Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Rosneft επιβεβαιώνει το ρωσικό αφήγημα για το πετρέλαιο – Η Ασία αντικαθιστά την Ευρώπη

Η Rosneft επιβεβαιώνει το ρωσικό αφήγημα για το πετρέλαιο – Η Ασία αντικαθιστά την Ευρώπη
Το τρίτο τρίμηνο του 2022 η Ασία εισήγαγε το 77% των ποσοτήτων πετρελαίου της Rosneft
Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό αφήγημα ότι οι κινήσεις της Δύσης και συγκεκριμένα της Ευρώπης να περιορίσει την ενεργειακή εξάρτηση της από τη Ρωσία δεν θα περιορίσουν την πρόσβαση των ρωσικών ορυκτών καυσίμων στην παγκόσμια αγορά και κατ’επέκταση τα έσοδα της ρωσικής οικονομίας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα της πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft.
Τα στοιχεία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας για το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2022 δείχνουν πως η Ασία αντιστάθμισε τις «απώλειες» από την Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, η Rosneft ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του πετρελαίου της αυξήθηκαν την περίοδο αυτή σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2021 στα κράτη εκτός της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, κατά 4,8% και έφτασαν τους 77,3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.
Από αυτούς οι 52,4 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι κατευθύνθηκαν σε αγορές της Ασίας.

Αύξηση πωλήσεων στην Ασία

«Τους εννέα αυτούς μήνες του 2022, η εταιρεία αύξησε την παραγωγή της και βελτιστοποίησε με επιτυχία τα κανάλια διαμονής του.
Οι εξαγωγές πετρελαίου στην Ασία αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο και αντικατέστησαν πλήρως τη μείωση στην παροχή στην Ευρώπη» είπε ο Igor Sechin, επικεφαλής της Rosneft.
Όπως αναφέρεται, το τρίτο τρίμηνο του 2022, το μερίδιο της ασιατικής αγοράς ανήλθε στο 77% των συνολικών πωλήσεων πετρελαίου της Rosneft.
Ο συνολικός όγκος των πωλήσεων πετρελαίου από τη Rosneft αυξήθηκε στο 9μηνο κατά 3,3%, φτάνοντας στους 86,9 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

Ζημιά 56 δισεκατομμυρίων ρουβλίων λόγω Γερμανίας

Πάντως, η εταιρεία γνωστοποίησε πως τα κέρδη της το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου επλήγησαν κατά 56 δισεκατομμύρια ρούβλια λόγω της μεταβίβασης περιουσιακών της στοιχείων στη Γερμανία, η οποία και ανέλαβε τον έλεγχο ενός μεγάλου διυλιστηρίου που ανήκει στη ρωσική εταιρεία.
Επιπλέον, η μεταβίβαση αυτή «κόστισε» και μια μείωση της τάξης των 76 δισεκατομμυρίων ρουβλίων σε μετρητά.
Συνολικά η Rosneft ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του 9μηνου ανήλθαν στα 591 δισεκατομμύρια ρούβλια (9,4 δισεκατομμύρια δολάρια), ποσό μειωμένο κατά 15% από τα κέρδη – ρεκόρ των 696 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης