Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Ουκρανική ταινία επιστημονικής φαντασίας η απομάκρυνση της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Zakharova: Ουκρανική ταινία επιστημονικής φαντασίας η απομάκρυνση της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
«Δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο, την πραγματικότητα ή τη διπλωματία», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Η απαίτηση της Ουκρανίας να εκδιωχθεί η Ρωσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν έχει βάση στο διεθνές δίκαιο ή στην πραγματικότητα, επισημαίνει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Είναι σαν να διαβάζεις κάποιο έργο επιστημονικής φαντασίας.
Δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο, την πραγματικότητα ή τη διπλωματία», είπε σε συνέντευξη Τύπου σχολιάζοντας τις πρόσφατες προτάσεις της Ουκρανίας.
Η Zakharova είπε επίσης ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε «στρεβλή λογική» υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία δεν μπορεί να είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, επειδή η Μόσχα φέρεται ότι δεν πέρασε από τη νομική διαδικασία για να αποκτήσει αυτό το καθεστώς.

Εξωφρενική απαίτηση

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba δήλωσε ότι το Κίεβο προετοιμάζει επίσημα μέτρα για να φύγει η Ρωσία από το στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ωστόσο παραδέχτηκε ότι η διαδικασία δεν θα ήταν εύκολο να ξεκινήσει.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov έχει πει πολλές φορές ότι είναι αδύνατο να αφαιρεθεί η συμμετοχή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν επίσης ότι οι κανόνες του ΟΗΕ δεν μπορούν να αλλάξουν για να αφαιρέσουν την έδρα της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας σημείωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης