Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Orban: Απαιτούνται συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Παρέμβαση Orban: Απαιτούνται συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
«Αυτό που πραγματικά χρειάζεται για να τερματιστεί η ουκρανική κρίσης δεν είναι οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας, αλλά οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-ΗΠΑ», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Είναι απαραίτητες οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban σε συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη την Τετάρτη (21/12/2022).
«Αυτό που πραγματικά χρειάζεται για να τερματιστεί η ουκρανική κρίσης δεν είναι οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας, αλλά οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-ΗΠΑ», είπε.
Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιες συνομιλίες στη Βουδαπέστη, διευκρίνισε ότι τα λόγια του θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως πάγια προσφορά από την ουγγρική κυβέρνηση.
«Αλλά το κυριότερο είναι ότι τέτοιες διαπραγματεύσεις θα πρέπει να γίνουν τελικά», επεσήμανε ο Orban.
Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 τη διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, σημειώνοντας πως η επιχείρηση αποσκοπούσε στην αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.
Ως απάντηση στην απόφαση της Ρωσίας, η Δύση επέβαλε κυρώσεις μεγάλης κλίμακας εναντίον της και άρχισε να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης