Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους Ρώσους και επίσημα το Soledar – Ανεφοδιασμός τέλος των Ουκρανών στο Bakhmut

Στους Ρώσους και επίσημα το Soledar – Ανεφοδιασμός τέλος των Ουκρανών στο Bakhmut
Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχο τους το Soledar το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας - Διαψεύδει το Κίεβο
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στα χέρια των Ρώσων βρίσκεται και επίσημα το Soledar, καθώς σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τονίζει πως οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου.
«Το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση της πόλης Soledar, η οποία έχει ιδιαίτερα σημαντική σημασία για τη συνέχιση των επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Donetsk» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Igor Konanshenkov.

Τέλος ο ανεφοδιασμός των Ουκρανών στο Bakhmut

Όπως είπε ο Konashenkov, ο πλήρης έλεγχος του Soledar καθιστά πλέον δυνατή την αποκοπή των διαδρόμων ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων στο Artemovsk (Bakhmut για τους Ουκρανούς) κάτι που σημαίνει και τον αποκλεισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που μάχονται στην πόλη.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ρωσικά αεροσκάφη κατέρριψαν τρία ουκρανικά μαχητικά και ένα ελικόπτερο.

Διαψεύδει τους Ρώσους το Κίεβο – Γίνονται μάχες

Στη διάψευση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι ο ρωσικός στρατός έχει θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του το Soledar προχωρά ο ουκρανικός στρατός.
Συγκεκριμένα, ο Serhiy Cherevaty, εκπρόσωπος της ανατολικής πτέρυγας του ουκρανικού στρατού, υποστήριξε ότι η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα.
«Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας σχετικά με την κατάληψη της πόλης δεν είναι αληθινές.
Γίνονται ακόμα μάχες στο Soledar» τόνισε ο Cherevaty.

Αδύνατη η ανακατάληψη στο Soledar

Είναι αδύνατο οι Ουκρανοί να ανακαταλάβουν το Soledar και αν επιχειρήσουν να αντεπιτεθούν, θα υποστούν κολοσσιαίες απώλειες υποστήριξε ο Vitaly Kiselev, Ρώσος στρατιωτικός από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk.
«Για αρκετές ημέρες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, κατόπιν του προέδρου Volodymyr Zelensky, προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο Soledar.
Οι προσπάθειες τους να επιτεθούν στο Soledar με ελαφρά οχήματα, οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες.
Σήμερα δηλώνω ότι η επιστροφή του Soledar στον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι σχεδόν αδύνατη» ανέφερε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Channel One ο Kiselev, ο οποίος εκτιμά πως οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να προσπαθούν να αντεπιτεθούν.

Θα επιτεθούν ξανά

«Θα επιτεθούν ξανά διότι οι αρχές στο Κίεβο πρέπει να δείξουν στους «κυρίους» τους ότι δεν έχουν εγκαταλείψει το Soledar.
Σε αυτήν την περίπτωση θα υποστούν κολοσσιαίες απώλειες, όπως αυτές που έχουν ήδη υποστεί σε στρατιώτες και σε εξοπλισμό» τόνισε ο Kiselev, υποστηρίζοντας πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα χρειαστεί να στρατολογήσουν έναν τεράστιο αριθμό ατόμων για να εισβάλλουν στην πόλη.
«Προφανώς και μπορούν να ρίξουν ανέτοιμους, έφεδρους από την περιοχή του Kharkiv, π.χ. 10, 20, 30 χιλιάδες.
Αλλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;
Παντού νεκροί» τόνισε ο Kiselev, ο οποίος αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Κίεβο δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα την υποχώρηση των δυνάμεων του από το Soledar, είπε πως αυτό είναι μια πάγια τακτική των Ουκρανών, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την απώλεια εδαφών και οικισμών.
«Αυτό συνέβη και όταν απελευθερώθηκαν Rubizhnoye, Severodonetsk και Lisichansk.
Είπαν ότι θα επιστρέψουν εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε ο Kiselev.

Κίεβο: Αντιστεκόμαστε ακόμα

Και ενώ η ρωσική πλευρά υποστηρίζει πως οι δυνάμεις της έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο το Soledar, το Κίεβο επιμένει ότι ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να αντιστέκεται.
«Η νύχτα στο Soledar ήταν θερμή, οι μάχες συνεχίστηκαν» υπογράμμισε σε ανάρτηση της στο Telegram η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Maliar, η οποία υποστήριξε ότι «ο εχθρός έχει ρίξει σχεδόν όλες τις κύριες δυνάμεις του στην κατεύθυνση του Donetsk και διατηρεί επιθετικότητα μεγάλης έντασης».
«Οι μαχητές μας προσπαθούν ηρωϊκά να κρατήσουν την άμυνα
Είναι μια δύσκολη φάση του πολέμου, αλλά θα κερδίσουμε.
Δεν υπάρχει αμφιβολία» υποστήριξε η Maliar.
1111.JPG
Παραμένουν στην πόλη 559 άμαχοι

Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως στην πόλη παραμένουν ακόμα 559 άμαχοι, ανάμεσα τους και 15 παιδιά.
Όπως αναφέρεται, ο πληθυσμός αυτός δεν μπορεί να αποχωρήσει από την πόλη.
Στο χθεσινό μήνυμα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky ευχαρίστησε δύο στρατιωτικές μονάδες που κρατούν τις θέσεις τους στο Soledar και προκαλούν, όπως είπε, σημαντικές απώλειες στο ρωσικό στρατό.
Μάλιστα ο Zelensky δεσμεύτηκε ότι θα παράσχει όλα όσα χρειάζονται οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που εξακολουθούν να αντιστέκονται στο Soledar και στο Bakhmut.
6555.JPG

222.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης