Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίπτει τα περί «τρίτου φύλου» η Ελβετία - Δέχεται μόνο το αρσενικό και το θηλυκό

Απορρίπτει τα περί «τρίτου φύλου» η Ελβετία - Δέχεται μόνο το αρσενικό και το θηλυκό
Η ιδεολογία του φύλου έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη που λέει ότι οι άνθρωποι γενικά έχουν είτε ΧΧ (αρσενικό) είτε ΧΥ (θηλυκό) χρωμοσώματα
Σε χρόνια από τώρα, οι ιστορικοί θα ανατρέχουν στην απόφαση της ελβετικής κυβέρνησης να απορρίψει την εισαγωγή μιας τρίτης επιλογής φύλου στα επίσημα μητρώα.
Αλλά η επικρατούσα τάση σε όλο το μπλοκ είναι ότι οι γειτονικές χώρες έχουν προσθέσει τρόπους για τους κατοίκους να προσδιορίζονται ως μη δυαδικοί. 
Το AP News μετέδωσε ότι το κυβερνών Ομοσπονδιακό Συμβούλιο δήλωσε ότι "το δυαδικό μοντέλο φύλου εξακολουθεί να είναι ισχυρά εδραιωμένο στην ελβετική κοινωνία".
Το συμβούλιο απέρριψε δύο προτάσεις του κοινοβουλίου για την εισαγωγή μιας επιλογής τρίτου φύλου ή μιας επιλογής χωρίς φύλο για τα επίσημα αρχεία. 
"Οι κοινωνικές προϋποθέσεις για την εισαγωγή ενός τρίτου φύλου ή για μια γενική παραίτηση από την καταχώρηση του φύλου στο ληξιαρχείο δεν υπάρχουν επί του παρόντος", συνέχισε το συμβούλιο.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τέτοιες επιλογές θα απαιτούσαν πάρα πολλές αλλαγές στο σύνταγμα και τους νόμους της χώρας σε εθνικό και καντονικό επίπεδο.
Πρόσθεσαν ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την αναμόρφωση του συστήματος, επικαλούμενοι μια έκθεση του 2020 μέσω της εθνικής επιτροπής δεοντολογίας. 

Αρκετές χώρες δέχονται το "τρίτο φύλο"

Εν τω μεταξύ, οι επιλογές τρίτου φύλου στα επίσημα έγγραφα επιτρέπονται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Δανία, η Σουηδία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία και το Βέλγιο. 
Όλο και περισσότερες δυτικές χώρες ψηφίζουν νόμους που επιτρέπουν την επιλογή τρίτου φύλου.
Το παράλογο είναι ότι οι δυτικές κυβερνήσεις εξομαλύνουν τις επιλογές τρίτου φύλου εκεί όπου η βιολογία ή, ας πούμε, η "επιστήμη" λέει ότι υπάρχουν μόνο δύο: άνδρας και γυναίκα - αυτό είναι όλο. 
Η ιδεολογία του φύλου έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη που λέει ότι οι άνθρωποι γενικά έχουν είτε ΧΧ (αρσενικό) είτε ΧΥ (θηλυκό) χρωμοσώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης