Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τρεις όροι της Ρωσίας για ειρήνη στην Ουκρανία… εναντιώνονται στα σχέδια των ΗΠΑ – Οι πύραυλοι Kinzhal θα συντρίψουν τους Patriot

Οι τρεις όροι της Ρωσίας για ειρήνη στην Ουκρανία… εναντιώνονται στα σχέδια των ΗΠΑ – Οι πύραυλοι Kinzhal θα συντρίψουν τους Patriot
Οι τρεις όροι της Ρωσίας για ειρήνη στην Ουκρανία
Οι ρώσοι έχουν καταθέσει τρεις όρους για να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία…
Το παράδοξο είναι ότι στους όρους αυτούς… εναντιώνονται οι αμερικάνοι, όχι μόνο οι Ουκρανοί, οπότε η πιθανότητα ειρηνικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης δραματικά μειώνεται…
Στις 24 Φεβρουαρίου 2023 οι Ουκρανοί στην επέτειο ενός έτους πολέμου θα παρουσιάσουν την νέα ειρηνευτική τους πρόταση μαζί με την Ευρώπη αλλά οι ρώσοι είναι ξεκάθαροι εάν δεν εμπεριέχονται και οι 3 όροι των ρώσων θα υπάρξει αδιέξοδο…
Όλοι θέλουν την ειρήνη και για τον λόγο αυτό προετοιμάζονται για συνέχιση του πολέμου … το παλιό στρατιωτικό γνωμικό ισχύει στο ακέραιο…

Οι τρεις όροι της Ρωσίας για ειρήνη στην Ουκρανία

Τις τελευταίες ημέρες, πολλά σημαντικά στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα έλαβαν χώρα στη Ρωσία, τα οποία καθόρισαν τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των στρατιωτικών επιχειρήσεων και σκιαγράφησαν τη μελλοντική κατεύθυνση της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής.
Όσον αφορά την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, ο Αρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή ο ρωσικός στρατός επικεντρώνεται στον έλεγχο της πλήρους επικράτειας του Donetsk.
Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση στις πρώτες γραμμές, που επεκτείνονται αυτή τη στιγμή για 815 χιλιόμετρα.
Επίσης στην ομιλία του στις 22 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαρακτήρισε για πρώτη φορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία «πόλεμο» και όχι ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την επιθυμία της Ρωσίας να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση το συντομότερο δυνατό.

Πριν από ένα χρόνο, η Ρωσία πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ να υπογράψουν συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφαλείας, μεταξύ άλλων να εγκαταλειφθούν τα σχέδια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να επεκταθεί ανατολικά…
Ωστόσο, η πρωτοβουλία της Ρωσία δεν βρήκε υποστήριξη από τις ΗΠΑ.

Στις 23 Δεκεμβρίου, ο Διευθυντής του Τμήματος Βορείου Αμερικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε τους όρους που πρέπει να πληρούνται για να επιστρέψει η Ρωσία στις διαπραγματεύσεις.

Δεν θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μέχρι
1)Να σταματήσει η προμήθεια όπλων από την Δύση στην Ουκρανία και να σταματήσει η χρηματοδότηση του καθεστώτος της Ουκρανίας

2)Η Ρωσία ζητάει να αποσυρθούν οι δυτικοί στρατιωτικοί, μισθοφόροι και εκπαιδευτές από το έδαφος της Ουκρανίας

3)Η Ρωσία ζητάει η Ουκρανία και η Δύση να αναγνωριστούν οι ...πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης, δηλαδή τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία

Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι με πρόσχημα ότι η Δύση δεν έχει επιθετικές προθέσεις κατά της Ρωσίας και δήθεν τηρώντας τις συμφωνίες του Μινσκ του 2014, η Δύση επανεξόπλισε τον ουκρανικό στρατό και υποστήριξε τα σχέδια να καταλάβουν οι Ουκρανοί το Donbass…
H εμπιστοσύνη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση έχει καταρρεύσει στην Ρωσία….

Εν τω μεταξύ, ο Zelensky ο ουκρανός Πρόεδρος πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικη περιοδεία στους δυτικούς εταίρους του ειδικά στις ΗΠΑ, εκλιπαρώντας για περισσότερα χρήματα και όπλα για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία σε αντάλλαγμα φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις με Biden και άλλους πολιτικούς.

Ο Biden δήλωσε σε συνάντηση με τον Zelensky ότι ήταν έτοιμος να επιδιώξει μια «δίκαιη ειρήνη» με τη Ρωσία.
Το «ειρηνευτικό σχέδιο» των ΗΠΑ περιέχει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία το οποίο περιελάμβανε τα συστήματα αεράμυνας Patriot.
Ο Putin έχει ήδη αποκαλέσει μια τέτοια απόφαση ως προσπάθεια παράτασης της σύγκρουσης και δήλωσε ότι οι Ρώσοι θα συντρίψουν τους Patriot…
Το «ειρηνευτικό σχέδιο» των ΗΠΑ για την Ουκρανία…
H Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε σχέδιο για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2023.
Περιλαμβάνει τροπολογία που επιτρέπει τη μεταφορά κατασχεμένων περιουσιακών στοιχείων Ρώσων επιχειρηματιών για ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Στο προσχέδιο προϋπολογισμού περιλαμβάνονται 44,9 δισεκατομμύρια δολάρια για στήριξη της Ουκρανίας και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ.
Οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ το 2023 θα ανέλθουν στα επίπεδα ρεκόρ 858 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εξοπλιστικά πάρτι….

Στις 8 Δεκεμβρίου, η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν της 31ης επετείου των Ενόπλων Δυνάμεών τους.
Είναι ενδιαφέρον ότι στην πρόσκληση εμφανίστηκαν τα λογότυπα των μεγάλων στρατιωτικών βιομηχανιών Lockheed Martin, Raytheon, Northrop Grumman και Pratt & Whitney ως χορηγοί της εκδήλωσης – ακριβώς κάτω από τα επίσημα ουκρανικά εμβλήματα και το όνομα του Πρέσβη.

Αυτές είναι όλες αμερικανικές εταιρείες άμυνας και όπλων και μερικοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπλων στον κόσμο.
Οι μισές από τις ετήσιες πωλήσεις της Lockheed Martin, για παράδειγμα, αφορούν το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Αυτές οι τέσσερις εταιρείες έχουν πράγματι παραγάγει πολλούς από τους αντιαρματικούς πυραύλους και τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που η Ουάσιγκτον στέλνει στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden έχει δεσμεύσει μέχρι στιγμής περίπου 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Ως εκ τούτου, η σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν πολύ καλή για τις επιχειρήσεις των χορηγών της εκδήλωσης, ακόμη και εν μέσω ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με την πανδημία και τις ελλείψεις ημιαγωγών.

Συνεργάτης του Carnegie Endowment for International Peace, υποστήριξε ότι «η διατήρηση της αμερικανικής λαϊκής υποστήριξης είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνεχιζόμενη άμυνα της Ουκρανίας.
Οπότε οι Ουκρανοί διπλωμάτες πρέπει να συντηρούν τις σχέσεις και επαφές τους με τις πολεμικές βιομηχανίες…
Η Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την κατασκευή των πυραύλων Javelin από 2.100 ετησίως σε 4.000 (καθώς έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ουκρανία).
Οι μετοχές της εταιρείας έχουν αυξηθεί περίπου 38% το 2022.
Ο Biden είχε αναφέρει στην Lockheed Martin στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αλαμπάμα ότι «δίνεται την δυνατότητα στον ουκρανικό λαό να αμυνθεί χωρίς εμείς να διακινδυνεύσουμε να μπούμε σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στέλνοντας Αμερικανούς στρατιώτες να πολεμούν Ρώσους στρατιώτες… εσείς στην Lockheed Martin συμβάλλεται στην ελευθερία».
Πως οι Javelin συμβάλουν στην ελευθερία είναι ένα θέμα που ακόμη εξετάζεται…

Οι εταιρίες οπλικών συστημάτων Lockheed Martin, Raytheon, Northrop Grumman και Pratt & Whitney δεν είναι απλώς λογότυπα στην πρόσκληση μιας ουκρανικής πρεσβείας. Αποτελούν μέρος ενός πολύπλοκου ιστού συμφερόντων και διαμορφώνουν επίσης την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Συνοψίζοντας, έχουν πολλά να κερδίσουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία… ακόμη και σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης.
Για τις εταιρίες Lockheed Martin, Raytheon, Northrop Grumman και Pratt & Whitney η ειρήνη είναι καταστροφή… ο πόλεμος είναι ζωτικής σημασίας….

Οι πύραυλοι Kh-47M2 Kinzhal θα συντρίψουν τους Patriot

Ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος αέρος - εδάφους Kh-47M2 Kinzhal
που μπορεί να φέρει πυρηνικά, αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικός και άτρωτος στην αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Valery Gerasimov μιλώντας σε ξένους στρατιωτικούς ακολούθους.
Ο Kinzhal ήταν ένα από τα έξι ρωσικά στρατηγικά όπλα που αποκαλύφθηκαν από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin την 1η Μαρτίου 2018.
Για πρώτη φορά έγινε χρήση του στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Για πρώτη φορά, υπερηχητικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε συνθήκες μάχης.
Το αερομεταφερόμενο πυραυλικό σύστημα Kinzhal αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό και άτρωτο στις αντιδράσεις της ουκρανικής αεράμυνας», ανέφερε ο αρχηγός του ρωσικού στρατού στο TASS.

Διέλυσε τις ουκρανικές υποδομές

Ο Gerasimov συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι ρωσικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, έπληξαν πάνω από 1.300 κρίσιμες ουκρανικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο αρχηγός του στρατού είπε ότι τα πλήγματα «μείωσαν σημαντικά το μαχητικό δυναμικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, διέκοψαν το σύστημα διοίκησης και ελέγχου των στρατευμάτων, παρέλυσαν το έργο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος και εμπόδισαν σημαντικά τις στρατιωτικές παραδόσεις», γράφει ο ιστότοπος South Front.

01_2.JPG
Κατά Patriot

Ο Kinzhal σχεδιάστηκε ειδικά για να ξεπερνά οποιαδήποτε γνωστά συστήματα εναέριας αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των MIM-104 Patriot, Terminal High Altitude Area Defense και Aegis Combat System.
Αντί να χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα σχέδια βλημάτων υπερηχητικής ολίσθησης και scramjet, χρησιμοποιεί την πιο κλασική τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων με υπερηχητική ταχύτητα 10-12 Mach.
Επειδή πετάει με υπερηχητικές ταχύτητες εντός της ατμόσφαιρας, η πίεση του αέρα μπροστά του σχηματίζει ένα σύννεφο πλάσματος καθώς κινείται, απορροφώντας ραδιοκύματα.
Έτσι, ο πύραυλος μπορεί να επιτύχει αυτό που ονομάζεται «πλάσμα stealth».
Ο πύραυλος έχει βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων όταν εκτοξεύεται από MiG-31K και έως 3.000 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύεται από βομβαρδιστικά Tu-22M3.
Η υπερηχητική ταχύτητα του Kinzhal του δίνει καλύτερα χαρακτηριστικά διείσδυσης στόχου από ελαφρύτερους, πιο αργούς βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους cruise.
2_2.jpg

Πρόσκρουση: 4.000 kg εκρηκτικών TNT!


Όταν είναι οπλισμένος με συμβατική κεφαλή 500 κιλών, η πρόσκρουση του πυραύλου μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα από 16,9 gigajoules κινητικής ενέργειας ή ισοδύναμο με 4.000 kg εκρηκτικών TNT.
Ο πύραυλος μπορεί επίσης να οπλιστεί με πυρηνική κεφαλή 100–500 Kt.
Παρά την ταχύτητά του, ο πύραυλος μπορεί να επιτύχει ακριβή ακρίβεια χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS και ένα οπτικό σύστημα αναζήτησης.
Οι παρατηρήσεις του Gerasimov για τον Kinzhal μπορεί να είχαν σκοπό να προειδοποιήσουν την Ουκρανία, η οποία πρόκειται να λάβει περισσότερες αεροπορικές άμυνες, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός συστήματος Patriot, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ.
Εάν χρειαστεί, ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον ασταμάτητο υπερηχητικό πύραυλο για να καταστρέψει νέες ουκρανικές αντιαεροπορικές άμυνες.
Ο Putin έχει ήδη δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξουδετερώσει κάθε σύστημα Patriot, που θα δοθεί στο Κίεβο.
3_2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης