Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέμα ημερών η ρωσική απάντηση στο δυτικό πλαφόν στο πετρέλαιο – Τα σενάρια του Putin

Θέμα ημερών η ρωσική απάντηση στο δυτικό πλαφόν στο πετρέλαιο – Τα σενάρια του Putin
Η απάντηση στο δυτικό πλαφόν είναι έτοιμη, μένει να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες αναφέρει το Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως σύντομα αναμένεται η απάντηση στο πλαφόν της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος αναφερόμενος στο 9ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ, υποστήριξε ότι πρώτα θα το μελετήσει και μετά θα διαμορφώσει την απάντηση της.
Σε δηλώσεις του για το πλαφόν της Δύσης στο ρωσικό αέριο ο Peskov υποστήριξε ότι η απάντηση της Μόσχας αναμένεται σύντομα καθώς όλες οι λεπτομέρειες έχουν οριστικοποιηθεί.
«Τα τελευταία σημεία ολοκληρώνονται.
Περιμένουμε να είναι έτοιμη σύντομα η απάντηση» τόνισε ο Peksov.

Τι έχει πει ο Putin

Ο πρόεδρος Putin υπογράμμισε ότι η Ρωσία μελετά να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου ως ένα πρώτο μέτρο στο πλαίσιο της απάντησης της Ρωσίας στο δυτικό πλαφόν.
«Όσον αφορά την αντίδραση μας, έχω ήδη μιλήσει για αυτό – εμείς απλά δεν θα πουλήσουμε πετρέλαιο σε κράτη που έχουν συμμετάσχει στη λήψη τέτοιων αποφάσεων.
Θα σκεφθούμε το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής, εάν κριθεί απαραίτητο.
Έχουμε μια συμφωνία με τον OPEC+ για έναν γνωστό στόχο όσον αφορά στην παραγωγή.
Θα σκεφθούμε κάτι επιπρόσθετο, εάν το χρειαστούμε, εάν το χρειαστεί η Ρωσία» έχει αναφέρει ο Putin, ο οποίος πάντως και αυτός είχε επισημάνει πρόσφατα πως εξετάζονται διάφορα σενάρια, αν και δεν είχαν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Πάντως, η απάντηση, όπως άλλωστε είχε πει και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, είναι θέμα ημερών.

Επιπτώσεις

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Anton Siluanov έχει υποστηρίξει πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εκτιμηθούν οι συνέπειες στη ρωσική οικονομία από την επιβολή του πλαφόν της Δύσης.
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τον αντίκτυπο που θα έχει στον προϋπολογισμό αυτό το μέτρο.
Τώρα ετοιμάζουμε αντίποινα για το πώς οι επιχειρήσεις μας θα πρέπει να αντιδράσουν στην επιβολή του πλαφόν» υποστήριξε ο Siluanov.
Υπενθυμίζεται πως στις 5/12 τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ δια θαλάσσης καθώς και το πλαφόν της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο.

Έρχεται και η απάντηση στο 9ο πακέτο

Όσον αφορά το 9ο πακέτο κυρώσεων που ετοιμάζει η ΕΕ, ο Peskov υποστήριξε πως οι ρωσικές αρχές πρώτα θα μελετήσουν τι προβλέπει και μετά θα απαντήσουν.
«Ας δούμε πρώτα τι περιλαμβάνει, ας έχουμε μια επίσημη ενημέρωση και μετά θα διατυπώσουμε κάποιες απαντήσεις.
Τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα» υποστήριξε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης