Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφυρηλατείται η στρατιωτική συνεργασία Κίνας – Ρωσίας: Δεν θα επιτραπεί στις ΗΠΑ να δημιουργήσουν μία «Ουκρανία» στον Ειρηνικό

Σφυρηλατείται η στρατιωτική συνεργασία Κίνας – Ρωσίας: Δεν θα επιτραπεί στις ΗΠΑ να δημιουργήσουν μία «Ουκρανία» στον Ειρηνικό
Διεξάγουμε κοινές ασκήσεις, τόσο αντιτρομοκρατικές όσο και ασκήσεις εναέριας περιπολίας», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε ότι η κίνηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της Κίνας στην Ασία-Ειρηνικό οδήγησε σε αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.
«Γνωρίζουμε πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αυτές τις προκλήσεις (από το ΝΑΤΟ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας), πόσο μάλλον στην Ταϊβάν και στα στενά της Ταϊβάν.
Καταλαβαίνουμε ότι αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά από το ΝΑΤΟ σε αυτό το μέρος του κόσμου εγκυμονεί απειλές και κινδύνους για τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Lavrov σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το TASS.
Τα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και κοντά στην Ταϊβάν, και ορισμένοι από τους ευρωπαίους συμμάχους τους έχουν στείλει πλοία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Στρατιωτική συνεργασία

«Είναι τόσο κοντά στις ακτές και τις θάλασσές μας όσο και στο κινεζικό έδαφος.
Έτσι, η στρατιωτική μας συνεργασία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αναπτύσσεται.
Διεξάγουμε κοινές ασκήσεις, τόσο αντιτρομοκρατικές όσο και ασκήσεις εναέριας περιπολίας», είπε ο Lavrov.
Το ΝΑΤΟ έχει αναγνωρίσει την Κίνα ως «πρόκληση» για τη συμμαχία και έχει διακηρύξει ότι θα πρέπει να σφυρηλατήσει ισχυρότερες σχέσεις με χώρες της Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας.
Η οικοδόμηση νέων συμμαχιών στην περιοχή είναι μια βασική πτυχή της στρατηγικής των ΗΠΑ κατά της Κίνας, όπως περιγράφεται από τη στρατηγική Ινδο-Ειρηνικού της κυβέρνησης Biden.
Ο Lavrovn τόνισε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια «εκρηκτική κατάσταση» στην Ασία-Ειρηνικό και επεσήμανε το στρατιωτικό σύμφωνο AUKUS μεταξύ των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας.

Τραγωδία τύπου Ουκρανίας

Στο πλαίσιο του AUKUS, η Αυστραλία αναμένεται να λάβει τεχνολογία για την ανάπτυξη πυρηνοκίνητων υποβρυχίων και οι ΗΠΑ θα επεκτείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη χώρα.
Η Κίνα έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης Biden να οικοδομήσει συμμαχίες στην Ασία-Ειρηνικό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια «τραγωδία» τύπου Ουκρανίας στην περιοχή.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να δημιουργήσουν περιφερειακή ένταση και να προκαλέσουν σύγκρουση προωθώντας τη στρατηγική Ινδο-Ειρηνικού», δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης