Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Συντριπτικά αντίποινα για την επίθεση στη Makeevka – Σκοτώθηκαν 600 Ουκρανοί σε βομβαρδισμό στο Kramatorsk

Ρωσία: Συντριπτικά αντίποινα για την επίθεση στη Makeevka – Σκοτώθηκαν 600 Ουκρανοί σε βομβαρδισμό στο Kramatorsk
Ήταν μία μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας που στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα
(upd 4) Με ένα εντυπωσιακό πλήγμα οι Ρώσοι προχώρησαν σε αντίποινα για το μακελειό στη Makeevka και τον θάνατο 220 στρατιωτών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2023.
Με χτύπημα στο Kramatorsk σκότωσαν 600 Ουκρανούς στρατιώτες, αριθμός τριπλάσιος από εκείνους που έχασαν στη Makeevka, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αλλά διαψεύδουν οι Ουκρανοί κάνοντας λόγο μόνο για υλικές ζημιές. 

Ήταν μία μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας που στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο βομβαρδισμός που δέχθηκε το Kramatorsk έγινε σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επιδρομή των Ουκρανών που προηγήθηκε στις αρχές του 2023 κατά ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην  Makeevka που αποτελεί τμήμα της περιοχής του Donetsk και ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Επισήμως εκδίκηση

Αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί αξιόπιστα από πολλά ανεξάρτητα κανάλια. Υπήρχαν περισσότεροι από 700 μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον κοιτώνα Νο. 28 και πάνω από 600 στον κοιτώνα Νο. 47. Τα πρώτα λεπτά του νέου έτους, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε έξι ρουκέτες από το HIMARS MLRS στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή Makeevka.
Τέσσερις ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν εκεί τα ταβάνια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σκοτώθηκαν επισήμως 89 στρατιωτικοί, ανάμεσά τους και ο υποδιοικητής του συντάγματος. 
Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τους 220.

Ο κύριος λόγος για τον θάνατο των στρατιωτικών στο υπουργείο Άμυνας ήταν η χρήση τηλεφώνων που μπορούσαν να εντοπίσουν τα ουκρανικά στρατεύματα. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για τον αποκλεισμό τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και μετά τα αποτελέσματα της έρευνας, οι δράστες θα λογοδοτήσουν. Πέντε εκρήξεις

Το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου 2023 σημειώθηκαν τουλάχιστον 5 εκρήξεις στην περιοχή του Kramatorsk.
Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, μεταξύ των στόχων υπήρχαν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση του ουκρανικού στρατού καθώς και το τοπικό εργοστάσιο μηχανημάτων.

Η επίθεση σημειώθηκε μετά τη λήξη της χριστουγεννιάτικης εκεχειρίας που είχε κηρύξει η ρωσική πλευρά.

Διαψεύδουν οι Ουκρανοί

Ρωσική επίθεση με ρουκέτα στην ουκρανική πόλη Kramatorsk προκάλεσε ζημιές αλλά δεν κατέστρεψε κτίρια και δεν υπήρξαν εμφανή σημάδια απωλειών, δήλωσε μάρτυρας στο Reuters την Κυριακή (8/1/2023), αφού η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο βομβαρδισμός σκότωσε 600 Ουκρανούς στρατιώτες.  Δημοσιογράφοι του Reuters επισκέφτηκαν τους δύο κολεγιακούς κοιτώνες, όπου όπως είπε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στεγάζονταν προσωρινά Ουκρανοί στρατιώτες κοντά στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επίθεσης.

Κανένα από τα δύο δεν φάνηκε να έχει χτυπηθεί άμεσα από πυραύλους ή να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.
 
Δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια ότι στρατιώτες βρίσκονταν εκεί και κανένα σημάδι από πτώματα ή ίχνη αίματος.
Κάποια από τα παράθυρα έσπασαν στον ξενώνα Νο. 47, που βρισκόταν δίπλα σε μια αυλή που είχε έναν μεγάλο κρατήρα μέσα.

Ωστόσο πολλοί ανεξάρτητοι παρατηρητές δημοσίευσαν φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης, που μεταφέρουν μία εικόνα καταστροφής.

333_1.JPG



Zelensky: Πολύ δύσκολη η κατάσταση

Οι ουκρανικές δυνάμεις αποκρούουν τις συνεχείς επιθέσεις στην πόλη Bakhmut, στην ανατολική Ουκρανία και κρατούν τις θέσεις τους στη γειτονική Soledar κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ισχυρίστηκε απόψε (9/1/2023) ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Η Bakhmut κρατάει. Και μολονότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, οι στρατιώτες μας αποκρούουν τις συνεχείς προσπάθειες των Ρώσων να προωθηθούν», είπε στο νυχτερινό διάγγελμά του ο Zelensky. Η Soledar κρατάει, μολονότι η καταστροφή είναι ακόμη μεγαλύτερη και η κατάσταση πολύ δύσκολη», πρόσθεσε.

Ο Zelensky επανέλαβε επίσης ότι η Ρωσία δεν τήρησε την εκεχειρία που κήρυξε μονομερώς για τα Χριστούγεννα, αφού εξαπέλυσε επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις.
«Οι Ρώσοι βομβάρδιζαν τη Χερσώνα και εμπρηστικές βόμβες αμέσως μετά τα Χριστούγεννα», είπε, αναφερόμενος στην πόλη την οποία εγκατέλειψαν οι ρωσικές δυνάμεις τον Νοέμβριο.
«Πλήγματα στο Kramatorsk και σε άλλες πόλεις στο Donbass – σε πολιτικούς στόχους, την ίδια στιγμή που η Μόσχα ανέφερε μια υποτιθέμενη σιγή των όπλων», πρόσθεσε.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σε πυραυλική επίθεση στο Kramatorsk σκοτώθηκαν 600 Ουκρανοί στρατιώτες.

Ουκρανική καταστροφή στο Bakhmut


Σε αντίθεση με την δυτική προπαγάνδα της συστηματικής παραπληροφόρησης, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Donetsk αφού ήδη έφθασαν στο κρίσιμο στρατηγικά Soledar ενώ στο Bakhmut οι Ουκρανοί έχουν υποστεί καταστροφή, όπως και η πόλη αφού το 90% των σπιτιών έχει καταστραφεί.
Κατά τον Ramzan Kadyrov τον επικεφαλής της Τσετσενίας η ξένη βοήθεια στην Ουκρανία είναι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μόλις το 15% της βοήθειας θα φθάσει στα χαρακώματα…
Οι Ουκρανοί πληρώνουν με πολύ αίμα τον πόλεμο και θα πληρώσουν και αργότερα, όλη η Ουκρανία θα υποθηκευτεί για να πληρωθούν τα δάνεια που χορηγούν οι φιλεύσπλαχνοι δυτικοί ηγέτες…
Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ αποτελούν την νούμερο ένα αποσταθεροποιητική δύναμη, οι αμερικανοί απειλούν την παγκόσμια ειρήνη…

mak.JPG
 Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Donetsk... μπήκαν στο Soledar

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Donetsk αφού καταλαμβάνουν νέες περιοχές και ταυτόχρονα έφθασαν στο κέντρο της πόλης Soledar όπου διεξάγονταν μάχες επί μήνες…
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο χωριό Pidgorodne.
Οι ρώσοι έφτασαν στο κέντρο του Soledar και η εξέλιξη αυτή αποτελεί νίκη για τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Bakhmut αλλά και κοντά στο Debrova.
Μόνο στις 7 Ιανουαρίου 2023 σκοτώθηκαν 30 Ουκρανοί στρατιώτες, και καταστράφηκε 1 τεθωρακισμένο όχημα και 1 pickup στο μέτωπο Krasniy-Lyman.
Στη βόρεια γραμμή του Donbass, οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Svatovo.
Μέχρι στιγμής, υπάρχουν μάχες θέσης.
Οι αντιμαχόμενες πλευρές μάχονται για πρωτοβουλία στην πρώτη γραμμή.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις κοντά στην Kremennaya.
Μέχρι στιγμής, χωρίς καμία επιτυχία.
Στις περιοχές Bakhmut και Soledar, η επιχειρησιακή πρωτοβουλία παραμένει στους Ρώσους.
Τα αποσπάσματα επίθεσης των PMC Wagner δίνουν βαριές οδομαχίες και σπρώχνουν την ουκρανική άμυνα στο Soledar.
Στην πόλη, οι Ρώσοι κατάφεραν να κάνουν μια σημαντική πρόοδο και έφτασαν στην περιοχή των αλατωρυχείων.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι ρωσικές μονάδες ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εκκαθάρισης στο χωριό Bakhmutskoye που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια και προχώρησαν προς το κέντρο της πόλης.
Ο σταθμός Dekonskaya τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.
Η επίθεση είναι επίσης σε εξέλιξη από την Yakovlevka προς τα βόρεια προάστια της πόλης και τον αυτοκινητόδρομο Seversk - Soledar.
Οι μονάδες των PMC Wagner συνεχίζουν την επίθεσή τους στο Bakhmut και τα περίχωρά του.
Παρά τις νέες εφεδρικές μονάδες στη μάχη, ο ουκρανικός στρατός χάνει τις θέσεις του.
Στα βορειοανατολικά της πόλης, ο ρωός στρατός προέλασε κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Svetlodarsk-Slavyansk και έφτασαν στα νότια προάστια του χωριού Podgorodnoye.
Στο Bakhmut προελαύνουν ταυτόχρονα σε πολλές κατευθύνσεις και τα αποσπάσματα των Wagner.
Η ζώνη ελέγχου στην περιοχή της οδού Trudovuh Reservov έχει επεκταθεί.
Το μεγαλύτερο μέρος της οδού Fedor Maksimenko βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των Ρώσων, οι οποίοι κινούνται κατά μήκος της από βορρά προς νότο προς τη μονάδα Διαλογής Απορριμμάτων.
Στα νότια προάστια του Bakhmut, οι μάχες συνεχίζονται κοντά στην Kleshcheyevka και στις βόρειες συνοικίες Opytnoe.
Στις αρχές του έτους, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Dorozhnyanka στα νότια του Gulyai Pole στην περιοχή Zaporozhie.
Η ουκρανική διοίκηση αναγκάστηκε να μεταφέρει μερικά στρατεύματα από την περιοχή Zaporozhie στη Maryinka και στο Bakhmut, γεγονός που μείωσε τις επιθετικές δυνατότητες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή.

Οι Ουκρανοί διαρρέουν ότι η Ρωσία ετοιμάζει άλλους 500.000 στρατιώτες να ρίξει στον πόλεμο

Οι Ουκρανοί διαρρέουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει προσεχώς πέραν από τους 300.000 στρατιώτες που πρόσφατα κινητοποίησε να προχωρήσει και σε δεύτερη επιστράτευση με στόχο να συγκεντρώσει άλλους 500.000 στρατιώτες…
Αν και οι ρωσικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν αυτές τις πληροφορίες αυτό θα σηματοδοτήσει μια τεράστια εξέλιξη αφού η Ρωσία θα κλιμακώσει τον πόλεμο…
Επίσης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα περιχαρακωθούν μόνο στους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Επιπλέον 500.000 στρατιώτες σημαίνει ότι σχεδιάζει ολοκληρωτική επίθεση στην Ουκρανία…. αλλά όλα αυτά ακόμη ανήκουν στην σφαίρα των εικασιών.

Ramzan Kadyrov: Η ξένη βοήθεια είναι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, χαρακτήρισε τη δυτική βοήθεια στην Ουκρανία σχέδιο ξεπλύματος χρήματος.
«Βλέπω ότι κάποιοι ανησυχούν για την ξένη βοήθεια προς την Ουκρανία.
Μην ανησυχείτε!
Αυτό είναι ένα σχεδιασμένο πρόγραμμα ξεπλύματος χρήματος. Αξιωματούχοι από τη Δύση και την Ουκρανία θα λεηλατήσουν αυτά τα κεφάλαια και όχι περισσότερο από το 15% του συνολικού ποσού της στήριξης θα φτάσει στα χαρακώματα».

Επιπλέον, ο Ramzan Kadyrov πρόσθεσε ότι προβληματίζει το γεγονός ότι τώρα διεξάγονται εχθροπραξίες στο έδαφος της Ρωσίας εννοώντας τις περιοχές που πρόσφατα προσαρτήθηκαν.
«Αυτές είναι οι περιοχές μας που ήθελαν να γίνουν μέρος του κράτους μας για να προστατεύσουν τον πληθυσμό από τις σατανικές ενέργειες των Ουκρανών και των εθνικιστών του ΝΑΤΟ» κατέληξε ο Ramzan Kadyrov.
Στις 6 Ιανουαρίου 2023, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη διάθεση ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε ότι τα κεφάλαια θα παρασχεθούν απευθείας από τα αποθέματα του Πενταγώνου και το πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει μαχητικά οχήματα πεζικού Bradley (IFV), αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, τεθωρακισμένα οχήματα με ενισχυμένη προστασία από νάρκες κατηγορίας MRAP (Mine-Resistant Ambush-Protected), πυραύλους εδάφους-αέρος, καθώς και άλλα μέσα και πυρομαχικά.

1_5.jpg
map_russ.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης