Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οδυνηρές στιγμές στην Κίνα – Τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς με Covid ενώ τα κρεματόρια λειτουργούν αδιάκοπα

Οδυνηρές στιγμές στην Κίνα – Τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς με Covid ενώ τα κρεματόρια λειτουργούν αδιάκοπα
Με την στροφή στην πολιτική μηδέν-COVID, στα ύψη οι τιμές των φαρμάκων για βήχα και πυρετό και τις ελλείψεις να αυξάνονται
Σχετικά Άρθρα
Οι ιατρικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες κηδειών στην Κίνα πιέζονται σε σημείο ασφυξίας, μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων COVID-19 στα ύψη.
«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι μολυσμένοι από COVID-19 που οι διάδρομοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι ασθενείς», είπε ο Yang Yun (ψευδώνυμο), γιατρός στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Φανγκσάν, στους Epoch Times, ενώ ουρές σχηματίζουν οι άρρωστοι άνθρωποι έξω από τα νοσοκομεία που αναζητούν περίθαλψη και θεραπεία.
«Κάνει κρύο και οι ασθενείς βρίσκονται στην ουρά έξω», είπε ο γιατρός.
Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στην ουρά αναζητούν βοήθεια επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα.
Ο συνωστισμός είναι κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία και στα επείγοντα
«Ακόμα και όσοι φτάνουν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα δεν μπορούν να νοσηλευτούν αμέσως, καθώς τα ασθενοφόρα επίσης περιμένουν στην ουρά», είπε.
china.jpg

Στροφή στην πολιτική μηδέν-COVID, στα ύψη τα φάρμακα για βήχα και πυρετό

«Οι νοσοκόμες και οι γιατροί είναι επίσης συγκλονισμένοι καθώς πρέπει να εργάζονται ασταμάτητα ακόμα και όταν αυτοί και οι οικογένειές τους είναι θετικοί στον COVID».
Με τις συνθήκες συνωστισμού στα νοσοκομεία, οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μολύνονται μαζικά.
Ο υπερπληθυσμός των νοσοκομείων επηρεάζει επίσης τη θεραπεία των βαρέως πασχόντων ασθενών.
Η απότομη αύξηση της Κίνας στον COVID-19 ακολουθεί την ξαφνική αλλαγή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (CCP) από την πολιτική μηδενικού COVID-19 σε ένα πλήρες άνοιγμα χωρίς καμία προετοιμασία.
Η επακόλουθη αύξηση των λοιμώξεων σε ολόκληρη τη χώρα οδήγησε σε ραγδαία άνοδο των τιμών για τα κοινά φάρμακα για τον βήχα και τον πυρετό, ενώ οι ιατρικές προμήθειες οξυγόνου έχουν μειωθεί.
Οι υπηρεσίες κηδειών κατακλύζονται από αναφορές ότι τα κρεματόρια έχουν επίσης μεγάλες ουρές.
A patient with Covid-19 lays on a bed in a hallway at Tangshan Gongren Hospital in China's northeastern city of Tangshan on December 30, 2022. (Photo by Noel Celis / AFP) (Photo by NOEL CELIS/AFP via Getty Images)
Μέσα σε αυτό, οι αρχές λογοκρίνουν τις ειδήσεις για τον COVID-19.
Το Beijing Dongjiao Funeral Services εξέδωσε έκτακτη ειδοποίηση στις 19 Δεκεμβρίου, απαγορεύοντας αυστηρά σε οποιοδήποτε προσωπικό να δέχεται συνεντεύξεις από τον Τύπο και απαγορεύοντας αυστηρά τις συζητήσεις, τις διαρροές δεδομένων και τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λόγω της καταπόνησης, τα γραφεία κηδειών αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού.

Η Shanghai Binhai Guyuan, ένα προάστιο στη Σαγκάη, κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΚ να υποστηρίξουν το έργο της πρώτης γραμμής γραφείων τελετών που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την απότομη αύξηση της ζήτησης.
Τα μέλη του κόμματος έχουν επίσης ζητηθεί να βοηθήσουν με την παραλαβή και την αποθήκευση των νεκρών, καθώς τα νεκροτομεία είναι όλα γεμάτα.
3_9.jpg
Εν τω μεταξύ, το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων ανέφερε στην έκθεσή του της 25ης Δεκεμβρίου ότι ο αθροιστικός αριθμός θανάτων από την πανδημία COVID-19 σε εθνικό επίπεδο ήταν μόλις 5.241 — αριθμός που αμφισβητείται έντονα από το κοινό.
«Το ΚΚΚ λέει ότι μόνο μερικές χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει.
Πώς είναι ακόμη δυνατόν;» ρώτησε ο Hongda (ψευδώνυμο), κάτοικος της συνοικίας Fengtai του Πεκίνου, σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στους The Epoch Times στις 27 Δεκεμβρίου.
«Είπα στο WeChat μου πριν από λίγες μέρες ότι χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα για να αποτεφρωθεί ένα σώμα στο Πεκίνο και ο λογαριασμός μου στο WeChat ανεστάλη.
Ο χρόνος αναμονής για την αποτέφρωση επιμηκύνεται», είπε ο Hongda.
«Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα.
Δεν υπάρχει πλέον χώρος για να αποθηκεύσουν τα σώματα, επομένως χρησιμοποιούν καταψύκτες που υποτίθεται ότι είναι για κατεψυγμένο χοιρινό κρέας.
Αυτό είναι γεγονός», είπε ο Hongda.
«Μπορούν να το κρύψουν για πάντα;
Το ΚΚΚ είναι ένα αυταρχικό καθεστώς που δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να λένε την αλήθεια».
Πρόσφατες επίσημες ανακοινώσεις δείχνουν ότι το ΚΚΚ εργάζεται σκληρά για να μειώσει τη σοβαρότητα της πρόσφατης επιδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης