Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Κρεμλίνο): Ανόητες οι εικασίες της Γερμανίας περί συμμετοχής της Λευκορωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Peskov (Κρεμλίνο): Ανόητες οι εικασίες της Γερμανίας περί συμμετοχής της Λευκορωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας
O Peskov επέκρινε την ανησυχία του Βερολίνου για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στο Μινσκ ως «απολύτως παράλογη»
Οι επαφές μεταξύ Μόσχας και Μινσκ δεν πρέπει να ανησυχούν κανέναν, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο στενότερων συμμάχων δεν είναι στραμμένες εναντίον κανενός, αλλά διατηρούνται προς το συμφέρον του αμοιβαίου οφέλους, δήλωσε την Κυριακή (25/12/2022) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, ο Peskov επέκρινε την ανησυχία του Βερολίνου για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στο Μινσκ ως «απολύτως παράλογη».
«Επειδή οι επαφές μεταξύ των στενότερων συμμάχων, και η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι οι στενότεροι σύμμαχοι, δεν πρέπει να ανησυχούν κανέναν.
Επειδή δεν είναι στραμμένες εναντίον κανενός, αλλά διατηρούνται προς το συμφέρον του αμοιβαίου οφέλους», είπε ο Peskov αιτιολογώντας τον παραλογισμό του Βερολίνου.
Ο Putin επισκέφθηκε το Μινσκ στις 19 Δεκεμβρίου.

Ανόητες εικασίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η Γερμανία εξέφρασε ανησυχία για αυτήν την επίσκεψη λόγω πιθανής αλλαγής στο καθεστώς της Λευκορωσίας στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ότι στόχος της επίσκεψης ήταν να εξεταστεί η πιθανή συμμετοχή της Λευκορωσίας στην επιχείρηση στην Ουκρανία, ο Peskov έκανε λόγο για ανόητες και αβάσιμες εικασίες.
Μετά τις συνομιλίες, ο Putin είπε ότι επικεντρώθηκαν σε «βασικά ζητήματα των σχέσεων Ρωσίας-Λευκορωσίας στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των ανθρωπιστικών ανταλλαγών, της ασφάλειας και της άμυνας», μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της κατάστασης στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης