Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Κίνα αρχίζουν κοινά ναυτικά γυμνάσια για επτά μέρες στον Ειρηνικό - Ενοχλημένη παρακολουθεί η Δύση

Ρωσία και Κίνα αρχίζουν κοινά ναυτικά γυμνάσια για επτά μέρες στον Ειρηνικό - Ενοχλημένη παρακολουθεί η Δύση
Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ να πάρει αποστάσεις από τη Ρωσία, η Κίνα εμβαθύνει τη συνεργασία της με τη Ρωσία ακόμη και σε στρατιωτικό επίπεδο
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία και η Κίνα αρχίζουν κοινά ναυτικά γυμνάσια στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, ενώ η Δύση συνεχίζει να ανησυχεί ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου δεν επηρεάζονται αρνητικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα γυμνάσια θα διεξαχθούν από τις 21 ως τις 27 Δεκεμβρίου, με σκοπό την «ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των πολεμικών ναυτικών των δύο χωρών για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή του Ασιατικού Ειρηνικού».
Τα ναυτικά γυμνάσια θα περιλαμβάνουν επίσης ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου και εκτόξευση πυραύλων.
«Ο ρωσικός στόλος στην άσκηση θα εκπροσωπείται από τη ναυαρχίδα του Στόλου του Ειρηνικού, το πυραυλικό καταδρομικό Varyag, τη φρεγάτα Marshal Shaposhnikov και δύο κορβέτες», αναφέρει η δήλωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Με την ονομασία «Ναυτιλιακή Συνεργασία 2022», οι αεροπορικές δυνάμεις των δύο χωρών θα κάνουν κοινές περιπολίες στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, όπως έχουν κάνει κι άλλες φορές τον τελευταίο καιρό.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, από την πλευρά της Κίνας, το κινεζικό ναυτικό θα συμμετάσχει με πολλά πολεμικά πλοία επιφανείας και ένα υποβρύχιο.
Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν επίσης ρωσικά και κινεζικά αεροσκάφη.
Μεγάλες ομάδες ρωσικών πολεμικών πλοίων βρίσκονται ήδη καθ' οδόν, με ένα απόσπασμα του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού να έχει αναχωρήσει από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στο ανατολικό τμήμα.
Όσον αφορά την κινεζική πλευρά, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι είδε τουλάχιστον εννέα πολεμικά πλοία του κινεζικού ναυτικού να εισέρχονται στον δυτικό Ειρηνικό κατά την προετοιμασία των γυμνασίων, συμπεριλαμβανομένου του αεροπλανοφόρου Liaoning.
Τα κοινά σινορωσικά γυμνάσια δείχνουν  ότι παρόλες τις αμερικανικές πιέσεις προς το Πεκίνο να κάνει πίσω από τη «χωρίς όρια» εταιρική σχέση με τη Μόσχα (όπως είχε δηλωθεί κατά τη συνάντηση Putin - Xi λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου), η Κίνα παραμένει ακλόνητη και στην πραγματικότητα εμβαθύνει τη συνεργασία της με τη Ρωσία ακόμη και σε στρατιωτικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης