Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιος κίνδυνος – Για πρώτη φορά η Ρωσία κατηγορεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πως «συμμετέχουν άμεσα» στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τεράστιος κίνδυνος  – Για πρώτη φορά η Ρωσία κατηγορεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πως «συμμετέχουν άμεσα» στον πόλεμο της Ουκρανίας
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συμμετέχουν τώρα άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Μήπως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν πιο ενεργά στο μέτωπο της Ουκρανίας και να εγκαταλείψουν τη μέθοδο του λεγόμενου proxy war ή ελληνιστί πολέμου δι' αντιπροσώπων;
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το CNN ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει «δραματικά» την εκπαίδευση που παρέχει στις ουκρανικές δυνάμεις.
Η πρόταση θα περιλαμβάνει συμβούλους των ΗΠΑ που θα εκπαιδεύουν «πολύ μεγαλύτερες ομάδες Ουκρανών στρατιωτών σε πιο εξελιγμένες τακτικές πεδίου μάχης» σε αμερικανικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία και πιθανώς σε άλλες χώρες στην Ευρώπη.
Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει έως και 2.500 Ουκρανούς στρατιώτες που εκπαιδεύονται από συμβούλους των ΗΠΑ το μήνα, που σε περίοδο εξαμήνου θα ήταν συνολικά 15.000 που θα περνούσαν από το προτεινόμενο ενισχυμένο πρόγραμμα των ΗΠΑ.
Αυτή η αποκάλυψη και άλλες, οι οποίες έχουν επίσης λεπτομερώς επεκτεινόμενα στρατιωτικά προγράμματα εκπαίδευσης για Ουκρανούς στην Ευρώπη υπό την επίβλεψη του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων στρατιωτικών μελών του ΝΑΤΟ, προκάλεσαν μια απάντηση την Παρασκευή (2/12/2022) από το Κρεμλίνο.

Lavrov: Άμεση συμμετοχή ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συμμετέχουν τώρα άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας.
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχουν σε αυτόν τον πόλεμο. Συμμετέχουν άμεσα σε αυτόν», είπε ο Lavrov σε συνέντευξη Τύπου.
«Και όχι μόνο με την παροχή όπλων αλλά και με την εκπαίδευση του προσωπικού. Εκπαιδεύετε τον στρατό τους στο έδαφός σας, στα εδάφη της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών», επεσήμανε.
Επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του Κρεμλίνου, υπογραμμίζοντας ότι ο πόλεμος μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων είναι «απαράδεκτος», αλλά υπογραμμίζοντας ότι η αυξανόμενη ανάμειξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ κλιμακώνει σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο.

Τεράστιος κίνδυνος


«Ακόμα κι αν κάποιος σχεδιάζει να το ξεκινήσει με συμβατικά μέσα, ο κίνδυνος κλιμάκωσης σε πυρηνικό πόλεμο θα είναι τεράστιος», πρόσθεσε ο Lavrov.
Τα σχόλια του Lavrov είναι εξαιρετικά σημαντικά δεδομένου ότι μέχρι αυτό το σημείο η Μόσχα επέκρινε την «έμμεση» αμερικανική εμπλοκή. Ρώσοι αξιωματούχοι μιλούσαν για την αυξανόμενη φύση της διένεξης. Αλλά τώρα φαίνεται ότι το Κρεμλίνο διαπιστώνει ότι υπήρξε μια κλιμάκωση με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ. Εν τω μεταξύ, το συνεχιζόμενο βρετανικό πρόγραμμα σε πολλές βρετανικές βάσεις συνεχίζει να είναι μεγάλο σε μέγεθος.
Το δικό του πρόγραμμα πεζικού του Ηνωμένου Βασιλείου για τις δυνάμεις της Ουκρανίας έχει δηλωμένο στόχο την εκπαίδευση τουλάχιστον 10.000 ουκρανών στρατιωτών.
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ενάντια σε μια τέτοια εμβάθυνση της δυτικής εμπλοκής, η οποία ξεκάθαρα τώρα υπερβαίνει κατά πολύ τις αποστολές όπλων.
Η Ρωσία αυτή την εβδομάδα αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία μείωσης των πυρηνικών όπλων New START με τις ΗΠΑ, ενώ ανέφερε την αυξανόμενη εμπλοκή της στην υποστήριξη του Κιέβου ως κύριο λόγο για τη διακοπή της επανέναρξης των συνομιλιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης