Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινέζος πρόεδρος Xi σε Medvedev: Να επιλυθεί η ουκρανική κρίση με πολιτικά μέσα - Το ταξίδι «έκπληξη» στο Πεκίνο

Κινέζος πρόεδρος Xi σε Medvedev: Να επιλυθεί η ουκρανική κρίση με πολιτικά μέσα - Το ταξίδι «έκπληξη» στο Πεκίνο
Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Medvedev συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Xi
Σχετικά Άρθρα
(upd) Με τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping συναντήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev, κατά τη διάρκεια του απρόσμενου ταξιδιού του στο Πεκίνο, με τον Xi να απευθύνει έκκληση για επίλυση της ουκρανικής κρίσης με πολιτικά μέσα.

Ο Medvedev ανήρτησε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που τον δείχνει να συναντάται με τον πρόεδρο της Κίνας, σε ένα ταξίδι - έκπληξη το οποίο καταδεικνύει την έντονη διπλωματική κινητικότητα σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Medvedev ο οποίος είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι με τον Xi συζήτησαν για την "στρατηγική εταιρική σχέση" Ρωσίας και Κίνας, τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες και για την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Έκκληση Xi για επίλυση της ουκρανικής κρίσης με πολιτικά μέσα

Η Κίνα ελπίζει ότι όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην ουκρανική κρίση θα διατηρήσουν την αυτοσυγκράτηση τους και θα επιλύσουν τις διαφορές τους με πολιτικά μέσα, ανέφερε ο Xi στον Medvedev κατά τη διάρκεια της ίδιας συνάντησης στο Πεκίνο, ανέφεραν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Xinhua.
Ο Xi είπε επίσης στον Medvedev ότι ελπίζει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και η Ενωμένη Ρωσία να μπορέσουν να προωθήσουν την επικοινωνία τους για την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας, ανέφερε το Xinhua.

Μήνυμα από Putin

Την ίδια στιγμή, τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο Medvedev μετέφερε στον Κινέζο πρόεδρο μήνυμα από τον πρόεδρο Putin.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μήνυμα αυτό υπογραμμίζεται η άνευ προηγουμένου πολιτική συνεργασία των δύο κρατών ενώ εκφράζεται η επιθυμία να συνεχιστεί η ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων και δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, μετά και την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα ηγεσία του Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας.
Επιπλέον, η Ρωσία σημειώνει πως οι θέσεις των δύο χωρών συμπίπτουν σε μια σειρά από κρίσιμα παγκόσμια ζητήματα, ενώ επισημαίνεται πως συζητήθηκε και η κατάσταση στον μετασοβιετικό χώρο, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης