Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι δεν κρύβουν τα σχέδιά τους – Μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις για την κατάληψη της Ουκρανίας την άνοιξη 2023

Οι Ρώσοι δεν κρύβουν τα σχέδιά τους – Μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις για την κατάληψη της Ουκρανίας την άνοιξη 2023
Οι Ρώσοι τον χειμώνα θα ενισχύσουν τη συνοχή των μονάδων τους προκειμένου να αρχίσουν μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις την άνοιξη 2023
Σχετικά Άρθρα
(upd 3) Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιτυχημένη επιχείρησή τους στο Donbass και τα αποτελέσματα είναι ορατά, καθώς οι Ουκρανοί πρέπει να εγκαταλείψουν τους οικισμούς Mayorsk και Pavlivka.
Η περιοχή Bakhmut έχει καταληφθεί σχεδόν πλήρως και τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν τώρα να προχωρήσουν.
Σύμφωνα με τα σχέδια του Νοεμβρίου, οι ακόλουθοι οικισμοί είναι οι επόμενοι στόχοι: Soledar, Uhledar, Bakhmut, Maryinka, Avdiivka.
Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται επί του παρόντος στην περιοχή Kleshcheevka, Yakovlevka, Andriivka - έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής σχεδόν εξ ολοκλήρου.
Εξάλλου σύμφωνα με ειδικούς του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) που εδρεύει στις ΗΠΑ, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μεγάλη αλλαγή με Surovikin 


Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μετά τον διορισμό του στρατηγού Sergei Surovikin ως Διοικητή της κοινής ομάδας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, η αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων κλάδων και στρατευμάτων, καθώς και μεταξύ διαφορετικών ομάδων, έχει γίνει πολύ καλύτερη.
Μαζί με τις επιθετικές επιχειρήσεις, ο Surovikin είναι επίσης απασχολημένος με την ενίσχυση της ρωσικής άμυνας.
Ο αναπληρωτής αρχηγός της κύριας επιχειρησιακής διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ταξίαρχος Aleksey Gromov, εκτιμά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται ήδη σε κρίσιμη κατάσταση.
Έως και 500 στρατιωτικές συγκρούσεις σημειώθηκαν σε μια εβδομάδα με τα ρωσικά στρατεύματα να προχωρούν και τα ουκρανικά στρατεύματα να αμύνονται.

Οι Ρώσοι δεν κρύβουν τα σχέδιά τους

Ο απώτερος στόχος της επίθεσης είναι να επεκτείνει την ζώνη των καταληφθέντων εδαφών, να διασφαλίσει το Donetsk από βομβαρδισμούς μετακινώντας τα σύνορα πιο μακριά, να ενισχύσει την άμυνα κατά μήκος του Δνείπερου και να προχωρήσει περαιτέρω.
Η ρωσική διοίκηση σχεδιάζει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που μπορούν να ξεκινήσουν τόσο τον χειμώνα όσο και την άνοιξη 2023.

Πολλά θα κριθούν από τις καιρικές συνθήκες.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: Ο Surovikin θα περάσει τον χειμώνα για να ενισχύσει τη συνοχή των μονάδων προκειμένου να αρχίσει μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις την άνοιξη.
Το χειμώνα, οι πιο ισχυρές συγκρούσεις θα ξεκινήσουν με την ένταση των βομβαρδισμών και συντονισμένων πληγμάτων αεροπορίας και πυροβολικού.

Ποιος στρατός είναι καλύτερα προσαρμοσμένος στις χειμερινές συνθήκες;

Οι ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν συνηθίσει τον χειμώνα.
Σχεδόν όλοι οι έμπειροι στρατιώτες τους είναι εξοικειωμένοι με τις χειμερινές συνθήκες στο πεδίο της μάχης καθώς η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται από το 2014.
Ωστόσο, τα ρωσικά πλήγματα στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας ακυρώνουν στην πράξη όλες τις προσπάθειες οργάνωσης της επιμελητείας.
Η καταστροφή κόμβων εφοδιαστικής, σιδηροδρόμων και γεφυρών στον Δνείπερο θα είναι καταστροφική.
Οι περισσότεροι Ρώσοι δεν είναι επίσης ευάλωτοι στο κρύο του χειμώνα.
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σταθερές προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων χειμερινών στολών και ατομικού εξοπλισμού θέρμανσης.

Αναπόφευκτη η χειμερινή κλιμάκωση

«Πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε μια χειμερινή κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Θα το δούμε σίγουρα είτε τον Δεκέμβριο είτε στις αρχές του επόμενου έτους. Δεν υπάρχει λόγος για διάλειμμα.
Η Ρωσία θα συγκεντρώσει δυνάμεις στο μέτωπο — μόνο ένα μικρό μέρος των επιστρατευμένων ανδρών έχει αναπτυχθεί στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης», δήλωσε ο Vasily Kashin, επικεφαλής του ΚέντρουΕυρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή.
«Το κόστος των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα αυξηθεί απότομα και δεν θα υπάρξουν θετικές αποδόσεις για την Αμερική.
Η Ουκρανία θα καταρρεύσει σταδιακά. Η ζημιά που έχει γίνει στην Ουκρανία δεν μπορεί να αποκατασταθεί με κανέναν εύλογο τρόπο χρόνο», υπογράμμισε.

Οι Ουκρανοί έπληξαν ενεργειακούς στόχους στη Zaporizhzhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν με πυροβολικό έναν υποσταθμό στην πόλη Tokmak στην περιοχή Zaporizhzhia, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Yevgeny Balitsky στο κανάλι του στο Telegram.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν επίσης να χτυπήσουν έναν άλλο υποσταθμό στο Enerhodar, αλλά η επίθεση αποκρούστηκε, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον Balitsky, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να χτυπήσει μη στρατιωτικές υποδομές αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν μια «άξια και συντριπτική απόκρουση» από τις ρωσικές δυνάμεις.
Νωρίτερα, ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της διοίκησης της περιοχής Zaporizhzhia δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στους Ουκρανούς στα νότια προάστια της περιοχής.
Ένας από τους υποσταθμούς της πόλης καταστράφηκε από πλήγμα υψηλής ακρίβειας.

Χτύπησαν και το κέντρο του Donetsk

Τα ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν τις κεντρικές συνοικίες του Donetsk, όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) Denis Pushilin.
Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το κέντρο του Donetsk από πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Grad όλη την ημέρα.
Τρεις άμαχοι έχουν σκοτωθεί.
«Δεν υπάρχει καμία στρατιωτική υποδομή.
Αυτοί οι απάνθρωποι στοχεύουν το κέντρο του Donetsk, πολυκατοικίες και πολιτικές υποδομές.
Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι εδώ, είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.
Ζήτησε να οδηγηθούν τα ουκρανικά στρατεύματα όσο το δυνατόν πιο μακριά από το Donetsk για να σωθεί η πόλη από τα χτυπήματά τους.

Εκρήξεις στη Zaporizhzhia 

Εκρήξεις ακούστηκαν αργά την Παρασκευή (2/12/2022) στην πόλη Zaporizhzhia που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Οι λεπτομέρειες του περιστατικού είναι άγνωστες.
Στην πόλη ήχησε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.
Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια.
Το Κίεβο έχασε τον έλεγχο περίπου του 72-73% της περιφέρειας, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ωστόσο, τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να ελέγχουν τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, τη Zaporizhzhia.

1_248.jpg
2_303.jpg
3_236.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης