Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): «Βλέπει» στις 50 μονάδες βάσης την αύξηση των επιτοκίων στις 15/12 - To 2024 ή το 2025 αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

Villeroy (ΕΚΤ): «Βλέπει» στις 50 μονάδες βάσης την αύξηση των επιτοκίων στις 15/12 -  To 2024 ή το 2025 αποκλιμάκωση του πληθωρισμού
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Francois Villeroy de Galhau επισήμανε ότι ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του 2023 – Θα χρειαστούν 2 με 3 χρόνια για αντιμετωπισθεί, σημείωσε
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Francois Villeroy de Galhau, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του 2023.
Η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών και θα πρέπει να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο για 2% έως το 2024 ή το 2025, επισήμανε σε συνέντευξή του τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.
Ο Villeroy δήλωσε ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει το σενάριο η Γαλλία και η Ευρωζώνη να εισέλθουν σε φάση οικονομικής ύφεσης, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι περιορισμένη και προσωρινή.
Η ΕΚΤ πρόκειται να αποφασίσει για τα επιτόκια σε συνεδρίαση του ΔΣ στις 15 Δεκεμβρίου και οι αγορές συγκλίνουν στις προβλέψεις τους για αύξηση 50 μονάδων βάσης, αφού προηγουμένως είχε κυκλοφορήσει το σενάριο για μια πιθανή τρίτη συνεχόμενη αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης.
Μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει την κεντρική τράπεζα στο «ημίχρονο», όχι στο τέλος του παιχνιδιού, δήλωσε ο διοικητής της Banque of France.
Πρόσθεσε ότι το δεύτερο μισό της μάχης για τον πληθωρισμό θα είναι μεγαλύτερο και ότι μπορεί να χρειαστούν άλλα δύο έως τρία χρόνια για να τεθούν πλήρως οι τιμές υπό έλεγχο.
Ο Villeroy επανέλαβε την προσδοκία του ότι η ΕΚΤ μπορεί να στραφεί σε βραδύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης