Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μήνυμα της Γερμανίας στον Musk: Να καταπολεμήσεις την παραπληροφόρηση στο Twitter

Το μήνυμα της Γερμανίας στον Musk: Να καταπολεμήσεις την παραπληροφόρηση στο Twitter
Η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Μεταφορών και Ψηφιακής Τεχνολογίας με τον ιδιοκτήτη του Twitter
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακής Τεχνολογίας της Γερμανίας Volker Wissing συναντήθηκε πρόσφατα με τον Elon Musk προκειμένου να ξεκαθαρίσει επακριβώς τις προσδοκίες του Βερολίνου από την Twitter Inc, ειδικότερα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, από τότε, που ο ιδρυτής της Tesla εξαγόρασε την αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Ψηφιακής Τεχνολογίας.
Ο Γερμανός υπουργός, βρέθηκε στην Καλιφόρνια στην αρχή του 2023, ενώ είπε στον Musk ότι η Γερμανία αναμένει από το Twitter να συμμορφωθεί εθελοντικά με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις του

Ο Wissing είπε επίσης στον Musk ότι αναμένει από το Twitter να συμμορφωθεί στο μέλλον με τη νομοθεσία που διέπει την ψηφιακή τεχνολογία που συμφωνήθηκε μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νομοθετών, τον Απρίλιο του 2022.
Η νομοθεσία αυτή, απαιτεί από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση του διαδικτύου από τις παράνομες αναρτήσεις.
«Υπήρξε μία ουσιαστικά ανοιχτή και μακρά συζήτηση», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι Musk προχώρησε σε ανάληψη δεσμεύσεων έναντι στον Wissing.
Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρατηρεί με κριτική ματιά την κατάσταση στο Twitter, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος που δεν σχολίασε λεπτομερώς τις προσωπικές δηλώσεις του Musk.
Η Twitter Inc δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης