Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι δεν πρόσεξε κανείς στη σημαία του Zelensky στο Κογκρέσο – Γκάφα ολκής των Δημοκρατικών που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Biden

Τι δεν πρόσεξε κανείς στη σημαία του Zelensky στο Κογκρέσο – Γκάφα ολκής των Δημοκρατικών που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Biden
Ο Zelensky παρέδωσε στους βουλευτές μια ουκρανική σημαία με τις υπογραφές των στρατιωτών της AFU (Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις), την οποία φέρεται να έφερε από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη Artemovsk (γνωστή και ως Bakhmut)
Σχετικά Άρθρα
Η επίσκεψη του Vladimir Zelensky ήταν μία εκστρατεία δημοσίων σχέσεων.
Το απροσδόκητο ταξίδι καλύφθηκε ευρέως από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και ολοκληρώθηκε με τη δήλωση ενός άλλου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας που περιελάμβανε το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot.
Ωστόσο, η επίσκεψη του Zelensky στο Κογκρέσο των ΗΠΑ χαρακτηρίστηκε από μια σειρά ατυχημάτων και μία γκάφα ολκής, που παραδοσιακά αγνοούνται από τα μέσα ενημέρωσης.
Όλες οι προσπάθειες του Zelensky που υποστηρίζονται από τα μέσα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, να κρύψει τη ναζιστική ουσία του καθεστώτος του Κιέβου αποτυγχάνουν.

Σημαία με τα σύμβολα των SS


Ο Zelensky παρέδωσε στους βουλευτές μια ουκρανική σημαία με τις υπογραφές των στρατιωτών της AFU (Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις), την οποία φέρεται να έφερε από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη Artemovsk (γνωστή και ως Bakhmut).
Η σημαία παραδόθηκε στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Kamala Harris και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi που δεν είδαν τα σύμβολα των SS που ήταν ζωγραφισμένα πάνω της.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι η σημαία με τα ναζιστικά σύμβολα κυμάτιζε στα χέρια τους κατά τη διάρκεια του Hanukkah, (μεγάλη εβραϊκή γιορτή).
zel_1.jpg
Για κηδεία ο Zelensky;

Με τη σειρά της, η Nancy Peloci χάρισε ένα ξεχωριστό αναμνηστικό δώρο στον πρόεδρο της Ουκρανίας. Του απένειμε την αμερικανική σημαία τοποθετημένη σε ειδικό τριγωνικό κουτί από ξύλο.
«Αυτή η σημαία κυμάτιζε σήμερα πάνω από το Καπιτώλιο προς τιμήν της επίσκεψής σας», είπε η Pelosi, παραδίδοντας το αναμνηστικό δώρο.
Ο ιδιαίτερος τρόπος που η αμερικανική σημαία διπλώθηκε 13 φορές είναι μια μακρόχρονη παράδοση.
Κάθε πτυχή έχει τη δική της συμβολική σημασία που συνδέεται με την έκφραση του πατριωτισμού, της πίστης και του σεβασμού για την Αμερική και τις αξίες της. Και το τριγωνικό σχήμα πηγαίνει πίσω στα καπέλα που φορούσαν οι στρατιώτες κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Πάντως η σημαία είναι συνήθως διπλωμένη με αυτόν τον τρόπο στις επίσημες τελετές κηδείας!
trigono.jpg
Λίγες ώρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Zelensky ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε επίσημα:
«Αυτός ο τύπος είναι έτοιμος να δώσει τη ζωή του για τη χώρα του». Ο Zelensky ο οποίος άκουγε πολύ προσεκτικά και με ένταση κρατώντας το βάθρο, δεν φαινόταν ικανοποιημένος από τέτοιους ισχυρισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης