Τελευταία Νέα
Διεθνή

De facto μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία – Reznikov: Σκοτώνονται 500 με 600 Ρώσοι κάθε ημέρα

De facto μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία – Reznikov: Σκοτώνονται 500 με 600 Ρώσοι κάθε ημέρα
Στο άμεσο μέλλον θα γίνουμε και de jure μέλος του ΝΑΤΟ υποστήριξε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ουκρανία αποτελεί de facto μέλος του ΝΑΤΟ διατύπωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Oleksii Reznikov, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως η χώρα του θα λάβει όλα τα απαραίτητα οπλικά συστήματα, ανάμεσα τους μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης, από τη Δύση.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό BBC ο Reznikov υποστηρίζει ότι «η Ουκρανία και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν γίνει μέλη του ΝΑΤΟ.
De facto, όχι de jure (εκ του νόμου).
Διότι έχουμε τα όπλα και τη γνώση για το πώς να τα χρησιμοποιήσουμε» ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως στο άμεσο μέλλον η Ουκρανία θα γίνει και de jure μέλος του ΝΑΤΟ.

Δύσκολη η κατάσταση στο Soledar

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο ο Reznikov είπε πως η κατάσταση στο Soledar είναι πολύ δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο.
Όπως είπε, οι δυνάμεις της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner εξαπολύουν το ένα κύμα επίθεσης μετά το άλλο, κάτι που όπως υποστήριξε, οδηγεί σε πολύ υψηλό αριθμό θανάτων στρατιωτών.
Σύμφωνα με τον Reznikov, η τακτική αυτή αποδίδεται αφενός στην πρόθεση του επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin να αποκτήσει πρόσβαση στα αλατωρυχεία του Soledar που είναι τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και αφετέρου στο να αποδείξει ότι η οργάνωση του καλύτερη από τον τακτικό στρατό της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σκοτώνονται καθημερινά 500 με 600 Ρώσοι

Όπως είπε ο Reznikov, περίπου 500 με 600 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται καθημερινά στις μάχες που είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Ουκρανία χάνει μόλις το ένα δέκατο του αριθμού αυτού.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις, όπλα και εξοπλισμό για μια επίθεση από τις περιοχές που έχει καταλάβει στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας, εκτιμώντας πως η κίνηση αυτή είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί την ερχόμενη άνοιξη και πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει και αυτές να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.
Πάντως, ο Reznikov δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η Ρωσία να πραγματοποιήσει μια επίθεση από τη Λευκορωσία, λέγοντας πως αυτό θα πάρει πολύ χρόνο και πόρους που οι Ρώσοι δεν έχουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης