποιούν συχνά διαδηλώσεις έξω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, απαιτώντας από τις ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν για να ανατρέψουν τις «fake εκλογές».
Στις εκλογές της 30ης Οκτωβρίου 2022, που ήταν ο δεύτερος γύρος, ο Lula έλαβε το 50,9% των ψήφων έναντι του 49,1% του Bolsnaro.

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Η εγγύτητα των αποτελεσμάτων πυροδότησε οργή και αναταραχή στα πλήθη υπέρ του Bolsonaro.
Οι εκτιμήσεις όσων συνελήφθησαν για εισβολή στο Κογκρέσο της Βραζιλίας στις 8 Ιανουαρίου κυμαίνονται από 700 έως πάνω από 1.300 άτομα - με τις αρχές να συνεχίζουν να ερευνούν όσους παραβίασαν την ομοσπονδιακή περιουσία.
Και τώρα η επιθετική ρητορική και η νομική υπόθεση που χτίζεται εναντίον του Bolsonaro θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στη σύλληψή του εάν επέστρεφε στην πατρίδα του στη Βραζιλία, δεδομένου ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης του μόλις συνελήφθη.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας της Βραζιλίας Anderson Torres, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια στη Μπραζίλια κατά την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια την περασμένη εβδομάδα, συνελήφθη ως ύποπτος για παραλείψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης