Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξασθενεί η ζήτηση για τα μεταχειρισμένα, πολυτελή ρολόγια Rolex - Πτώση 6% τον Μάιο 2022 στον δείκτη Subdial50

Εξασθενεί η ζήτηση για τα μεταχειρισμένα, πολυτελή ρολόγια Rolex - Πτώση 6% τον Μάιο 2022 στον δείκτη Subdial50
Τα Rolex είναι αυτά που κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο με διαφορά και ακολουθούν τα Omega της Swatch, τα Patek Philippe και τα Audemars Piguet. Τα Cartier, που ανήκουν στην Richemont, είναι το έβδομο δημοφιλέστερο brand με βάση την αξία συναλλαγών
Σχετικά Άρθρα
Η αγορά μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών και δη στα διάσημα Rolex ξεθωριάζει, καθώς οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο από τον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg ο δείκτης Subdial50, ένας δείκτης που παρακολουθεί τα κορυφαία 50 μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας με τις περισσότερες διαπραγματεύσεις στην αγορά μεταχειρισμένων, υποχώρησε σχεδόν 19% από την κορύφωση στα μέσα Μαρτίου 2022 και σημείωσε πτώση 6% τις τελευταίες 30 ημέρες. 
Ωστόσο, σε σύγκριση με vintage αυτοκίνητα, μετοχές, χρυσό και crypto, τα πολυτελή ρολόγια Rolex διατήρησαν την αξία τους τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας άνοδο 31,5%. 

2022-06-23_07-23-15.png
Τα πιο διάσημα μοντέλα βάσει πωλήσεων: 

2022-06-23_07-37-35.png

Η Chrono24, που έχει ανάμεσα στους χρηματοδότες της την οικογένεια του Bernard Arnault της LVMH, αύξησε την αξία των συναλλαγών της πάνω από 40% το πρώτο τρίμηνο, όπως είπε ο συνδιευθύνων σύμβουλός της, Tim Stracke, στο Bloomberg.  
Η αύξηση αυτή αντανακλά την ζήτηση για μεταχειρισμένα ρολόγια από ελβετικά brands όπως τα Rolex, Audemars Piguet και Patek Philippe, που καθώς παραμένουν οικογενειακές επιχειρήσεις, έχουν περιορισμένες παραγωγικές δυνατότητες.
Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό τροφοδοτούν επίσης τη ζήτηση, γιατί κάποια πολυτελή ρολόγια θεωρούνται μέσο αποθήκευσης αξίας αλλά και «ασπίδα» έναντι των διακυμάνσεων των νομισμάτων. 
Τα Rolex είναι αυτά που κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο με διαφορά και ακολουθούν τα Omega της Swatch, τα Patek Philippe και τα Audemars Piguet. Τα Cartier, που ανήκουν στην Richemont, είναι το έβδομο δημοφιλέστερο brand με βάση την αξία συναλλαγών. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης