Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία κατά ΛΟΑΤΚΙ: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο νόμος που απαγορεύει αυστηρά κάθε δραστηριότητα και «προπαγάνδα»

Ρωσία κατά ΛΟΑΤΚΙ: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο νόμος που απαγορεύει αυστηρά κάθε δραστηριότητα και «προπαγάνδα»
Ο νόμος εισάγει την απαγόρευση της «προπαγάνδας» μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, της παιδεραστίας και της διάδοσης πληροφοριών για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα
Σχετικά Άρθρα

Το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε ομόφωνα νόμο που απαγορεύει την προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, την παιδεραστία και τις πληροφορίες που μπορούν να πυροδοτήσουν την επιθυμία αλλαγής φύλου σε συνεδρίαση της ολομέλειας την Τετάρτη (30/11/2022).
Το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε από 153 γερουσιαστές, όπως αναφέρει το Tass.
Ο νόμος εισάγει την απαγόρευση της προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, της παιδεραστίας και της διάδοσης πληροφοριών για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στα μέσα ενημέρωσης, το Διαδίκτυο, τις διαφημίσεις, τη λογοτεχνία και τις ταινίες.
Απαγορεύει επίσης τις προτροπές για αλλαγή φύλου μεταξύ των εφήβων: στο Διαδίκτυο, στα μέσα ενημέρωσης, τα βιβλία, τις οπτικοακουστικές πηγές, τις ταινίες και τις διαφημίσεις.

Αυστηρές ποινές

Επιβάλλεται πρόστιμο από 50.000 έως 100.000 ρούβλια σε πολίτες για διάδοση πληροφοριών ή δημόσιες ενέργειες «με στόχο τη διαμόρφωση μη παραδοσιακών σεξουαλικών συμπεριφορών.
Η ποινή για τους δημόσιους υπαλλήλους θα είναι από 100.000 έως 200.000 ρούβλια και από 800.000 έως 1 εκατομμύριο ρούβλια για νομικά πρόσωπα.
Τα πρόστιμα για προπαγάνδα που στοχεύει ανηλίκους θα διπλασιάζονται: για τους πολίτες θα είναι 100.000 έως 200.000 ρούβλια, για υπαλλήλους από 200.000 έως 400.000 ρούβλια και για νομικά πρόσωπα από 1 εκατομμύριο έως 2 εκατομμύρια.
Οι τελευταίοι ενδέχεται επίσης να τιμωρηθούν, καθώς οι δραστηριότητές τους ενδέχεται να ανασταλούν έως και 90 ημέρες.
Επιπλέον, ο νόμος απαγορεύει την έκδοση άδειας ταινίας που περιέχει υλικό το οποίο προωθεί μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις και προτιμήσεις.
Ο νόμος προβλέπει επίσης την εισαγωγή ενός μηχανισμού που περιορίζει την πρόσβαση των παιδιών στην ακρόαση ή την προβολή πληροφοριών ΛΟΑΤΚΙ για υπηρεσίες επί πληρωμή.
Έτσι, ο νόμος ορίζει την απαίτηση εισαγωγής κωδικών ή εκτέλεσης άλλων ενεργειών για την επιβεβαίωση της ηλικίας του χρήστη.
Η πρόσβαση σε πληροφορίες ΛΟΑΤΚΙ απαγορεύεται για άτομα κάτω των 18 ετών
. Επιπλέον, ο νόμος απαγορεύει την πώληση αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των εισαγόμενων, που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες για τη διανομή των οποίων επιβάλλεται διοικητική ή ποινική ευθύνη.
Επίσης, τροποποιήθηκε ο νόμος «Για την προστασία των παιδιών από πληροφορίες που βλάπτουν την υγεία και την ανάπτυξή τους», προστέθηκε επίσης ένα άρθρο για την προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, την παιδεραστία και πληροφορίες που μπορούν να πυροδοτήσουν την επιθυμία ενός παιδιού να αλλάξει φύλο.

Ισχύει για όλες τις ηλικίες

Σύμφωνα με τον Alexander Bashkin, μέλος της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για τη Συνταγματική Νομοθεσία και την οικοδόμηση του κράτους, η απαγόρευση της προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων και προτιμήσεων και η παιδεραστία ίσχυε νωρίτερα αποκλειστικά για ενέργειες κατά ανηλίκων. Πλέον, όπως σημείωσε, ο νόμος ισχύει για άτομα κάθε ηλικίας.
Ο γερουσιαστής πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο εισήχθη από εκπροσώπους όλων των παρατάξεων της Δούμας και υπογράφηκε από περίπου 400 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Συμβουλίου Vyacheslav Volodin.
Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία της επίσημης δημοσίευσής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης