Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nuland (ΗΠΑ): Για να έχεις ειρηνευτικές συνομιλίες χρειάζεται ένας πρόθυμος εταίρος απέναντι

Nuland (ΗΠΑ): Για να έχεις ειρηνευτικές συνομιλίες χρειάζεται ένας πρόθυμος εταίρος απέναντι

Ο Putin δεν είναι ειλικρινής όταν λέει ότι επιθυμεί ειρηνευτικές συνομιλίες -- πηγαίνει τον πόλεμο σε άλλο επίπεδο "βαρβαρότητας", κατήγγειλε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Nuland

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν είναι ειλικρινής όταν λέει ότι επιθυμεί ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, ενώ πηγαίνει τον πόλεμο σε νέο επίπεδο «βαρβαρότητας» προσπαθώντας να στερήσει το ηλεκτρικό ρεύμα από τους αμάχους, κατήγγειλε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland.
Η Nuland συναντήθηκε χθες Σάββατο με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodimjir Zelenski και άλλους ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους στο Κίεβο για να δείξει τη στήριξη της Ουάσινγκτον προς τη χώρα, την ώρα που η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

«Η διπλωματία είναι προφανώς στόχος όλων, αλλά θα πρέπει να έχεις απέναντί σου έναν πρόθυμο εταίρο», δήλωσε η Αμερικανίδα υφυπουργός στους δημοσιογράφους.

«Και είναι απολύτως ξεκάθαρο, είτε από τις επιθέσεις εναντίον της ενέργειας, είτε από τη ρητορική του Κρεμλίνου και τη γενικότερη στάση, ότι ο Putin δεν είναι ειλικρινής ούτε έτοιμος για αυτό», πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον Putin, εφόσον ο Ρώσος πρόεδρος ενδιαφέρεται να τερματίσει τον πόλεμο.
Όμως το Κρεμλίνο απάντησε ότι η Δύση θα πρέπει να αναγνωρίσει την προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

Αυτή η αντίδραση της Ρωσίας, σύμφωνα με τη Nuland, δείχνει «πόσο σοβαρή είναι».

Ο ρωσικός στρατός εξαπολύει σφοδρές επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας από τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές το δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφήνοντας εκατομμύρια πολίτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.
«Ο Putin έχει πάει αυτόν τον πόλεμο σε ένα νέο επίπεδο βαρβαρότητας, μεταφέροντάς τον σε κάθε ουκρανικό σπίτι καθώς προσπαθεί να κόψει τα φώτα και το νερό και να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε στο πεδίο της μάχης», τόνισε η Nuland.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα έσπευσε να απαντήσει στις κατηγορίες αυτές.

«Δεν μπορεί η Nuland να κάνει μαθήματα στον κόσμο.»

«Μόνο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από κοινού έχουν καταστρέψει περισσότερες ενεργειακές υποδομές από όσες κατέστρεψαν οι ΗΠΑ μόνες τους», έγραψε η Ζαχάροβα στον λογαριασμό της στο Telegram, αναφερόμενη στις επιθέσεις του 1999 στη Σερβία.
Κατά τις επιθέσεις αυτές πολεμικά αεροσκάφη προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο ενεργειακό δίκτυο της Σερβίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περισσότερο από το 70% της περιοχής, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.
Η Nuland συναντήθηκε και με τον Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Zelenski, ο οποίος την ευχαρίστησε για τα δισεκατομμύρια βοήθειας που έχει προσφέρει η Ουάσινγκτον στη χώρα του.
«Η νίκη της Ουκρανίας, για την οποία είμαι βέβαιος, θα είναι κοινή μας νίκη», δήλωσε ο Yermak στη Nuland.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης