Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα ο αναπληρωτής διευθυντής του ΡΙΚ - Τον κατηγορούν για bullying

Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα ο αναπληρωτής διευθυντής του ΡΙΚ - Τον κατηγορούν για bullying
Η απόφαση για διαθεσιμότητα του κ. Αριστοδήμου έχει σκοπό να διασφαλίσει το αδιάβλητο της πειθαρχικής διαδικασίας που έχει αρχίσει σε βάρος του και την αποφυγή οποιουδήποτε τρόπου επηρεασμού όσων εργαζομένων καταγγέλλουν εργασιακό bullying
Απόφαση να τεθεί για ένα μήνα τουλάχιστον σε διαθεσιμότητα ο αναπληρωτής διευθυντής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ στην Κύπρο, πήρε ο γενικός διευθυντής του σταθμού, μετά από κατηγορίες για εργασιακό bullying.
Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία εργαζομένων του κρατικού καναλιού και τη συγκέντρωση 33 υπογραφών.
Αφορμή της νέας καταγγελίας σε βάρος του αναπληρωτή διευθυντή του ΡΙΚ Σάββα Αριστοδήμου, ήταν μια ανάρτηση στο Facebook, όπου έθιξε την υπόληψη και την αξιοπρέπεια συναδέλφων.
Η απόφαση για διαθεσιμότητα του κ. Αριστοδήμου έχει σκοπό να διασφαλίσει το αδιάβλητο της πειθαρχικής διαδικασίας που έχει αρχίσει σε βάρος του και την αποφυγή οποιουδήποτε τρόπου επηρεασμού όσων εργαζομένων καταγγέλλουν εργασιακό bullying.
Πληροφορίες του politis.com.cy υπογραμμίζουν ότι πρόκειται να συνεδριάσει η «ΕΥΡΙΚ» με θέμα τις καταγγελίες σε βάρος του κ. Αριστοδήμου και ενδέχεται να ληφθεί απόφαση αποβολής του από την συντεχνία.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αριστοδήμου υπήρξε πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ, ενώ υπήρξαν στο παρελθόν πειθαρχικές έρευνες σε βάρος του με καταδικαστικές αποφάσεις από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ. Παρόλα αυτά, δεν επιβλήθηκε ποινή λόγω του διορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου το οποίο αποφάσισε ότι δεν μπορεί να επιβάλει ποινή σε πειθαρχικές υποθέσεις στις οποίες δεν συμμετείχε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης