Τελευταία Νέα
Διεθνή

To NATO προβλέπει παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία – Πρωτοφανές δεκάδες ρώσοι σκοτώθηκαν στην Makeyevka από προδοσία...

To NATO προβλέπει παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία – Πρωτοφανές δεκάδες ρώσοι σκοτώθηκαν στην Makeyevka από προδοσία...
Δεκάδες ρώσοι στρατιώτες νεκροί… από πύραυλο που έπληξε σχολείο όπου γιόρταζαν την πρωτοχρονιά
Σχετικά Άρθρα
Ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προβλέπει παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία… ένα περιστατικό στην Makeyevka του Donetsk συγκλόνισε τον ρωσικό στρατό…
Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Donetsk και σημειώνουν επιτυχίες στο Bakhmut και Soledar…  στην Makeyevka του Donetsk ρώσοι στρατιώτες γιόρταζαν την πρωτοχρονιά όταν στο σχολείο στο οποίο βρίσκονταν…δέχθηκε πύραυλο από τους Ουκρανούς…
Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις... μπορεί να σκοτώθηκαν και 170 ρώσοι στρατιώτες...

Πρόκειται για παιδαριώδες λάθος αφού ο ρωσικός στρατός γνώριζε ότι όλη η περιοχή της Makeyevka δέχεται Ουκρανικά πυρά…

To NATO προβλέπει παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg λέει ότι η Δύση πρέπει να προετοιμαστεί για μια παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα μακρύ ταξίδι», είπε σε συνέντευξή του στο BBC British Broadcasting Corporation.
Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τους στόχους της στην Ουκρανία.
Ο Jens Stoltenberg πιστεύει ότι η κινητοποίηση στη Ρωσική Ομοσπονδία υποδηλώνει πιθανή απόπειρα νέας επίθεσης από τα ρωσικά στρατεύματα.
Μιλώντας για το ενδεχόμενο σύναψης ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι οι όροι της συμφωνίας για τη διευθέτηση της σύγκρουσης θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
«Οι περισσότεροι πόλεμοι τελειώνουν με ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Πιθανότατα, αυτό θα συμβεί και με αυτόν τον πόλεμο.
Όμως γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες θα συναφθεί ειρήνη για την Ουκρανία εξαρτώνται πλήρως από την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης»

Δεκάδες ρώσοι στρατιώτες νεκροί… από πύραυλο που έπληξε σχολείο όπου γιόρταζαν την πρωτοχρονιά

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν ένα βαρύ πλήγμα στον ρωσικό στρατό.
Στην περιοχή Makeyevka που βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια του Donetsk οι ουκρανοί χτύπησαν με πύραυλο σχολικές εγκαταστάσεις όπου βρίσκονταν ρώσοι αξιωματικοί για να… γιορτάσουν την πρωτοχρονιά...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση Ρώσων στρατιωτικών.
Ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή με το αμερικανικής κατασκευής HIMARS MRLS όταν Ρώσοι στρατιώτες γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.
Οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας εξακολουθούν να καθαρίζουν τα συντρίμμια. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος.

Πρόκειται για κραυγαλέα περίπτωση προχειρότητας της στρατιωτικής διοίκησης του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας η οποία διέταξε να φιλοξενήσει εκατοντάδες στρατιωτικούς σε σχολικό κτίριο που βρίσκεται στην Makeyevka, το οποίο βομβαρδίζεται συνεχώς από τις Ουκρανικές δυνάμεις.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο επιβεβαιώνουν ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο λόγω της εύθραυστης κατασκευής του, αλλά οι Ρώσοι διοικητές το προτίμησαν από τα πολυάριθμα εγκαταλειμμένα ισχυρά κτίρια με υπόγεια. Ένα άλλο περίεργο λάθος ήταν να φιλοξενηθούν εκατοντάδες στρατιωτικοί όλοι μαζί.

Ο ρωσικός στρατός πολεμά στην Ουκρανία για περισσότερους από δέκα μήνες, αλλά ορισμένοι από τους ανώτατους διοικητές τους δεν έχουν ακόμη μάθει ότι οι ανοχύρωτες κοινωνικές εγκαταστάσεις, όπως τα σχολεία, είναι οι κύριοι και εύκολοι στόχοι για το Ουκρανικό πυροβολικό.

Οι Ρώσοι αξιωματικοί που πήραν μια τέτοια απόφαση δέχονται μεγάλη κριτική για το εγκληματικό τους λάθος.
Η αιματηρή επίθεση προκάλεσε ακόμη και υποψίες για προδοσία στις τάξεις της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης.
Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες απώλειες, το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης και τη μεγάλη πληροφοριακή αξία ενός μεγάλου χτυπήματος στον ρωσικό στρατό την Πρωτοχρονιά, η προδοσία φαίνεται να είναι μια πολύ πιθανή εκδοχή.
Το χτύπημα στο Makeyevka συνέπεσε με άλλες ύποπτες αποτυχίες του ρωσικού στρατού και μπορεί να συγκριθεί με την ήττα του καταδρομικού Moskva.
mak-768x1011.jpg

Xartshshsss_2ianoua.jpg
Μεγάλες απώλειες στην Ουκρανική αεροπορία


Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, κατέρριψε τρία ουκρανικά αεροσκάφη, ένα MiG-29 και δύο ελικόπτερα Mi-8, από ένα μόνο μαχητικό Su-35S.
Ακολούθησαν δύο ακόμη Mi-8 που καταρρίφθηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk την επόμενη μέρα, στις 30 Δεκεμβρίου, από ρωσικά μαχητικά.
Έτσι, η Ουκρανία έχασε τέσσερα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος πρώτης γραμμής από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη μέσα σε δύο ημέρες.

Χτύπησαν Ουκρανικό εργοστάσιο παραγωγής Drones….

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν χτύπημα υψηλής ακρίβειας σε εγκαταστάσεις της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας που εμπλέκεται στην παραγωγή επιθετικών drones.
«Η κίνηση ματαίωσε τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον».

Επίσης ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 15 ουκρανικά drones από συστήματα αεράμυνας στις περιοχές Maksimovka, Nikolayevka, Nikolskoye, Metallist, Zelyony Gai και Slavnoye, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Ploshchanka, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, Tsapovka στην Περιφέρεια Belgorod, Ocherevatoye, στην περιοχή Zaporozhye, Ochakov στην περιφέρεια Nikolaev, Liman Vtoroy, στην περιοχή Kharkiv, και Dzhankoy, στην Κριμαία».

Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει 355 αεροσκάφη, 199 ελικόπτερα, 2.779 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 399 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, 7.350 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 957 οχήματα μάχης πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης , έχουν καταστραφεί 3.756 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και 7.859 ειδικά στρατιωτικά οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης