Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λευκορωσία προετοιμάζεται πολεμικά: Κοινή στρατιωτική εκπαίδευση με τη Ρωσία στον ανταρτοπόλεμο των πόλεων

Η Λευκορωσία προετοιμάζεται πολεμικά: Κοινή στρατιωτική εκπαίδευση με τη Ρωσία στον ανταρτοπόλεμο των πόλεων
Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα και το Μίνσκ έχουν ενισχύσει την κοινή παρουσία των στρατιωτικών τους δυνάμεων στη χώρα, με όπλα, στρατιωτικό προσωπικό και ειδικό εξοπλισμό, ενώ προγραμματίζουν τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών.
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν επιταχύνει την κοινή στρατιωτική εκπαίδευσή τους, επί τη βάσει της εμπειρίας που έχει αποκομίσει η Μόσχα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με έμφαση στον αστικό ανταρτοπόλεμο, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας.
Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα και το Μίνσκ έχουν ενισχύσει την κοινή παρουσία των στρατιωτικών τους δυνάμεων στη χώρα, με όπλα, στρατιωτικό προσωπικό και ειδικό εξοπλισμό, ενώ προγραμματίζουν τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών.
Η ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας γίνεται γνωστή ενώ επικρατεί σκεπτικισμός στην Ουκρανία και στη Δύση για το ενδεχόμενο η Μόσχα να χρησιμοποιήσει την Λευκορωσία ως ένα πεδίο εξαπόλυσης μιας νέας επίθεσης κατά της Ουκρανίας από το βορρά.

Το Μινσκ επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει έδαφος της Λευκορωσίας για την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου του 2022.

“Η περιφερειακή συγκέντρωση (ρωσικών και λευκορωσικών) στρατιωτικών δυνάμεων συνεχίζεται σχεδόν αδιάκοπα”, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι VoenTV.
“Η ένταση των ασκήσεων μόνο αυξάνεται.
Ο στόχος είναι (οι στρατιωτικές δυνάμεις) να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανταποδώσουν στο ενδεχόμενο εκδήλωσης επιθετικών ενεργειών σε όλα τα μέτωπα”.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εκπαίδευση για τη διεξαγωγή αστικού ανταρτοπολέμου επί τη βάσει της εμπειρίας της Μόσχας στον πόλεμο της Ουκρανίας για την αντιμετώπιση καταστάσεων στις οποίες, ο εχθρός έχει οργανώσει θέσεις μάχης με τη χρήση όπλων σε πολλαπλά κτίρια.

Λευκορωσία - Ρωσία... αδέλφια

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν τις δηλώσεις του ηγέτη της Alexander Lucashenko, πως είναι αδέλφια με την Ρωσία, έγινε γνωστό πως άλλο ένα κλιμάκιο με ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, που προορίζεται για την περιφερειακή ομάδα δυνάμεων, έφτασε στη Λευκορωσία την Παρασκευή (6/1/2022), ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας.
«Στο πλαίσιο της διασφάλισης της στρατιωτικής ασφάλειας του κράτους της Ένωσης, συνεχίζεται η συσσώρευση της περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων (δυνάμεων) της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας και της Ρωσίας. Σήμερα, ένα άλλο κλιμάκιο με στρατιωτικό εξοπλισμό, το οποίο αποτελεί μέρος της περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων, έφτασε στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την Πέμπτη (5/1/2022), το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα και το Μινσκ συνεχίζουν να συγκροτούν την περιφερειακή ομάδα, σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται «αποκλειστικά προς το συμφέρον της ενίσχυσης της ασφάλειας και της άμυνας του κράτους της Ένωσης, με βάση την εξελισσόμενη κατάσταση» στα σύνορα.
Στις 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko ανακοίνωσε την έναρξη της ίδρυσης μιας περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων.
Είπε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και προκλήθηκε από την επιδείνωση της κατάστασης κατά μήκος των δυτικών συνόρων Ρωσίας – Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης