Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Ζητά από την Κίνα ταχύτερη και πιο λεπτομερή ενημέρωση για τις λοιμώξεις Covid-19

tags :
ΠΟΥ: Ζητά από την Κίνα ταχύτερη και πιο λεπτομερή ενημέρωση για τις λοιμώξεις Covid-19
Σε απάντηση στο σημερινό κύμα λοιμώξεων κορωνοϊού στην Κίνα, όλο και περισσότερες χώρες αυστηροποιούν τους ελέγχους για τους ταξιδιώτες
Σε απάντηση στο σημερινό κύμα λοιμώξεων κορωνοϊού στην Κίνα, όλο και περισσότερες χώρες αυστηροποιούν τους ελέγχους για τους ταξιδιώτες από τη Λαϊκή Δημοκρατία.
Το βράδυ της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου 2022, η Γαλλία και η Αγγλία ανακοίνωσαν επίσης υποχρεωτικές εξετάσεις, αφού η Ιταλία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Νότια Κορέα είχαν ήδη εισαγάγει περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από την Κίνα ή είχαν ανακοινώσει ότι θα το έκαναν.
Σε συνάντηση με εκπροσώπους των κινεζικών υγειονομικών αρχών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022  ζήτησε λεπτομερέστερες και ταχύτερες εκθέσεις όσον αφορά την κατάσταση των λοιμώξεων στη Λαϊκή Δημοκρατία.

Ανταλλαγή πληροφοριών

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πληροφοριών την Παρασκευή (30/12), η κινεζική πλευρά κλήθηκε επανειλημμένα να συλλέξει ακριβή δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να τα μοιραστεί με τον ΠΟΥ, σύμφωνα με τον οργανισμό που εδρεύει στη Γενεύη.
Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη γενετική αλληλουχία των θετικών κρουσμάτων για την παροχή καλύτερης επισκόπησης των κυκλοφορούντων παραλλαγών του ιού, καθώς και στοιχεία σχετικά με τους ασθενείς σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας, τους θανάτους και τα ποσοστά εμβολιασμού.
Είναι σημαντικό να «παρακολουθείται στενά η κατάσταση και να δημοσιεύονται εγκαίρως τα δεδομένα, ώστε να βοηθηθεί η Κίνα και η παγκόσμια κοινότητα να προβούν στις κατάλληλες εκτιμήσεις κινδύνου και να αναλάβουν αποτελεσματική δράση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης