Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Αλλάζουν οι συσχετισμοί στην αεράμυνα: Επιτυχής η δοκιμή της πυραυλακάτου Burya Project 22800 στη Βαλτική

Ρωσία - Αλλάζουν οι συσχετισμοί στην αεράμυνα: Επιτυχής η δοκιμή της πυραυλακάτου Burya Project 22800 στη Βαλτική
Ξεκίνησαν οι δοκιμές ενός νέου συστήματος «RTO Storm» εξοπλισμένου με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
Η νέα πυραυλάκατος 22800 Burya, οπλισμένη με πυραύλους κρουζ τύπου Caliber, ξεκίνησε επίσημες δοκιμές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου του Στόλου της Βαλτικής το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022.
Διευκρινίζεται ότι σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι της ομάδας αποδοχής του εργοστασίου και μέλη της κρατικής επιτροπής επιλογής.
Μαζί με το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποιούν δοκιμές ελιγμών και υψηλών ταχυτήτων, ελέγχουν τη λειτουργία όλων των μονάδων, συστημάτων και συγκροτημάτων.
Επιπλέον, επιθεωρούν τον οπλισμό του Burya, καθώς και τον εξοπλισμό πλοήγησης και των συστημάτων ψηφιακού εντοπισμού
«Στο εγγύς μέλλον, στο πλαίσιο των επίσημων δοκιμών, το πλήρωμα θα πρέπει να πραγματοποιήσει βολές πυροβολικού σε θαλάσσιο στόχο», ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό.
Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Πέλλας.
Με απόφαση του Γενικού Διοικητή του Ναυτικού, Ναυάρχου Νικολάι Εβμένοφ, το RTO Burya θα γίνει μέρος του Στόλου της Βαλτικής και θα εκτελεί καθήκοντα στη σύνδεση πυραυλικών πλοίων και σκαφών της Ναυτικής Βάσης της Βαλτικής.

Η εξέλιξη των έργων 

Τον Αύγουστο, σύμφωνα με το RIA Novosti ότι το πλοίο σχεδιαζόταν να παραδοθεί στον στόλο μέχρι το τέλος του 2022.
Το MRK "Burya" είναι το δεύτερο υπό ναυπήγηση πλοίο 22800 «Karakurt», το οποίο εξοπλίζεται τακτικά με το νέο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων και πυροβόλων όπλων τύπου Pantsir-M.
Τα πλοία μικρών πυραύλων πολλαπλών χρήσεων Project 22800 Karakurt αναπτύχθηκαν στο Almaz Central Marine Design Bureau και έχουν κατασκευαστεί για τον ρωσικό στόλο από το 2015 σε τρία ναυπηγεία - Pella, Zelenodolsk Shipyard στο Ταταρστάν και Amur Shipyard στην περιοχή Khabarovsk .
Η "Karakurt" έχει τυπικό εκτόπισμα 800 τόνων και έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί εργασίες στην εγγύς θαλάσσια ζώνη.
Τα πλοία του έργου είναι οπλισμένα με ένα καθολικό σύστημα βολής με βάση το πλοίο με οκτώ κυψέλες για πυραύλους κρουζ Caliber και Onyx και ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-176MA.
Ο εξοπλισμός αεράμυνας του πλοίου περιλαμβάνει MANPADS «Igla» και ZRAK «Pantsir-M».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης