Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατήφορος για την Rolex - «Χαστούκι» στις υψηλές τιμές για τα πανάκριβα ρολόγια: Στο -17% ο δείκτης της Subdial σε 6 μήνες

Κατήφορος για την Rolex - «Χαστούκι» στις υψηλές τιμές για τα πανάκριβα ρολόγια: Στο -17% ο δείκτης της Subdial σε 6 μήνες
Η πτώση δείχνει ότι τα πιο περιζήτητα ρολόγια από τις κορυφαίες ελβετικές μάρκες δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τις υψηλές τιμές που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα
Η ραγδαία πτώση των τιμών για τα ρολόγια Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet είναι γεγονός σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως μαρτυρά ο δείκτης Subdial50, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές για τις 50 πιο εμπορικές μάρκες πολυτελών ρολογιών ανά αξία, έχει πέσει σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα μετά την «έκρηξη» του 2021.
Η πτώση δείχνει ότι τα πιο περιζήτητα ρολόγια από τις κορυφαίες ελβετικές μάρκες δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τις υψηλές τιμές που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι καταναλωτές αγόραζαν σε φρενήρεις ρυθμούς τα Patek Nautilus, Audemars Piguet Royal Oaks και Rolex Daytonas.
Τότε θεωρούνταν η αναζήτηση για την επόμενη.. hot κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Αναφορές για τη Rolex, συμπεριλαμβανομένου του χρονογράφου με κεραμικό πλαίσιο Daytona και του GMT Master II μαρτυρούν πως ο δείκτης Subdial50 μειώθηκε σχεδόν κατά 5% σε 12 μήνες και σχεδόν 17% σε μισό χρόνο.
Η πτώση της ζήτησης συνέπεσε με την πτώση των μετοχών τεχνολογίας και το κραχ των κρυπτονομισμάτων.
Οι τιμές της δευτερογενούς αγοράς για το Royal Oak "Jumbo" αναφοράς 15202, εκτινάχθηκαν πάνω από τις 110.000 £ (134.840 $) στο αποκορύφωμά τους τον Μάρτιο, καθώς υπερδιπλάστηκαν σε διάστημα 12 μηνών. Τώρα όμως το ρολόι διαπραγματεύεται περίπου στις 70.000 £.
Παρόλο που οι τιμές για τις αναφορές Rolex, AP και Patek με τις περισσότερες συναλλαγές έχουν πέσει, οι τιμές για πολλά μοντέλα ρολόγια, τα λεγόμενα neo-vintage κομμάτια από τις δεκαετίες του 1980, του 1990 και των αρχών του 2000, καθώς και ορισμένων μοντέλων, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σύμφωνα με το Subdial.

800x-1_2.jpg800x-1_1_1.jpg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης