Διεθνή

Πορτογαλία: Εύσημα της Merkel στην κυβέρνηση Coelho για την εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας

Πορτογαλία: Εύσημα της Merkel στην κυβέρνηση Coelho για την εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας
Αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας της Πορτογαλίας εμφανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Merkel, έπειτα από την συνάντησή της με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, P. P. Coelho.
«Μπορώ να αισθανθώ μεγάλη αποφασιστικότητα για να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη φάση», επισήμανε στον κ. Coelho  η κ. Merkel, η οποία επιδοκίμασε τον τρόπο εφαρμογής της πολιτικής λιτότητας. Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος εξήρε τις βελτιώσεις στις συνθήκες της μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης.
Νωρίτερα, την αλληλεγγύη της Γερμανίας στην Πορτογαλία και τις υπόλοιπες δοκιμαζόμενες χώρες της Ευρωζώνης εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, A. Merkel, κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Πορτογαλία.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο. Επίσης, αναφερόμενο στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη, υπερθεμάτισε πως οι μελλοντικές γενιές δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν με το χρέος, ενώ παράλληλα, αναφερόμενη στις εργασίες του Eurogroup, διέτεινε πως πρέπει να συντονίσει στενότερα την οικονομική πολιτική στις χώρες της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, με ογκώδεις διαδηλώσεις υποδέχθηκαν την A. Merkel χιλιάδες Πορτογάλοι διαδηλωτές, οι οποίοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λισαβόνας, αντιδρώντας στην επιβαλλόμενη πολιτική λιτότητας.
Ειδικότερα, διαδηλωτές έντυσαν αγάλματα της πρωτεύουσας, Λισαβόνας, στα μαύρα, ενώ παράλληλα, τα συνδικάτα των εργαζομένων βροντοφώναξαν «όχι στην Merkel, όχι στην τρόικα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης