Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία) για Patriot στην Ουκρανία: Θα τους καταστρέψουμε - Άμεση εμπλοκή ΗΠΑ

Zakharova (Ρωσία) για Patriot στην Ουκρανία: Θα τους καταστρέψουμε - Άμεση εμπλοκή ΗΠΑ
Όλα τα δυτικά όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία είναι νόμιμοι στόχοι υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Εάν οι ΗΠΑ παραδώσουν στην Ουκρανία το σύστημα αντιπυραυλικής ασπίδας Patriot, αυτοί θα αποτελέσουν νόμιμο στόχο για τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova, αναφέροντας ότι αυτά είτε θα καταστραφούν είτε θα κατασχεθούν.
Όπως είπε η Zakharova, οι πιθανές παραδόσεις συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας Patriot από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, θα αυξήσουν τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής του αμερικανικού στρατού στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε η πρόθεση των ΗΠΑ να παράσχουν στην Ουκρανία συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.
Πολλοί ειδικοί, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται πέρα από τον Ατλαντικό, αμφέβαλλαν για το κατά πόσο ένα τέτοιο βήμα ήταν «σοφό» καθώς μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και σε αύξηση του κινδύνου άμεσης εμπλοκής του αμερικανικού στρατού στις εχθροπραξίες» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Οι ΗΠΑ απαιτούν περισσότερη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας

Η Zakharova κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι συνεχίζουν να απαιτούν από τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ να συνδράμουν περισσότερο στη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.
«Στις 30 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι ο όγκος της στρατιωτικής βοήθειας από το ΝΑΤΟ στο καθεστώς του Κιέβου ξεπέρασε τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 10 μηνών.
Θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι όλα τα όπλα που παρέχει η Δύση στην Ουκρανία είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και είτε θα καταστραφούν είτε θα κατασχεθούν, όπως έχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει» ανέφερε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης