Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση 0,3% στις εξαγωγές τον Νοέμβριο 2022

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση 0,3% στις εξαγωγές τον Νοέμβριο 2022
Οι εισαγωγές σημείωσαν επίσης μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση κατά 3,3% τον Νοέμβριο
Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν απροσδόκητα τον Νοέμβριο, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και η αβεβαιότητα της αγοράς εξακολουθούν να επιβαρύνουν τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, παρά τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που εξασθενούν.
Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, όπως έδειξαν τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας την Πέμπτη.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση 0,2%.
Η πτώση του Νοεμβρίου έρχεται μετά την αναθεώρηση των στοιχείων του Οκτωβρίου προς τα πάνω, σε ανάπτυξη 0,8% από την αρχικά αναφερόμενη πτώση 0,6%.
Οι εισαγωγές σημείωσαν επίσης μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση κατά 3,3% τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τη συναίνεση για μείωση 0,5%.
Οι αποστολές προς τον κυριότερο εξαγωγικό εταίρο της Γερμανίας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μειώθηκαν κατά 1,5% σε σχέση με τον μήνα Νοέμβριο, ενώ οι εξαγωγές προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν κατά 0,4%.
"Καθώς η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδυναμώνονται, η δυναμική των εξαγωγών θα παραμείνει υποτονική προς το παρόν", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ιδιωτικής τράπεζας Hauck Aufhaeuser Lampe Alexander Krueger.
Ο Krueger πρόσθεσε ότι η μείωση των εμπλοκών στα υλικά παρέχει κάποια αιτία για αισιοδοξία.
"Ο εξαγωγικός τομέας υποστηρίζει την προοπτική μιας ήπιας ύφεσης", πρόσθεσε.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα έδειξε ότι η ύφεση στον μεταποιητικό τομέα της Γερμανίας υποχώρησε κάπως τον Δεκέμβριο λόγω της βελτιωμένης διαθεσιμότητας υλικών, αν και η ασθενέστερη ζήτηση εξακολουθεί να επηρεάζει τους κατασκευαστές.
Το οικονομικό ινστιτούτο Ifo διαπίστωσε ότι ο αριθμός των εταιρειών του μεταποιητικού τομέα που ανέφεραν προβλήματα έλλειψης υλικών μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης