Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 400 ουκρανικά πυραυλικά συστήματα από την έναρξη του πολέμου – Έτοιμο να «πέσει» το Bakhmut

Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 400 ουκρανικά πυραυλικά συστήματα από την έναρξη του πολέμου – Έτοιμο να «πέσει» το Bakhmut
Οι Ρώσοι έχουν καταρρίψει πάνω από 350 ουκρανικά αεροσκάφη
Σχετικά Άρθρα
(upd) Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει περίπου 400 ουκρανικά πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε το Σάββατο (24/12/2022) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Συνολικά, οι ακόλουθοι στόχοι έχουν καταστραφεί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης: 352 πολεμικά αεροσκάφη, 192 ελικόπτερα, 2.719 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 399 πυραυλικά συστήματα εδάφους - αέρος, 7.222 άρματα μάχης και άλλα θωρακισμένα οχήματα μάχης, 936 πολλαπλοί πύραυλοι εκτοξευτές, 3.704 πυροβόλα και όλμους πεδίου, καθώς και 7.737 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα», είπε ο εκπρόσωπος.
Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 40 Ουκρανούς στρατιώτες στο Donetsk.
Επίσης ρωσικά αεροσκάφη κατέρριψαν μαχητικό Su-27, ελικόπτερα Mi-24, Mi-8
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν επίσης 15 ουκρανικά drones σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Yegorovka, Yelenovka, Kirillovka, Volodino, Artyomovsk και Olginka στo Donetsk, Kolomiychikha στο Lugansk και Novaya Zburyevka στην περιοχή Kherson και την περιφέρεια Zaporizhzhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν 53 θέσεις ουκρανικού πυροβολικού στις 23/12.

Τι λένε οι Ουκρανοί για την επίθεση στην Kherson

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν α
πό έναν ρωσικό βομβαρδισμό στο κέντρο της ουκρανικής πόλης Kherson, όπως δήλωσε Σάββατο 24/12, ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας Kyrylo Tymoshenko.
Λίγο μετά, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky καταδίκασε τις επιθέσεις ως μία πράξη «τρομοκρατίας».
«Αυτές δεν είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις», έγραψε ο Zelensky στο Telegram, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις αυτές «σκοτώνουν για εκφοβισμό και ευχαρίστηση».

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το Donetsk

Τα κεντρικά γραφεία της Δημοκρατίας του Donetsk δέχτηκαν βομβαρδισμό από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσε το Σάββατο (24/12/2022) ο δήμαρχος της πόλης Alexei Kulemzin.
«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξαν πλήγματα κοντά στο νοσοκομείο σιδηροδρομικών και έχουν σπάσει τζάμια στο κτίριο του Κέντρου αναφοράς τραυματισμών», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Νωρίτερα, η αποστολή του Donetsk ανέφερε στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού για ζητήματα που σχετίζονται με ουκρανικά εγκλήματα πολέμου ότι οι δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει οκτώ ρουκέτες χρησιμοποιώντας συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης στις περιοχές Voroshilovsky και Kievsky.
kherson.JPG

Έτοιμο να πέσει το Bakhmut

Το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζεται να παραδώσει το Artyomovsk (ονομάζεται Bakhmut στην Ουκρανία), το πιο καυτό σημείο σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή, δήλωσε την Παρασκευή (23/12/2022) ο διοικητής της μονάδας καταδρομέων Akhmat και αναπληρωτής διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Πολιτοφυλακής LPR Apty Alaudinov.
«Αυτή τη στιγμή, το πιο καυτό σημείο στο μέτωπό μας είναι το Bakhmut, όπου οι μονάδες μας τα πάνε πολύ καλά.
Το καθεστώς του Κιέβου αντιλαμβάνεται ότι τα στρατεύματά του απωθούνται από εκεί και σίγουρα θα απομακρυνθούν.
Φυσικά, ετοιμάζονται και προετοιμάζουν τους κατοίκους ότι θα χάσουν αυτή την πόλη», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

Απελπιστική η κατάσταση

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απελπιστική κατάσταση των ουκρανικών μονάδων επιβεβαιώνεται από τη ρητορική του καθεστώτος του Κιέβου ότι το Αrtyomovsk είναι «ανούσιο γι' αυτές».
Χρησιμοποίησαν την ίδια προσέγγιση όταν παρέδωσαν το Severodonetsk, το Lisichansk, το Rubezhnoye και άλλες πόλεις, επεσήμανε ο Alaudinov.
Νωρίτερα, το Donetsk και το Luhansk ανέφεραν επανειλημμένα ότι ο ουκρανικός στρατός αναδιπλώνει συμπληρωματικές δυνάμεις στο μέτωπο του Αrtyomovsk με τα ουκρανικά στρατεύματα να έχουν σημαντικές απώλειες εκεί.

333_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης