Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ): Ο Erdogan «με αποκαλούσε Χίτλερ κάθε 6 ώρες...» - Δεν εγκρίνω ό,τι λέει ή κάνει

Netanyahu (Ισραήλ): Ο Erdogan «με αποκαλούσε Χίτλερ κάθε 6 ώρες...» - Δεν εγκρίνω ό,τι λέει ή κάνει
Διατηρούμε την ελπίδα μας να προωθήσουμε τις σχέσεις σε όλους τους τομείς, συνεχίζοντας τη διαδικασία μέσω αμοιβαίων επαφών. Πιστεύω ότι όχι μόνο η Τουρκία και το Ισραήλ, αλλά ολόκληρη η περιοχή θα κερδίσει, εφόσον γίνονται σεβαστές οι αξίες, με διπλωματία win-win, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
«Συνήθιζε να με αποκαλεί Χίτλερ κάθε έξι ώρες» δήλωσε σε podcast ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, αναφερόμενος στην στάση του Tayyip Erdogan απέναντί του, υποστηρίζοντας ότι είναι ρεαλιστής, αλλά… δεν ξεχνά. 
Στη συνέντευξή του με την αμερικανίδα δημοσιογράφο Barry Weis, τόνισε επίσης πως «Δεν εγκρίνω ό,τι λέει και ό,τι κάνει, αλλά είμαι ικανοποιημένος με τη βελτίωση των σχέσεών μας» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
«Είστε ομαδοποιημένος με ανθρώπους όπως ο Erdogan.
Έχω διαβάσει ίσως 100 άρθρα που σας ομαδοποιούν με αυταρχικούς ηγέτες» παρατήρησε η δημοσιογράφος.
«Ναι, αυτό είναι κάπως παιδικό...
Πάντα δίνω όλο τον εαυτό μου στις εκλογές.
Ποτέ δεν ήμουν κατά των εκλογών.
Κοιτάξτε, ο καλύτερος φίλος του Erdogan για χρόνια ήταν ο Barack Obama.
Ήταν πολύ στενοί φίλοι.
Νομίζω αυτό συνέβη αφότου ο Erdogan φυλάκισε περισσότερους δημοσιογράφους και μετέτρεψε την Τουρκία σε υποτυπώδη δημοκρατία.
Οι σχέσεις μας έγιναν καλύτερες, με έλεγε Χίτλερ κάθε 6 ώρες…» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Τώρα είναι μόνο κάθε 12;» ρώτησε χαριτολογώντας η δημοσιογράφος. 
«Όχι, είχαμε μια φιλική συζήτηση τις προάλλες, και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό.
Νομίζω ότι είναι σημαντικό.
Όχι ότι απαραίτητα εγκρίνω όλα όσα κάνει ο Erdogan, δεν το κάνω αυτό.
Αλλά όπως ο Barack Obama είχε καλές σχέσεις με την Τουρκία και ακριβώς όπως ο πρόεδρος Biden συναντά τους ηγέτες της Κίνας ή τους ηγέτες άλλων χωρών στην περιοχή μας που δεν είναι ακριβώς… λουξεμβουργιανές δημοκρατίες – αυτό κάνει η εξωτερική πολιτική» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Μιλώντας στις αρχές Νοεμβρίου για την ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ, ο Erdogan είχε πει: «Διατηρούμε την ελπίδα μας να προωθήσουμε τις σχέσεις σε όλους τους τομείς, συνεχίζοντας τη διαδικασία μέσω αμοιβαίων επαφών.
Πιστεύω ότι όχι μόνο η Τουρκία και το Ισραήλ, αλλά ολόκληρη η περιοχή θα κερδίσει, εφόσον γίνονται σεβαστές οι αξίες, με διπλωματία win-win».

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης