Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει ο γερμανικός στρατός - Μυριάδες τα προβλήματα στα άρματα μάχης

Καταρρέει ο γερμανικός στρατός - Μυριάδες τα προβλήματα στα άρματα μάχης
Το ζήτημα της ετοιμότητας των οχημάτων έχει γίνει ένα παιχνίδι λοταρίας", έγραψε ο υποστράτηγος Ruprecht von Butler
Ίσως τελικά είναι καλό που η Γερμανία αρνήθηκε να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους στρατηγούς της σήμερα, 20 Δεκεμβρίου 2022, για να συζητήσουν την τελευταία κρίση που έπληξε τον ταλαιπωρημένο γερμανικό στρατό: τα χαλασμένα τανκς.
Η έκτακτη σύσκεψη ακολούθησε τη διαρροή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος από έναν ανώτερο διοικητή προς τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Bundeswehr, στο οποίο εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τη θλιβερή κατάσταση των οχημάτων μάχης πεζικού της μεραρχίας του.
"Ακόμη και με τις καλύτερες προετοιμασίες, το ζήτημα της ετοιμότητας των οχημάτων έχει γίνει ένα παιχνίδι λοταρίας", έγραψε ο υποστράτηγος Ruprecht von Butler στο αφεντικό του, σύμφωνα με αντίγραφο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επικαλέστηκε το Der Spiegel το Σαββατοκύριακο.

Τα προβλήματα

Κατά τη διάρκεια μιας άσκησης αυτόν τον μήνα για την προετοιμασία μιας ταξιαρχίας τεθωρακισμένων της Bundeswehr για την ένταξη στη δύναμη αντίδρασης "υψηλής ετοιμότητας" του ΝΑΤΟ, και τα 18 σύγχρονα γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού απέτυχαν, έγραψε ο Ruprecht von Butler.
Τα άρματα μάχης, γνωστά ως Puma, υπέστησαν μυριάδες δυσλειτουργίες, από ηλεκτρονικές βλάβες μέχρι "ελαττώματα του πυργίσκου".
Οι στρατιώτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα από τα άρματα αφού η καλωδίωσή του έπιασε φωτιά.
Τα Puma έχουν σχεδιαστεί για να μετακινούνται τα στρατεύματα στο πεδίο της μάχης και είναι εξοπλισμένα με μια ποικιλία οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροβόλου των 30 χιλιοστών που μπορεί (τουλάχιστον θεωρητικά) να εκτοξεύει εκατοντάδες σφαίρες ανά λεπτό.
Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων, η Bundeswehr δεν έχει άλλη επιλογή από το να βασιστεί στον πρόδρομο του Puma, το Marder της δεκαετίας του 1970 - ένα από τα μοντέλα αρμάτων που η Ουκρανία επιθυμούσε διακαώς να αγοράσει από τη Γερμανία, αλλά το Βερολίνο αρνήθηκε να πουλήσει.
Το κύριο άρμα μάχης της Γερμανίας, γνωστό ως Leopard II, έλαβε επίσης μέρος στις πρόσφατες ασκήσεις και είχε πολύ καλύτερες επιδόσεις, ανέφερε ο στρατηγός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης