Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Ξεκινήσαμε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» λόγω της αποτυχίας των Συμφωνιών του Μινσκ

Peskov: Ξεκινήσαμε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» λόγω της αποτυχίας των Συμφωνιών του Μινσκ
Η Ευρώπη αλλάζει εξάρτηση από τη Ρωσία στις ΗΠΑ στο φυσικό αέριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία ξεκίνησε την "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" στην Ουκρανία επειδή αγνοήθηκαν οι ανησυχίες της γύρω από τις ειρηνευτικές συμφωνίες μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitri Peskov.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν η Ρωσία αντιλαμβάνεται ότι "εξαπατήθηκε" σχετικά με τις συμφωνίες του Μινσκ, ο εκπρόσωπος Dmitri Peskov δήλωσε: "Με την πάροδο του χρόνου, φυσικά, έγινε προφανές.
"Ο Πρόεδρος Putin και άλλοι εκπρόσωποί μας το έλεγαν συνεχώς αυτό", ανέφερε ο Peskov σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
"Αλλά όλα αυτά αγνοήθηκαν από τους άλλους συμμετέχοντες στη διαπραγματευτική διαδικασία.
"Όλα αυτά είναι ακριβώς ο προάγγελος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης".

"Η Ευρώπη αλλάζει εξάρτηση από τη Ρωσία στις ΗΠΑ στο φυσικό αέριο"

Αυτό δήλωσε ακολούθως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, χαρακτηρίζοντας "παράλογη" και "φρενήρη" την επιθυμία των Ευρωπαίων να αποτινάξουν την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.
"Έχουν αλλάξει την εξάρτηση από τη Ρωσία σε εξάρτηση από το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο", ανέφερε ο Peskov σύμφωνα με το RIA στην κρατική τηλεόραση, σημειώνοντας ότι η εξάρτηση είναι η ίδια, απλώς με "πολύ λιγότερη αμοιβαιότητα".
"Και τώρα, όταν οι Ευρωπαίοι χάνουν καθημερινά δισεκατομμύρια ευρώ, η Ουάσινγκτον κερδίζει ήδη αυτά τα δισεκατομμύρια", δήλωσε ο Peskov.

Οι δηλώσεις Putin για τις συμφωνίες Μισκ

Υπενθυμίζεαι πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την αποτυχία εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ, όταν ρωτήθηκε την Παρασκευή 9/12 σχετικά με τις παρατηρήσεις της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel, μιας από τις υποστηρίκτριες των συμφωνιών, η οποία δήλωσε στο περιοδικό Zeit περί της συμφωνίας του 2014 και τόνισε πως ήταν "μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία", τον οποίο χρησιμοποίησε για να γίνει πιο ικανή και να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί το ερμήνευσαν γρήγορα αυτό ως προδοσία εκ μέρους της Merkel.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για παραβίαση της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης