Τελευταία Νέα
Διεθνή

Modi (Ινδία) σε Putin: Μόνο διάλογος και διπλωματία για την Ουκρανία

Modi (Ινδία) σε Putin: Μόνο διάλογος και διπλωματία για την Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως μόνο ο διάλογος και η διπλωματία μπορούν να οδηγήσουν στη λύση της ουκρανικής κρίσης διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Naredra Modi κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 16/12 με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
Όπως μεταδίδει το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ, κατά το Κρεμλίνο, ο Putin παρουσίασε στον Modi τις «βασικές εκτιμήσεις» για τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ οι δύο πλευρές φέρονται να εξέφρασαν την «ικανοποίηση» τους για την αυξανόμενη διμερή τους συνεργασία.
Στο πλαίσιο αυτό το Κρεμλίνο επισημαίνει ότι οι δύο άνδρες εξέφρασαν ικανοποίηση για τον υψηλό βαθμό συνεργασίας στο πλαίσιο «της προνομιακής στρατηγικής σύμπραξης» των δύο κρατών και συζήτησαν τις προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία σε τομείς όπως οι επενδύσεις, η ενέργεια, η γεωργία, οι μεταφορές και ο εφοδιασμός.
Από την πλευρά του το γραφείο του Ινδού πρωθυπουργού γνωστοποίησε ότι ο Modi επανέλαβε στον Putin ότι ο διάλογος και η διπλωματία είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Σημειώνεται πως ο Ινδός πρωθυπουργός είχε αναφέρει στον Putin στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι «η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή για πόλεμο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης