Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Λευκός Οίκος διευκρινίζει: O Biden δεν σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Putin…επί του παρόντος

O Λευκός Οίκος διευκρινίζει: O Biden δεν σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Putin…επί του παρόντος
«Δεν έχει καμία πρόθεση να συνομιλήσει με τον Putin αυτή τη στιγμή», είπε ο John Kirby, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Σχετικά Άρθρα
Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη (1/12) ο Joe Biden, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin για την Ουκρανία.
«Δεν έχει καμία πρόθεση να συνομιλήσει με τον Putin αυτή τη στιγμή», είπε ο John Kirby, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
«Και όπως είπε (ο Biden), ο Putin δεν έχει δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον να έχει τον οποιοδήποτε διάλογο - στην πραγματικότητα ακριβώς το αντίθετο», είπε σε δημοσιογράφους.
Ο Biden δήλωσε την Πέμπτη (1/12) ότι είναι «έτοιμος να συνομιλήσει με τον Putin αν ο τελευταίος αναζητήσει έναν τρόπο να τερματίσει τον πόλεμο», σημειώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «δεν το έχει κάνει ακόμη».
«Αν ήταν έτσι, τότε σε συνεννόηση με τους Γάλλους φίλους μου και τους φίλους μου από το ΝΑΤΟ, θα ήμουν ευτυχής να καθίσω με τον Putin για να δω τι έχει στο μυαλό του.
Δεν το έχει κάνει ακόμη», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.
Οι δηλώσεις Biden ήταν μια ένδειξη ανοίγματος της Ουάσινγκτον για διάλογο με το Κρεμλίνο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά η Μόσχα «φυσικά» απέρριψε την πρόταση, ερμηνεύοντας ότι αυτή υπονοούσε αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, μια επιλογή που η Ρωσία δεν εξετάζει.
Ο Kirby αρνήθηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να επαναλάβει τις συνομιλίες με τη Μόσχα.
«Ο πρόεδρος δεν ανέφερε καθόλου ότι έχει έρθει η ώρα να διεξαχθούν συνομιλίες», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει σήμερα χωρίς διαπραγματεύσεις αν ο Putin έκανε το σωστό και αποχωρούσε από την Ουκρανία. Τα στρατεύματά του δεν έχουν καμία δουλειά εκεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης