Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα πάρει τον πλήρη έλεγχο και του Bakhmut έως τα τέλη Ιανουαρίου – Οι Ουκρανοί θέλουν να φύγουν αλλά δεν μπορούν

Η Ρωσία θα πάρει τον πλήρη έλεγχο και του Bakhmut έως τα τέλη Ιανουαρίου – Οι Ουκρανοί θέλουν να φύγουν αλλά δεν μπορούν
Το Soledar είναι στην πραγματικότητα τα βόρεια προάστια του πιο σημαντικού σημείου της ουκρανικής άμυνας του Bakhmut
Σχετικά Άρθρα
Στόχος στρατηγικής και ψυχολογικής σημασίας είναι για τις ρωσικές δυνάμεις ο έλεγχος της πόλης Soledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, εκτιμά ο πολύπειρος πολεμικός ανταποκριτής Alexander Kots.
«Το Soledar είναι στην πραγματικότητα τα βόρεια προάστια του πιο σημαντικού σημείου της ουκρανικής άμυνας - το Artemovsk (γνωστό και ως Bakhmut).
Το Soledar βρίσκεται σε κρίσιμη περιοχή.
Μια γραμμή άμυνας διασχίζει το Soledar προς τα βόρεια - προς το Seversk.
Υπάρχει επίσης ένας αυτοκινητόδρομος προς το Slavyansk σε αυτό το μέρος», είπε ο Kots, προσθέτοντας ότι ο οικισμός Bakhmut είναι ένας κόμβος μεταφορών που προμηθεύει αρκετά ουκρανικά στρατεύματα.

Σημαντικός στόχος

Η καταστροφή αυτού του κόμβου είναι ένα από τους πιο σημαντικούς στόχους των ρωσικών στρατευμάτων στο δρόμο τους προς την επόμενη γραμμή άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - τον άξονα από την Avdiivka στο Slavyansk, πρόσθεσε.
Υπάρχουν επίσης πολλά αλατωρυχεία στο Soledar.
Υπάρχουν υπόγειες σήραγγες μήκους 300 χιλιομέτρων στην πόλη, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να ταξιδέψουν φορτηγά KamAZ ή ακόμα και τανκς, είπε ο Kots.
Οι μάχες για το Soledar και το Bakhmut είναι ακόμη πιο σημαντικές επειδή οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να συντρίψουν τις ετοιμοπόλεμες δυνάμεις των Ουκρανών στην περιοχή.

Αποδυναμώνονται ουκρανικές δυνάμεις


«Ο Zelensky συνεχίζει να αναπτύσσει δυνάμεις σε αυτό το μέτωπο, αποδυναμώνοντας άλλες περιοχές και επιτρέποντας στον ρωσικό στρατό να προετοιμαστεί για εχθροπραξίες σε άλλους τομείς της χειμερινής εκστρατείας», συνέχισε ο Kots.
Δεν αποκλείεται η Ρωσία να πάρει τον έλεγχο των Bakhmut και Soledar έως τα τέλη Ιανουαρίου 2023, καταλήγει ο πολεμικός ανταποκριτής.

Οι Ουκρανοί θέλουν να αποχωρήσουν αλλά δεν μπορούν

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το RT, οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τη διασταύρωση του αυτοκινητόδρομου E-40 Bakhmit - Soledar, γεγονός που αποκλείει την πιθανότητα υποχώρησης των ουκρανικών δυνάμεων.
Σχεδόν το 90% όσων αιχμαλωτίστηκαν επιστρατεύτηκαν από άλλες περιοχές.
Ήταν οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες που είπαν ότι οι διοικητές των λόχων και των ταγμάτων του ουκρανικού στρατού έφυγαν από την περιοχή στις 7 Ιανουαρίου και υποχώρησαν στη Minkovka, 20 χιλιόμετρα δυτικά του Soledar.
Στις 10 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδίαζαν να υποχωρήσουν από το Soledar.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Valery Zaluzhny, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι κρίσιμη και επέμεινε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να αποχωρήσουν από την πόλη.
Νωρίτερα, ένας Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός υπέστη κολοσσιαίες απώλειες.
Ανέφερε επίσης πως κανείς δεν πληρώνει αποζημιώσεις στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί διοικητές στέλνουν τους στρατιώτες σε «σφαγή».

iii.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης